Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Zajączek jak u Ciebie? Byłaś na wizycie?37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g
32+2 1990 g
35+2 2439 g 😍
37+2 3155 g 💕
39+3 jesteś z nami 💙
3410 g i 54 cm ❤️ -
Oshin wrote:Zajączek jak u Ciebie? Byłaś na wizycie?
Odwołałam, bo Pani doktor odpisała, że może się spóźnić miesiączka i żebym jeszcze poczekała tydzień. A miesiączki jak nie było tak nie ma. 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2023, 08:15
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
-
Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam tragiczny dzień. Dostałam telefon, że w moich wynikach pappa jest wysokie ryzyko trisomii 18 zespół Edwardsa ryzyko 1:90. Jestem załamana i chce mi się wyć.
Czy u którejś z Was wyszły kiedyś wysokie ryzyka? Jeżeli tak, czy robiłyście dodatkowe testy z krwi? Jakie? Jest tyle na rynku że idzie oszaleć…
Przedstawiono mi też opcje amniopunkcji ale to mnie przeraża…
-
Lola93 wrote:Czesc wam dziewczyny Jestem tu nowa, zaczynam swoja przygode z lekarzami i nieudanymi probami zajscia w ciaze. Jestem z Katowic i zastanawiam sie nad klinika, slyszalam mega duzo dobrego o dr M.P. z Angeliusa ale ma bardzo dlugie terminy, czy polecacie z tej kliniki kogos jeszcze?
Druga klinika nad ktora sie zastanawiamy to Bocian, moze macie porownanie Z gory dziekuje za polecajki!
P.S. Super sie czyta rozmowy tutaj, poziom wsparcia przebija sufit, to cudowne
Ja mam tylko porównanie z Gyncentrum i tej kliniki nie polecam. Jeśli chodzi o Angelius, polecam w 100 %. W Angelius oprócz dr MP godny uwagi jest również dr GM.Starania od 2021 roku.
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
-
ZAJĄCZEK94 wrote:Ja mam tylko porównanie z Gyncentrum i tej kliniki nie polecam. Jeśli chodzi o Angelius, polecam w 100 %. W Angelius oprócz dr MP godny uwagi jest również dr GM.
Super, dziekuje za cenna informacje Moze uda sie u niego znalezc termin szybciejZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość
-
Sernik wrote:Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam tragiczny dzień. Dostałam telefon, że w moich wynikach pappa jest wysokie ryzyko trisomii 18 zespół Edwardsa ryzyko 1:90. Jestem załamana i chce mi się wyć.
Czy u którejś z Was wyszły kiedyś wysokie ryzyka? Jeżeli tak, czy robiłyście dodatkowe testy z krwi? Jakie? Jest tyle na rynku że idzie oszaleć…
Przedstawiono mi też opcje amniopunkcji ale to mnie przeraża… -
Sernik wrote:Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam tragiczny dzień. Dostałam telefon, że w moich wynikach pappa jest wysokie ryzyko trisomii 18 zespół Edwardsa ryzyko 1:90. Jestem załamana i chce mi się wyć.
Przedstawiono mi też opcje amniopunkcji ale to mnie przeraża…
Podpytaj może na wątku udane IVF, albo ciążowe rozważania. Sporo dziewczyn robiło i pewnie lepiej doradzą. Co mówi Twój lekarz? Prenatalne robiłaś w AP?
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
USG tydzień temu u dr Rozmus Warcholińska w Gyncentrum. USG wyszło ok. Dzisiaj dostaję telefon, że z krwi takie wyniki i że jest wskazanie do amniopunkcji… wysłałam wyniki do dr Brenka , zadzwonił i przedstawił dwie opcje amnio albo teraz testy z krwi. Uspokaja że usg okej, ale jestem w strasznym szoku… w poniedziałek robię Sanco w Angeliusie ale zaczęłam się zastanawiać jaki jest ich zakres bo cena jest jak za zakres rozszerzony ale kto ich tam wie a na recepcji nie wiedzą. Trzeba w poniedziałek kontaktować się z laboratorium…
-
Sernik wrote:USG tydzień temu u dr Rozmus Warcholińska w Gyncentrum. USG wyszło ok. Dzisiaj dostaję telefon, że z krwi takie wyniki i że jest wskazanie do amniopunkcji… wysłałam wyniki do dr Brenka , zadzwonił i przedstawił dwie opcje amnio albo teraz testy z krwi. Uspokaja że usg okej, ale jestem w strasznym szoku… w poniedziałek robię Sanco w Angeliusie ale zaczęłam się zastanawiać jaki jest ich zakres bo cena jest jak za zakres rozszerzony ale kto ich tam wie a na recepcji nie wiedzą. Trzeba w poniedziałek kontaktować się z laboratorium…
Pamiętam, że nam polecał go dr Brenk jednak ja finalnie zrobiłam veragene bo mieliśmy przebadany zarodek więc wiedziałam, że pod kątem trisomii i monosomii jest ok. Sanco na pewno będzie szybszy niż nifty pro, bo ten chyba leci do Hongkongu. Nifty jest jedynym testem który posiada ubezpieczenie wyniku, natomiast wydaje mi się że Sanco będzie dobrym wyborem. Trzymaj się !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2023, 21:31
-
Lola93 wrote:Czesc wam dziewczyny Jestem tu nowa, zaczynam swoja przygode z lekarzami i nieudanymi probami zajscia w ciaze. Jestem z Katowic i zastanawiam sie nad klinika, slyszalam mega duzo dobrego o dr M.P. z Angeliusa ale ma bardzo dlugie terminy, czy polecacie z tej kliniki kogos jeszcze?
Druga klinika nad ktora sie zastanawiamy to Bocian, moze macie porownanie Z gory dziekuje za polecajki!
P.S. Super sie czyta rozmowy tutaj, poziom wsparcia przebija sufit, to cudowne
Jestem w Angeliusie od 2018 u dr Juraszka - dość specyficzny w tym roku zmieniłam na Gyncentrum na chwile i szybko wróciłam - odradzam, aktualnie wróciłam do Angeliusa dostałam się do GM narazie ciężko mi ocenić - jestem dopiero po pierwszej punkcji u niego. -
Przedstawiono mi też opcje amniopunkcji ale to mnie przeraża… -
Bardzo dużo dziewczyn przeszło z gyncentrum do angeliusa. Bez porównania są te dwie kliniki. W gyncentrum problem jest jeszcze taki ze jak masz czesto wizyty to na pewno przyjmują różni lekarze. W angeliusie MP i GM są codziennie.
Nie doradzę jeśli chodzi o badania ale czesto właśnie pappa miesza. Mnóstwo takich przypadków. Ja miałam niższe ryzyko a z gynC dzwonili żebym rozważyła dodatkowe badania typu nifty. Ty masz wyższe ale mam wrażenie ze twm strasznie namawiają na to nifty i maja z tego profity.ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Jakbym w pysk dostała od losu… dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️
dla mnie to jest niepojęte że USG było wzorowe i na luzaka czekałam na wyniki krwi… w ogóle to wszystkie trisomie ryzyko skorygowane mam wyższe niż ryzyko podstawowe. Zastanawia mnie jakie parametry wpłynęły na taki wynik… USG ok, mam 34 lata ( więc jeszcze nie ma tragedii) czy to możliwe że wzmianka o in vitro tak wpływa na ryzyka, już się zaczęłam zastanawiać czy to Gyncentrum to jednak nie fałszuje tych wyników, jak do mnie zadzwonili to pierwsze co usłyszałam że mogą mnie na 04.12 na amniopunkcję zapisać. W poniedziałek jadę do Angelius zrobić Sanco i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 😌ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość
-
Sernik wrote:Jakbym w pysk dostała od losu… dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️
dla mnie to jest niepojęte że USG było wzorowe i na luzaka czekałam na wyniki krwi… w ogóle to wszystkie trisomie ryzyko skorygowane mam wyższe niż ryzyko podstawowe. Zastanawia mnie jakie parametry wpłynęły na taki wynik… USG ok, mam 34 lata ( więc jeszcze nie ma tragedii) czy to możliwe że wzmianka o in vitro tak wpływa na ryzyka, już się zaczęłam zastanawiać czy to Gyncentrum to jednak nie fałszuje tych wyników, jak do mnie zadzwonili to pierwsze co usłyszałam że mogą mnie na 04.12 na amniopunkcję zapisać. W poniedziałek jadę do Angelius zrobić Sanco i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 😌
Po tej klinice spodziewałabym się wszystkiego. Ostatnio byłam tam na wizycie u immunologa, klinika świeci pustkami, byliśmy jedynymi pacjentami. Nie wiem czy to zbieg okoliczności akurat, ale w sumie nigdy tak nam się jeszcze nie zdarzylo, a podkreślę, że wizyta była w tygodniu koło godz. 15.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 11:28
Starania od 2021 roku.
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
-
Sernik wrote:Jakbym w pysk dostała od losu… dziękuję dziewczyny za wsparcie ❤️
dla mnie to jest niepojęte że USG było wzorowe i na luzaka czekałam na wyniki krwi… w ogóle to wszystkie trisomie ryzyko skorygowane mam wyższe niż ryzyko podstawowe. Zastanawia mnie jakie parametry wpłynęły na taki wynik… USG ok, mam 34 lata ( więc jeszcze nie ma tragedii) czy to możliwe że wzmianka o in vitro tak wpływa na ryzyka, już się zaczęłam zastanawiać czy to Gyncentrum to jednak nie fałszuje tych wyników, jak do mnie zadzwonili to pierwsze co usłyszałam że mogą mnie na 04.12 na amniopunkcję zapisać. W poniedziałek jadę do Angelius zrobić Sanco i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 😌
Jak usg jest ok(a dr jest mega dokładna, więc w tej kwestii można jej ufać) to byłabym dobrej myśli. Pappa to jednak statystyka, no i wiadomo, że wiele czynników wpływa na wynik i faktycznie mocno może namieszać. Oczywiście sama pewnie byłabym tak samo zestresowana i robiłabym dodatkowe testy(czekając na wyniki prenatalnych siedziałam i obgryzałam paznokcie). Oby skończyło się na strachu. Trzymam mocno kciuki. ❤️ Ile czeka się na wynik Sanco?
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
aleo_ wrote:Jak usg jest ok(a dr jest mega dokładna, więc w tej kwestii można jej ufać) to byłabym dobrej myśli. Pappa to jednak statystyka, no i wiadomo, że wiele czynników wpływa na wynik i faktycznie mocno może namieszać. Oczywiście sama pewnie byłabym tak samo zestresowana i robiłabym dodatkowe testy(czekając na wyniki prenatalnych siedziałam i obgryzałam paznokcie). Oby skończyło się na strachu. Trzymam mocno kciuki. ❤️ Ile czeka się na wynik Sanco?
Jeszcze tak patrzę na moje wyniki i mam niskie wolne beta hcg 0,289 MoM i pappa 0,295 MoMWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 14:57
-
Hej Dziewczyny, bardzo proszę o informację kogo polecacie w klinice w programie kd. Nadmienię ze do dr MP wolne terminy zaczynaja się od czerwca 2024 🫣 a do dr PJ od lutego 2024. Czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiegoś sprawdzonego lekarza. Zmieniam klinikę i kompletnie nie wiem kogo tutaj wybrać 😭 Bardzo Was proszę o jakaś podpowiedź. Dziękuje
Lola93 lubi tę wiadomość
’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
2023 histeroskopia: adenomioza, polip
Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
Procedura z KD: ❄️❄️
1 transfer 3dniowca - biochem
2 transfer blastki - nie drgnęło
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
Luteina200, Accofil
3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
💔
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
Ola003 wrote:Hej Dziewczyny, bardzo proszę o informację kogo polecacie w klinice w programie kd. Nadmienię ze do dr MP wolne terminy zaczynaja się od czerwca 2024 🫣 a do dr PJ od lutego 2024. Czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiegoś sprawdzonego lekarza. Zmieniam klinikę i kompletnie nie wiem kogo tutaj wybrać 😭 Bardzo Was proszę o jakaś podpowiedź. Dziękuje
Ja byłam u dr M. N-R. Byłam zadowolona, pani doktor jest bardzo otwarta i sympatyczna. Na wizycie panuje luźna atmosfera. Wszystko dokładnie tkuamczy, nie trzeba jej ciągnąć za język. Jest z nią również kontakt mailowy. Co prawda miałam u niej stymulacje. Potem udało mi się trafić do dr MP, więc zmieniłam lekarza. A jak z miejscami u dr GM? W rankingu kliniki jest na drugim miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 20:13
Starania od 2021 roku.
7+5 - CRL 1,58 cm🥰