Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptaszyna wrote:Ja podziwiam SN
Mi jak kiedys byloby dane byc w ciazy, marzy sie porod w domu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:Zdaje sie ze jak punkcja wypadnie Ci np 22.10 to juz sie nie zlapiesz? Dobrze licze?
Punkcja nie będzie później niż 18-19 październik.. ale raczej Mańka mówił równo 15, bo 10 dni stymulacji, jeśli dobrze zrozumiałam. Zresztą zmieszczę się!teraz tylko zajść...
mi się marzy poród w wodzie.Bella93 lubi tę wiadomość
-
Frelcia_ wrote:Punkcja nie będzie później niż 18-19 październik.. ale raczej Mańka mówił równo 15, bo 10 dni stymulacji, jeśli dobrze zrozumiałam. Zresztą zmieszczę się!
teraz tylko zajść...
mi się marzy poród w wodzie.
Mi tez. W domu i w wodzie
Ale my jestesmy rozne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a kiedy sie oplaca procedure IVF? Z gory calosc? Czy na kazdej wizycie? Czy mozna jakos np na 2 raty?
No i jesli teraz w czwartek juz dostane recepte na gonapeptyl (?) to bedzie jakas wieksza oplata za wizyte? Bo nie wiem z jakimi kosztami sie liczyc na dzien dobry.. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy wiecie jak licza za mrozenie zarodkow? W sensie o co chodzi z tymi slomkami itp?
I czy ktoras z Was brala jeszcze testosteron przez 3 miesiace przed rozpoczeciem procedury?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 20:01
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny czy wiecie jak licza za mrozenie zarodkow? W sensie o co chodzi z tymi slomkami itp?
I czy ktoras z Was brala jeszcze testosteron przez 3 miesiace przed rozpoczeciem procedury?Szs -
Ptaszyna wrote:Dziewczyny a kiedy sie oplaca procedure IVF? Z gory calosc? Czy na kazdej wizycie? Czy mozna jakos np na 2 raty?
No i jesli teraz w czwartek juz dostane recepte na gonapeptyl (?) to bedzie jakas wieksza oplata za wizyte? Bo nie wiem z jakimi kosztami sie liczyc na dzien dobry..Szs -
Ptaszyna wrote:Spojrzcie co znalazlam:
https://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/282/
Ostatnie zdanie przeczytajcie- to o sposobie porodu po in vitro
A prawda jest taka, ze mozesz miec cc, ze wskazan psychologicznych. Nie martw sie -
niezapominajka2017 wrote:Dziewczyny czy wiecie jak licza za mrozenie zarodkow? W sensie o co chodzi z tymi slomkami itp?
I czy ktoras z Was brala jeszcze testosteron przez 3 miesiace przed rozpoczeciem procedury?
1kriotop - 600
2kriotopy - 1000
3 - 1300
4 - 1500
5 - 1700
6 - 1900niezapominajka2017 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Figulina wrote:Mam pytanko do dziewczyn, które wielkimi krokami zbliżają się do porodu - jak się czujecie w tym temacie? Jest stres i strach, czy raczej adrenalina, ale taka pozytywna?
Wy chyba wszystkie (a na pewno zdecydowana większość) będziecie mieć cesarki? Macie już klepnięte terminy, jeśli tak, to na który tc? i w jakich szpitalach będziecie rodzić?
Ja jeszcze nie wiem jak urodzę, dr Janosz bardziej skłania się ku cc, chociaż typowych wskazań medycznych nie mam, ale przemawiałaby za tym ciąża leżąca i brak kondycji do mocno obciążającego organizm porodu sn i dłuższe starania o dziecko ze stymulowanymi cyklami. Jednak to ktoś wyżej postawiony będzie o tym decydował i wydaje mi się, że pomimo tego, że w Bytomiu przeprowadza się więcej cesarek, to chyba mogą jednak chcieć, abym próbowała siłami natury, ale to tylko przypuszczenieNa tę chwilę moja mała jest jeszcze w położeniu miednicowym, gdyby tak zostało, to sprawa rozwiąże się sama, ale ma jeszcze czas na fiknięcie głową w dół
Wydaje mi się, że mam niski próg bólu i już sama nie wiem czego boję się bardziej - bólu podczas porodu sn, czy tego po cc. A jak u Was obawy pod kontrolą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 20:21
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
KateHawke wrote:Pytają cię o datę punkcji i transferu i obliczają sobie to jakoś
boję się jedynie jaką będę matką czy dam radę... bardziej boję się siebie w roli matki hehe....
Bejzi lubi tę wiadomość
Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
Figulina wrote:Mam pytanko do dziewczyn, które wielkimi krokami zbliżają się do porodu - jak się czujecie w tym temacie? Jest stres i strach, czy raczej adrenalina, ale taka pozytywna?
Wy chyba wszystkie (a na pewno zdecydowana większość) będziecie mieć cesarki? Macie już klepnięte terminy, jeśli tak, to na który tc? i w jakich szpitalach będziecie rodzić?
Ja jeszcze nie wiem jak urodzę, dr Janosz bardziej skłania się ku cc, chociaż typowych wskazań medycznych nie mam, ale przemawiałaby za tym ciąża leżąca i brak kondycji do mocno obciążającego organizm porodu sn i dłuższe starania o dziecko ze stymulowanymi cyklami. Jednak to ktoś wyżej postawiony będzie o tym decydował i wydaje mi się, że pomimo tego, że w Bytomiu przeprowadza się więcej cesarek, to chyba mogą jednak chcieć, abym próbowała siłami natury, ale to tylko przypuszczenieNa tę chwilę moja mała jest jeszcze w położeniu miednicowym, gdyby tak zostało, to sprawa rozwiąże się sama, ale ma jeszcze czas na fiknięcie głową w dół
Wydaje mi się, że mam niski próg bólu i już sama nie wiem czego boję się bardziej - bólu podczas porodu sn, czy tego po cc. A jak u Was obawy pod kontrolą?
Aaaaa źle zacytowałam wyżejPrawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny