X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja polecam G.Mańkę :) pomógł dwukrotnie mojej siostrze z cukrzycą w ciągu JEDNEGO roku! i po urodzeniu kilka miesięcy druga ciąża :)

Dr /Mańka ponad rok temu robił mi sonoHSG i szczerze powiedziawszy nie wzbudził mojego zaufania.. Może to z racji tego że nie byłam jego pacjentką ale wydał mi się takim mrukiem, co oczywiście nie umniejsza jego wiedzy i zdolnościom. :)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Kochana polecam Paligę kobieta anioł i ciepła dusza.
    Ma pewno trzeba wykluczyć endometrioze i zapalenie endometrium które ja miałam.
    Teraz powinny ruszyć zapisy.
    Możesz sama sprawdzić pare rzeczy jak na Trombofilie na 6 mutacji( testdna.pl- 330zł)
    Warto też już brać na poprawę jajeczek i fragmentacji CO-Q10 100 mg kaneka ( drogie ale naprawdę warto)
    O dr Palidze właśnie słyszałam same dobre opinie i chyba na nią się zdecyduję. :) właśnie potrzebuję lekarza który będzie miał na nas jakiś pomysł, bo moim zdaniem coś musi być nie tak skoro dwóch zdrowych ludzi posiadających już jedno dziecko nie może mieć kolejnego..

A o co chodzi z tymi zapisami na zapalenie endometrium?

Mi przy każdym USG mówią że mam prawidłową budowę macicy i jajników, cytologia zawsze w jedynce, stymulację miałam dwie clo na własne życzenie bo owulacje mam naturalne potwierdzone na USG.. Od Nowego roku zabieram się za suplementację i chce ruszyć znów do kliniki w ramach ostatniej walki, tak żeby mieć czyste sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy i mam nadzieję że wrócimy z tej walki wygrani.. :)

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mama przyjaźni się z właścicielem Angeliusa i najlepszym lekarzem w Angeliusie jest Pan doktor Mańka:) też odniosłam wrażenie że jest to człowiek z dystansem ale też bardzo fachowy. Wierzę w niego i wierzę że z nim mi się uda :)

• madwitka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że jeden zarodek wystarczy kochane, ale tym razem nie mam tyle entuzjazmu co podczas pierwszej proby. W razie niepowodzenia zostajemy z niczym, zostaniemy z niespełnionymi marzeniami o posiadaniu dużej rodziny, gromadki tupiacych, maleńkich stopek biegających po domu.
    Kochane trzymajcie kciuki za jutrzejsze transferowanie.

h_anulka, KateHawke lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Ja wiem że jeden zarodek wystarczy kochane, ale tym razem nie mam tyle entuzjazmu co podczas pierwszej proby. W razie niepowodzenia zostajemy z niczym, zostaniemy z niespełnionymi marzeniami o posiadaniu dużej rodziny, gromadki tupiacych, maleńkich stopek biegających po domu.
    Kochane trzymajcie kciuki za jutrzejsze transferowanie.
    Zobaczysz że wigilijny cud zostanie z Wami i córeczka będzie miała upragnione rodzeństwo. <3

madwitka lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    O dr Palidze właśnie słyszałam same dobre opinie i chyba na nią się zdecyduję. :) właśnie potrzebuję lekarza który będzie miał na nas jakiś pomysł, bo moim zdaniem coś musi być nie tak skoro dwóch zdrowych ludzi posiadających już jedno dziecko nie może mieć kolejnego..

A o co chodzi z tymi zapisami na zapalenie endometrium?

Mi przy każdym USG mówią że mam prawidłową budowę macicy i jajników, cytologia zawsze w jedynce, stymulację miałam dwie clo na własne życzenie bo owulacje mam naturalne potwierdzone na USG.. Od Nowego roku zabieram się za suplementację i chce ruszyć znów do kliniki w ramach ostatniej walki, tak żeby mieć czyste sumienie że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy i mam nadzieję że wrócimy z tej walki wygrani.. :)

Znając dr M.P zleci histerskopie ;) bo USG to tylk USG ;)

zapisy na zapalenie endmetrium hihihi żle zrozumiałaś zapisy są na wizyty do dr, do niej nie jest się łatwo dostać a teraz wiem że zaczynają się nowe zapisy na pierwszą wizytę gdzie czekasz około 3 mies.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka i już masz maleństwo w brzuszku ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer tak, już jestem po transferze 2 dwudniowych robaczkow. Humor mam podły, nie umiem powstrzymać łez.

2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Flowwer tak, już jestem po transferze 2 dwudniowych robaczkow. Humor mam podły, nie umiem powstrzymać łez.

Powinnaś być szczęśliwa!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowciu kochana będę szczęśliwa jak za 12 dni beta będzie wysoka:-)
    Dziewczynki zdrowych, spokojnych świąt :-*

Flowwer lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Flowciu kochana będę szczęśliwa jak za 12 dni beta będzie wysoka:-)
    Dziewczynki zdrowych, spokojnych świąt :-*
    Będzie kosmicznie wysoka :)

Wesołych Świąt wszystkim <3

madwitka, Flowwer lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • soncia18 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam i sobie aby każda z nas w przyszłym roku stroiła choinkę z dzidzia na rękach !! A tobie madwitka cierpliwości jak i sobie.... 12 długich dni przed nami :)

madwitka, KateHawke lubią tę wiadomość

Prawie 10 lat starań
    7 IUI nieudanych
    luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
    Żadnej ciąż
    Niepłodność Idiopatyczna
    6.12- rozpoczęcie procedury
    23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
    Został 1 ❄3-dniowy
    II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Znając dr M.P zleci histerskopie ;) bo USG to tylk USG ;)

zapisy na zapalenie endmetrium hihihi żle zrozumiałaś zapisy są na wizyty do dr, do niej nie jest się łatwo dostać a teraz wiem że zaczynają się nowe zapisy na pierwszą wizytę gdzie czekasz około 3 mies.
    Czyli to, że mamy już w Angelusie swoją skromną kartotekę nic nie zmienia i zmieniając lekarza prowadzącego tak jakby zaczynamy od zera?
    W takim razie po świętach dzwonię zapisać się do kolejki :)

Mam nadzieję że Nowy Rok przyniesie nam wszystkim spełnienie marzeń - Wesołych, szczęśliwych, pogodnych oraz rodzinnych Świat Bożego Narodzenia <3

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Tu umiesz poprawić humor! Buziaki :-*

KateHawke lubi tę wiadomość

• madwitka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia no tak, my testujemy w tym samym czasie. Wszystkiego dobrego :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 15:54

soncia18 lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka, soncia kciuki zaciśnięte <3 <3

madwitka, soncia18 lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia my to w tym samym czasie miałyśmy transfer :)

soncia18 lubi tę wiadomość

• soncia18 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak?? Stork?? No to nieźle:) A ilu dniowy zarodek miałaś podawany? Ja jak własnie siadałam na kozła i Pani Paliga mi wszytko tłumaczyła że nie boli itp to ja jej powiedziałam że mnie tam mało co wzrusza jeśli chodzi o ból to ona powiedziała że dziś same takie twarde sztuki transfer mają :) Kiedy testujesz jak się czujesz...
    Madwitka a ty jak się trzymasz... ja dużo odpoczywam... teraz mam wolne do sylwestra ale mam też plan co sobie powoli porobię w domku :) Więc mam nadzieję że chociaż trochę zabiję czas...

Prawie 10 lat starań
    7 IUI nieudanych
    luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
    Żadnej ciąż
    Niepłodność Idiopatyczna
    6.12- rozpoczęcie procedury
    23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
    Został 1 ❄3-dniowy
    II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam umówioną wizytą na 6 marca.. Będzie mi się ciągnęło do tego czasu..

A jak się czujecie dziewczyny? Już coraz bliżej do prezentów noworocznych <3 nieustannie trzymam za Was kciuki :)

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą twardą sztuką to raczej nie mówiła o mnie ;) no chyba że mowa o weterankach :-) miałam podane 2 zarodki 3 dniowe z AZ. Czuje się ok jestem bardzo spokojna. Też mam wolne między świętami. Chyba przeleze w łóżku te święta mnie wykończyły :p

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ