X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka_92 Znajoma

Wysłany: 13 lutego, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam dzisiaj telefon z Laboratorium, przyszły wyniki pgt-a. ale dopiero o nich dowiem się na wizycie, która jest za tydzień. znów czekanie....

Ona: 33
    On:39
    Starania - od 06.2021

endometrioza II stopnia, KIR BX, brak 3 kirów implantacyjnych: 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    Ciąża pozmaciczna -2022
    AP, pod opieką dr Marty Paligi- 2023
    01.2024 start I procedura, punkcja
    3 blastki, w tym jeden tylko zdrowy
    transfer nieudany, beta <2,30
    Biopsja endometrium CD138 - brak stanu zapalnego

12.2024 start II procedura, transfer świeżego zarodka na cyklu naturalnym?
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nadal mam do oddania gonapeptyl daily - 5 ampułek, ważny do maja(1) i października(4). Cały czas przechowywany w lodówce, może którejś się przyda?

age.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Pati24 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJKA 💋💋 Jest tu jakaś dziewczyna co podchodzi do IVF w marcu? I należy do Dr. Kopca mam kilka pytań 😘😘

Leczenie w klinice niepłodności Bocian
    Mąż: Azoospermia, zespół klinefeltera
    Ja : Wszystkie wyniki w normie
    Decyzja : nasienie dawcy
    1 cykl bez stymulacji
    2 cykl Lametta 1×1
    23.05.23 IUI dawca nasienia ❌
    20.06.23 cykl bezowulacyjny przerwa..
    13.07.23 wchłonięcie torbiela!🤗
    20.07. 23 Monitoring :2 pęcherzyki 🥰
    22.07.23 2 podejście IUI❌
    Styczeń 2024 : decyzja
    1 podejścia do IVF Angelius Katowice 🤞🤞
    08.02.24 Na USG Torbiel😔
    Doxycyclinum
    Distreptaza
    Mewelon
    15.02.24 Wchłonięcie torbiela! 😊
    Zastrzyki : Gonal900, Orgalutran 0.25mg

Robimy badania, leki.
    Start IVF Marzec 🤗🤞🤞

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać.
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dziewczyny jak u dr MP z tymi kwestiami endokrynologicznymi? Można jej w 100% zaufać?
    Ona jest endokrynologiem też więc chyba tak ☺️

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Nu_na Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, jestem tutaj nowa ☺️ może podpowie mi któraś w jaki dzień w Angeliusie robią wlewy z intralipidu?

• Sernik Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nu_na wrote:
    Hejka dziewczyny, jestem tutaj nowa ☺️ może podpowie mi któraś w jaki dzień w Angeliusie robią wlewy z intralipidu?
    Za moich czasów 😛 ostatni wlew miałam w październiku 2023, ustawiali kroplówki na piątek lub sobotę, w zależności od dostępności sal, pielęgniarek, bo to robią na oddziale szpitalnym

Nu_na lubi tę wiadomość

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Za moich czasów 😛 ostatni wlew miałam w październiku 2023, ustawiali kroplówki na piątek lub sobotę, w zależności od dostępności sal, pielęgniarek, bo to robią na oddziale szpitalnym
    O ja, Serniczku! To już 27 tydzień! Ale leci! Jak się czujesz? Jak przygotowania ?

age.png

Starania od 2020
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    O ja, Serniczku! To już 27 tydzień! Ale leci! Jak się czujesz? Jak przygotowania ?
    Leci, leci… u Was też 😅 czuję się dobrze, dziękuję. Przygotowania w lesie 😛 jestem już na l4 więc mam nadzieję że nadrobię 😅

aleo_ lubi tę wiadomość

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy była któraś z Was przed transferem na sztucznej menopauzie (diphereline)? Mam pytanko, bo od tygodnia biorę już estrofem i zauważyłam że mam sporo śluzu i na dodatek czuje się trochę jak przed punkcja, mam w czasie robienia siku dyskomfort i generalnie jakoś tak ciężko się czuję. Czy to jest normalne? Usg mam w piątek.

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Braknicku Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Czy była któraś z Was przed transferem na sztucznej menopauzie (diphereline)? Mam pytanko, bo od tygodnia biorę już estrofem i zauważyłam że mam sporo śluzu i na dodatek czuje się trochę jak przed punkcja, mam w czasie robienia siku dyskomfort i generalnie jakoś tak ciężko się czuję. Czy to jest normalne? Usg mam w piątek.

Miałam śluz, nie martw się połączenie dipherelinie plus estrofem - raczej nie ma owulacji :) najprawdopodobniej wszystko ok :)

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

• Braknicku Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy orientujecie się co Pani dr MP zaleca w przypadku:
    1. Podwyższonego żelaza i ferrytyny
    2. Obniżonego żelaza i ferrytyny?

Wiem, że niskie żelazo jest niekorzystne jeśli chodzi o jakoś komórek jajowych. Z drugiej strony mam endometrioze i boje się brać preparatów z żelazem, bo działa "prozapalnie"

• Galena Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:

Wiem, że niskie żelazo jest niekorzystne jeśli chodzi o jakoś komórek jajowych. Z drugiej strony mam endometrioze i boje się brać preparatów z żelazem, bo działa "prozapalnie"

Ja mam żelazo w niskiej normie i dostałam od dr MP Sorbifer 3xd.

preg.png
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:

Ja też na niski poziom żelaza miałam zlecony sorbifer od dr MP.

age.png

Starania od 2020
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Braknicku Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. I to przed stymulacja na poprawę komórek?

• aleo_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziękuję dziewczyny. I to przed stymulacja na poprawę komórek?
    Tak, w trakcie przygotowań do kolejnej procedury. No oczywiście dodatkowe suple :)

Braknicku lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 2020
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które rodziły w Szpitalu nr 2 w Bytomiu. Czy korzystałyście z Indywidualnej Opieki Okołoporodowej (indywidualnej położnej) ?

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które rodziły w Szpitalu nr 2 w Bytomiu. Czy korzystałyście z Indywidualnej Opieki Okołoporodowej (indywidualnej położnej) ?
    O właśnie, ja przycupne, bo chciałabym się dowiedzieć też wszystkiego o tym szpitalu.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka_92 wrote:
    dostałam dzisiaj telefon z Laboratorium, przyszły wyniki pgt-a. ale dopiero o nich dowiem się na wizycie, która jest za tydzień. znów czekanie....

I jak wyniki?

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Ja nie korzystałam, bo rozumiem, że chodzi ci o prywatną położną do porodu?
    monester wrote:
    O właśnie, ja przycupne, bo chciałabym się dowiedzieć też wszystkiego o tym szpitalu.

Monester, ja mogę polecić Bytom. Rodziłam SN i trafiłam na bardzo fajną położną. Mimo, że bolało jak diabli(wszyscy mi mówili „szybko o tym bólu zapomnisz” - nadal pamiętam 😆) i modliłam się o to, żeby już był koniec, wydaje mi się, że całkiem sprawnie poszło. Pod uwagę brany był plan porodu. Dostałam dużo podpowiedzi, co robić, jak oddychać, itp. No i mąż cały czas był ze mną.
    Jeśli chodzi o oddział położniczy to też nie mam większych zastrzeżeń. Położne bardzo pomocne i zainteresowane(z małymi wyjątkami). Choć niektóre trochę laktoterrorystki i nieco „nękały” dziewczynę po cc, z którą leżałam na sali.
    Jedzenie nie najgorsze, ale szału nie było.
    Najgorzej wspominam, jak położne, pielęgniarki przychodziły na jakieś badania/pomiar temperatury, ciśnienia(bo każdy robił coś innego) i niezależnie od pory dnia światło na maksa i dawaj:D to samo, z paniami, które nad ranem sprzątały. Ale rozumiem, że musiały, no w sumie nie byłam na wakacjach:D

Ogólnie opieka lekarska dzieciaków super. My wybraliśmy Bytom, ze względu na zalecenia po prenatalnych i ostatnich usg w ciąży. Bardzo zwracali uwagę na diagnostykę. Byliśmy tam tydzień, zrobili sporo badań. Finalnie zorganizowali nam przeniesienie do szpitala w Kato, ale naprawdę byli bardzo zaangażowani i sprawdzili/skonsultowali co mogli.
    Jeśli chodzi o opiekę gin po porodzie, to zależy na kogo się trafiło, niektórzy lekarze mieli taki olewczy stosunek, a inni bardziej się interesowali(chociaż u mnie to za dużo nie musieli oglądać i po 2 dniach byłam redi do wyjścia).

W ogóle organizują dni otwarte na porodówce. Ja się nie załapałam, ale gdybym wcześniej się zorientowała, to pewnie bym poszła. Może któraś z pozostałych dziewczyn była i da znać, czy warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 00:07

monester lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 2020
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    Monester, ja mogę polecić Bytom. Rodziłam SN i trafiłam na bardzo fajną położną. Mimo, że bolało jak diabli(wszyscy mi mówili „szybko o tym bólu zapomnisz” - nadal pamiętam 😆) i modliłam się o to, żeby już był koniec, wydaje mi się, że całkiem sprawnie poszło. Pod uwagę brany był plan porodu. Dostałam dużo podpowiedzi, co robić, jak oddychać, itp. No i mąż cały czas był ze mną.
    Jeśli chodzi o oddział położniczy to też nie mam większych zastrzeżeń. Położne bardzo pomocne i zainteresowane(z małymi wyjątkami). Choć niektóre trochę laktoterrorystki i nieco „nękały” dziewczynę po cc, z którą leżałam na sali.
    Jedzenie nie najgorsze, ale szału nie było.
    Najgorzej wspominam, jak położne, pielęgniarki przychodziły na jakieś badania/pomiar temperatury, ciśnienia(bo każdy robił coś innego) i niezależnie od pory dnia światło na maksa i dawaj:D to samo, z paniami, które nad ranem sprzątały. Ale rozumiem, że musiały, no w sumie nie byłam na wakacjach:D

Ogólnie opieka lekarska dzieciaków super. My wybraliśmy Bytom, ze względu na zalecenia po prenatalnych i ostatnich usg w ciąży. Bardzo zwracali uwagę na diagnostykę. Byliśmy tam tydzień, zrobili sporo badań. Finalnie zorganizowali nam przeniesienie do szpitala w Kato, ale naprawdę byli bardzo zaangażowani i sprawdzili/skonsultowali co mogli.
    Jeśli chodzi o opiekę gin po porodzie, to zależy na kogo się trafiło, niektórzy lekarze mieli taki olewczy stosunek, a inni bardziej się interesowali(chociaż u mnie to za dużo nie musieli oglądać i po 2 dniach byłam redi do wyjścia).

W ogóle organizują dni otwarte na porodówce. Ja się nie załapałam, ale gdybym wcześniej się zorientowała, to pewnie bym poszła. Może któraś z pozostałych dziewczyn była i da znać, czy warto.
    Dzięki za odpowiedź ! A czy tam jest dostępne znieczulenie lub poród do wody ? Prowadziłas ciążę u lekarza który tam obecnie pracuje? Jak z ochroną krocza ?

‹‹ 4508 4509 4510 4511 4512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ