Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem. Dziekuje Wam za pomoc i odpowiedzi. Trudny temat. Do tego kwestie finansowe, bobto tak drogie a jak sie nie uda....
Narazie mam mętlik w głowie.Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
MałaMiMi wrote:Jestem już po pierwszej wizycie u dr GM. Umówiliśmy się, że po nowym roku podchodzimy do procedury. Teraz tylko kazał mężowi zrobić badania plemników i tyle. Ja byłam tak zestresowana, że nie zapytałam, czy zrobić jeszcze jakieś badania w ciągu tego 1,5 miesiąca. Wyczytałam z forum, że warto zrobić kariotypy partnerów i KIR (dla kobiety). Niby nikt mi ich nie zlecał, ale wolałabym je mieć, żeby zminimalizować ryzyko nieudanej procedury. Najwyżej się nie przydadzą.
Jak myślicie- jest sens? Badanie Kir robi się samo czy z HLA-c? -
izaz123 wrote:Hej. A to będzie Twoja pierwsza procedura ? U mnie bylo tak, ze po 1 procedurze a 2 transferach i poronieniu moj dr zlecil kariotypy. A po drugiej procedurze wizyte u immunologa.
Tak, to będzie moja pierwsza procedura. Wiem, że GM nie zleca niepotrzebnych badań itd, ale chciałam się jakoś zabezpieczyć w razie w. I tak mam teraz czas i chętnie coś mądrego zrobię tylko trochę błądzę. Czy Kir rzeczywiście robi tylko kobieta ? Czy robi się go z jakimś dodatkiem? Czy sam? -
MałaMiMi wrote:Tak, to będzie moja pierwsza procedura. Wiem, że GM nie zleca niepotrzebnych badań itd, ale chciałam się jakoś zabezpieczyć w razie w. I tak mam teraz czas i chętnie coś mądrego zrobię tylko trochę błądzę. Czy Kir rzeczywiście robi tylko kobieta ? Czy robi się go z jakimś dodatkiem? Czy sam?
Przed procedura na pewno bym sprawdzila krzywa glukozowa insulinowaMałaMiMi lubi tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:Tak, to będzie moja pierwsza procedura. Wiem, że GM nie zleca niepotrzebnych badań itd, ale chciałam się jakoś zabezpieczyć w razie w. I tak mam teraz czas i chętnie coś mądrego zrobię tylko trochę błądzę. Czy Kir rzeczywiście robi tylko kobieta ? Czy robi się go z jakimś dodatkiem? Czy sam?
-
Martinka wrote:Ja robiłam KIR z Hla-c, ale drugi raz bym nie wydawała kasy na hla-c. Jeśli na przykład wyjdzie ten gorszy KIR Aa to z automatu daje się lek niezależnie od wyniku męża.
Ok czyli rozumiem, że Kir najlepiej, żeby zrobiła tylko kobieta. -
Martinka wrote:Zależy czy chcesz zaoszczędzić pieniądze na inne badania. Jeśli tak, to ja bym tam zrobiła. KiR robi kobieta.
Ciągle się jeszcze waham, ale poważnie o tym myślę. Wiem, że nie można się nastawiać, że pierwsza procedura nie wyjdzie, ale nie chciałabym sobie potem pluc w brodę, że mogło coś wyjść a nie wyszło. -
MałaMiMi wrote:Ciągle się jeszcze waham, ale poważnie o tym myślę. Wiem, że nie można się nastawiać, że pierwsza procedura nie wyjdzie, ale nie chciałabym sobie potem pluc w brodę, że mogło coś wyjść a nie wyszło.
-
Hej wam
Czy któraś miała histeroskopie wraz z wycinkami do badania w Angeliusie w ramach NFZ ? Jaki lekarz ja wykonywał i jak długo czekaliście na termin ? Czy można taką histerokospie wykonać będąc na diphlerine ( wyciszenie endomendy brak okresu )Ona :
30 lat
Endometrioza i adenomioza
Brak lewego jajowodu
Prawy jajnik nie pracuje
FSH 30 😱
On :
30 lat
Azospermia
Żylaki powrózka nasiennego
Decyzja o AZ!
25.10.2022r. AZ - invimed Katowice
Beta : 2,30 💔😭
29.11.2022r. biopsja endometrium z wycinkiem CD 138 - drobne fragmenty cewek gruczołowych i ropne nacieki zapalne. Materiał nie pozwala na oznaczenie markerów.
15.12.2022r histeroskopia operacyjna - polipowate fragmenty endometrium w fazie poliferacji.
Leczenie :
unidox 10 dni
Tarivid 14 dni
Provag / dicoflor 6
30.12.2022r. 1 zastrzyk diphlerine -
Martinka wrote:A z jakimi problemami się już napotkaliście?
Narazie tylko ciąża pozamaciczna i biochemiczna. Niby jajowody drożne, a 2 lata starań. Wiem, że GM zleca to po jakimś czasie, jak się nie udaje, ale ciągle się zastanawiam, czy potem nie będę żałować, że czegoś nie zrobiłam, a np. mogłam już dostać jakieś leki przy pierwszej procedurze. -
Dziewczyny proszę o pomoc , jak wyszła mi tarczyca w ciąży i biorę eutyrox 1x1 i sobie kontroluje co 4tyg i jest cały czas w normie . Byłam też u endokrynologa to kazał przyjść 6tyg po porodzie na kontrolę . Miałam iść jeszcze do innego ale jakoś brakowało czasu . Czy po porodzie brałyście cały czas eutyrox?
Dziś mam ostatnia wizytę u ginekologa i jeszcze jego zapytam
I jeszcze do zastrzyków neoparin po porodzie też brałyście, mi ginekolog powiedział że raczej nie będzie potrzeby . Bo mam tylko mutacje PAI i MTGERWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 11:03
-
Paulity, jesli dobrze pamiętam to o ile problemy tarczycowe były tylko w ciazy to z porodem odstawia się leki.
W kwestii zastrzykow, o ile nie bedzie CC to pewnie tez mozna odstawić, bo one juz żadnych korzyści nie przyniosą.
Ja mialam, ale ja mam trombofilie.paulity lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Paulity, jesli dobrze pamiętam to o ile problemy tarczycowe były tylko w ciazy to z porodem odstawia się leki.
W kwestii zastrzykow, o ile nie bedzie CC to pewnie tez mozna odstawić, bo one juz żadnych korzyści nie przyniosą.
Ja mialam, ale ja mam trombofilie.
Właśnie lekarz mi też tak mówił o zastrzykach ale wolałam jeszcze tu zapytać
Może uda mi się jeszcze skontaktować z jakimś endokrynologiem i dopytam dokładnie:) -
paulity wrote:Dziewczyny proszę o pomoc , jak wyszła mi tarczyca w ciąży i biorę eutyrox 1x1 i sobie kontroluje co 4tyg i jest cały czas w normie . Byłam też u endokrynologa to kazał przyjść 6tyg po porodzie na kontrolę . Miałam iść jeszcze do innego ale jakoś brakowało czasu . Czy po porodzie brałyście cały czas eutyrox?
Dziś mam ostatnia wizytę u ginekologa i jeszcze jego zapytam
I jeszcze do zastrzyków neoparin po porodzie też brałyście, mi ginekolog powiedział że raczej nie będzie potrzeby . Bo mam tylko mutacje PAI i MTGER
Jeśli tarczyca to tylko problem w trakcie ciąży to leki odstawia się wraz z porodem lub zaraz po nie należy ich dłużej przyjmować bo mogą doprowadzić do nadczynności tarczycy (której ryzyko i tak Ernst wysokie bo kobiety często mają po porodzie poporodowe zapalenie tarczycy).
Ale takie rzeczy uzgodnij z endo. Masz jeszcze trochę czasu to warto umówić się na jeszcze jedna wizytę, dopytać lub chociaż teleporade.
Heparyne brałam do końca połogu, no może o tydzień skróciłam bo miałam już dość niektórym odstawiają 2 tygodnie po cięciu o ile była cesarka, a w porodzie SN często wraz z porodem.paulity lubi tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
MałaMiMi wrote:Narazie tylko ciąża pozamaciczna i biochemiczna. Niby jajowody drożne, a 2 lata starań. Wiem, że GM zleca to po jakimś czasie, jak się nie udaje, ale ciągle się zastanawiam, czy potem nie będę żałować, że czegoś nie zrobiłam, a np. mogłam już dostać jakieś leki przy pierwszej procedurze.
Poczekaj na wyniki nasienia męża, ja powiem tylko że pierwsza procedura to takie rozeznanie co w trawie piszczy... Będziesz miała jeszcze kilka okazji zapytać dr GM o zdanie i zobaczysz co Ci odpowie...MałaMiMi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, chciałam tylko napisać że jestem po wczorajszych badaniach prenatalnych u dr Rozmus i czekamy na zdrowego chłopca chociaż nie wiem jaka jest skuteczność dr w ocenianiu płci na tak wczesnym etapie bo moja Hania do 16 tyg też miała być chłopcem ciąża jest o 4 dni starsza a dzidziuś waży już 66g. Teraz tylko tydzień czekania na wyniki z krwi i mam nadzieję że będzie można odetchnąć. To się dzieje naprawdę!!!
Ewa89_89, Atopikowa, Yoselyn82, mała, aleo_, Martinka, sAnsa_28, Księgowa, Kjojewna, Morska, Agulek24, Gosia895, lipcowka86 lubią tę wiadomość
http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202111124865.html -
amak89 wrote:Dziewczyny, chciałam tylko napisać że jestem po wczorajszych badaniach prenatalnych u dr Rozmus i czekamy na zdrowego chłopca chociaż nie wiem jaka jest skuteczność dr w ocenianiu płci na tak wczesnym etapie bo moja Hania do 16 tyg też miała być chłopcem ciąża jest o 4 dni starsza a dzidziuś waży już 66g. Teraz tylko tydzień czekania na wyniki z krwi i mam nadzieję że będzie można odetchnąć. To się dzieje naprawdę!!!
Gratulacje! Kolejna parka!
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
amak89 wrote:Dziewczyny, chciałam tylko napisać że jestem po wczorajszych badaniach prenatalnych u dr Rozmus i czekamy na zdrowego chłopca chociaż nie wiem jaka jest skuteczność dr w ocenianiu płci na tak wczesnym etapie bo moja Hania do 16 tyg też miała być chłopcem ciąża jest o 4 dni starsza a dzidziuś waży już 66g. Teraz tylko tydzień czekania na wyniki z krwi i mam nadzieję że będzie można odetchnąć. To się dzieje naprawdę!!!
Morska, Agulek24, Gosia895 lubią tę wiadomość
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁