Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
invi pau wrote:A nie boli cię żołądek po tych lekach ? Ja już mam mega zgagę11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
➡️Transfer 03.01.2025 ⏳
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Agula wrote:Właśnie wczoraj czułam okropnie żołądek, myślałam, że umrę... Już mówiłam do męża, że to chyba od tych wszystkich tabsów które nieustannie biorę... Z racji nieudanego transferu powiedziałam sobie, że zrobię sobie chociaż z 2-3 dni przerwy chociaż od supli żeby żołądek odpoczął.
Ja też czuję żołądek i mam mega zgagę… na pewno od suplementów i leków zrób przerwę - na pewno żołądek odpocznie. Mnie przeraża ten aulin przed transferem - chyba mi żołądek rozwaliUla.p -
invi pau wrote:Mam podobnie plus aulin jeszcze- co mnie jakoś przeraża 😬😬 i pytanie czy po transferze też się go bierze ? . Jakie macie zdanie na temat tego proszku brophyllum?
Przy obecnym transferze nie miałam atosibanu, ale za to dodatkowo 3x1 scopolan w czopkach. Reszta bez zmian. Ogólnie czułam spokój w macicy 🙂
MP pozytywnie wypowiadała się o Brophyllum.11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
➡️Transfer 03.01.2025 ⏳
Angelius Provita M.P. ❤️ -
hej Dziewczyny.
Witam się z forum po 7 latach.
Nie sądziłam że jeszcze tu wróce. Taka przecież już oblatana w tematach byłam... Piszę w skrócie, jeśli powielam to co pisałyscie wczesniej boje sie w piers. Wypadłam z obiegu muszę sobie odświezyc funkcjnowanie forum
Ale przychodzę, może coś powiedzie, poradzicie, ojojacie.
Jesteśmy w Programie Ministerialnym, chociaż nie wiem czy ma on sens w naszym przypadku.
"Za moich czasów" programu nie było, podchodzilismy komercyjnie, raz z badan klinicznych. transferować można było zarodki z 5,3 a nawet 2 doby.
Obecnie program i w dniu poprzedniej punkcji dowiedziałam się ze transfer zarodka tylko z 5 doby, brak wsparcia intralipidem ( przynajmniej oficjalnie), brak wsparcia atosibanem ( tez przynajmniej oficjalnie, ale wiadomo kiedy ma podanie sens a kiedy juz musztarda po obiedzie).
Ale uznałam ze spoko. Pobrano tyle komorek ze powinno być ok. Chociaż patrzac na naszą historie nie wiem co ja sobie w ogole myślałam...
Pobrano 11, dojrzałe 9 zapłodniło się 9. 3 odpadły przed 3 dobą, kolejne 6 w 4 dobie.
Podsumowanie ? z 3 procedur:
- zapłodniono 21 komorek
- blastki - 1
- mrożaków : 0
- transfery : 2
- transfer udany : 1
Statystyki kiepskie, blastke miałam jedna z pierwszej procedury z badan klinicznych, do dzis sie zastanawiam czy napewno była ta bastka patrzac całosciowo na jakosc tego co produkujemy.
Ciąze uzyskałam z zarodka z 3 doby (8a)
poza tym, nigdy nic nie dotrwało do etapu blastocysty, nie mielismy nigdy nic zamrozone.
Przy badaniach klinicznych zarodek transferowany musiał być blastocysta. Przy komercyjnym pICSI odano zarodek z 3 doby reszta padła w 4.
Początkiem września podeszlismy do IVF ponownie. Mimo ze po moim PCOS nie ma teoretycznie sladu ( po ciazy AMH z 17 na 2,9, cykle jak w zegarku, usg OK ) endometrioza 2/3 stopien ale bez tragedii, maz ogolne parametry nasienia dobre poza morfologia ktora niezmiennie ma 2 % od lat. brak zabezpieczen od 6 lat, naturalsów, cudow brak.
efekt ? jak powyzej. Myslałam ze jestem kozak, ze ide tym razem na pewniaka, syn w dom wiec już to nie jest takie samo ciśnienie. O losie. O ja głupia.
dlugi protokół, gonapeptyl dłuuugo bo 2 msc ze wzgledu na ten przeklety stan zapalny endometrium, potem standardowo gonal f, menopur, zivafert
Od pazdziernika ponowna stymulacja, tym razem krotki protokoł ( to z krotkiego mialam jedna jedyna blastke, syn jest z długiego)
Rekovelle, orgalutran, jutro wizyta u dr P ( kocham ja niezmiennie !), wstepnie w srode ma byc punkcja a ja złapałam doła. mega doła. czuje ze bedzie powtorka, ze moje zarodki nie chca zyc na szkle.
Stad mysle czy jest sens potencjalnie 3 raz tez z programu podchodzic czy juz komercyjnie...
Miała ktoras taka masakre ze za chiny ludowe do blastek dojsc nie mogla mimo wcale nie takich dramatycznych wyników u pary ?Atagata lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Agula wrote:Ja brałam teraz 2 cykle do transferu. Ciężko stwierdzić, bo do pierwszego miałam atosiban, 3x1 scopolan w tabletkach, 3x1 spasmoline, 3x1 magnez forte i 3x1 Brophyllum.
Przy obecnym transferze nie miałam atosibanu, ale za to dodatkowo 3x1 scopolan w czopkach. Reszta bez zmian. Ogólnie czułam spokój w macicy 🙂
MP pozytywnie wypowiadała się o Brophyllum.
Agula a scopolan brałaś doustny czy w czopkach? Mi pani w aptece dała doustny i nie wiem czy jest okUla.p -
domiszka wrote:hej Dziewczyny.
Witam się z forum po 7 latach.
Nie sądziłam że jeszcze tu wróce. Taka przecież już oblatana w tematach byłam... Piszę w skrócie, jeśli powielam to co pisałyscie wczesniej boje sie w piers. Wypadłam z obiegu muszę sobie odświezyc funkcjnowanie forum
Ale przychodzę, może coś powiedzie, poradzicie, ojojacie.
Jesteśmy w Programie Ministerialnym, chociaż nie wiem czy ma on sens w naszym przypadku.
"Za moich czasów" programu nie było, podchodzilismy komercyjnie, raz z badan klinicznych. transferować można było zarodki z 5,3 a nawet 2 doby.
Obecnie program i w dniu poprzedniej punkcji dowiedziałam się ze transfer zarodka tylko z 5 doby, brak wsparcia intralipidem ( przynajmniej oficjalnie), brak wsparcia atosibanem ( tez przynajmniej oficjalnie, ale wiadomo kiedy ma podanie sens a kiedy juz musztarda po obiedzie).
Ale uznałam ze spoko. Pobrano tyle komorek ze powinno być ok. Chociaż patrzac na naszą historie nie wiem co ja sobie w ogole myślałam...
Pobrano 11, dojrzałe 9 zapłodniło się 9. 3 odpadły przed 3 dobą, kolejne 6 w 4 dobie.
Podsumowanie ? z 3 procedur:
- zapłodniono 21 komorek
- blastki - 1
- mrożaków : 0
- transfery : 2
- transfer udany : 1
Statystyki kiepskie, blastke miałam jedna z pierwszej procedury z badan klinicznych, do dzis sie zastanawiam czy napewno była ta bastka patrzac całosciowo na jakosc tego co produkujemy.
Ciąze uzyskałam z zarodka z 3 doby (8a)
poza tym, nigdy nic nie dotrwało do etapu blastocysty, nie mielismy nigdy nic zamrozone.
Przy badaniach klinicznych zarodek transferowany musiał być blastocysta. Przy komercyjnym pICSI odano zarodek z 3 doby reszta padła w 4.
Początkiem września podeszlismy do IVF ponownie. Mimo ze po moim PCOS nie ma teoretycznie sladu ( po ciazy AMH z 17 na 2,9, cykle jak w zegarku, usg OK ) endometrioza 2/3 stopien ale bez tragedii, maz ogolne parametry nasienia dobre poza morfologia ktora niezmiennie ma 2 % od lat. brak zabezpieczen od 6 lat, naturalsów, cudow brak.
efekt ? jak powyzej. Myslałam ze jestem kozak, ze ide tym razem na pewniaka, syn w dom wiec już to nie jest takie samo ciśnienie. O losie. O ja głupia.
dlugi protokół, gonapeptyl dłuuugo bo 2 msc ze wzgledu na ten przeklety stan zapalny endometrium, potem standardowo gonal f, menopur, zivafert
Od pazdziernika ponowna stymulacja, tym razem krotki protokoł ( to z krotkiego mialam jedna jedyna blastke, syn jest z długiego)
Rekovelle, orgalutran, jutro wizyta u dr P ( kocham ja niezmiennie !), wstepnie w srode ma byc punkcja a ja złapałam doła. mega doła. czuje ze bedzie powtorka, ze moje zarodki nie chca zyc na szkle.
Stad mysle czy jest sens potencjalnie 3 raz tez z programu podchodzic czy juz komercyjnie...
Miała ktoras taka masakre ze za chiny ludowe do blastek dojsc nie mogla mimo wcale nie takich dramatycznych wyników u pary ?
Korzystaj z programu ile się da. To szansa, z której warto korzystać, jeśli masz taką możliwość. Jeśli (odpukac) nie uda się przy czterech możliwościach to potem się pomartwisz co dalej. Trzymam mocno kciuki za powodzenie ! (Ja też od dr P., u mnie punkcja czw-pt, wczuwam się mocno w Ciebie ♥️).👩🏻1988
👨🏻 1989
Staramy się od 03.2023 r.
Angelius Provita Katowice M.P od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. program MZ.
Za nami:
24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
❄️ 0
Next:
03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (bez świeżego transferu- planowany 01.2025 r.)
💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip. Bez świeżego transferu.
20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA
styczeń 2025 r. - planowany transfer -
invi pau wrote:Agula a scopolan brałaś doustny czy w czopkach? Mi pani w aptece dała doustny i nie wiem czy jest ok
Ja brałam doustny 😉Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
-
Braknicku wrote:Ja znam aulin bo przez lata go brałam przy bolesnych miesiączkach, ale wtedy lekarz nie chciał przepisywać mi tabletek (tylko proszek) mimo, ze mi podczas okresu łatwiej było połknąć tabletkę, bo smak tego proszku był nie do zniesienia… Ale że właśnie podobno łagodniejszy. Więc założyłam że właściwości rozkurczowe i przeciwzapalne, kiedyś też miałam mieć zamiennie mefacit. Ale wiesz ja też miałam końską dawkę tego aulinu 3x1…i przez tyle dni… bo też przed transferem też.
Też mam 3x1 właśnie i nie wiem co o tym myśleć bo mnie to przerażaUla.p -
invi pau wrote:Też mam 3x1 właśnie i nie wiem co o tym myśleć bo mnie to przeraża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 22:20
-
Braknicku wrote:A ok, bo jakoś myślałam że masz 1 raz dziennie. Masz endometriozę lub problem ze skurczam macicy po transferze? Jeśli tak to bardzo prawdopodobne, że to na to. Przerażenie rozumiem - ja boję się większości leków. Accofilu odmówiłam, nad encortonem bardzo długo się zastanawiałam, biorę 10 mg i jestem przerażona też. Wracając do aulinu - mimo takiej dawki u mnie nic się nie działo, a jestem wrażliwa na leki i lubię mieć mdłości nawet po suplach. Może pogadaj z lekarzem jak masz tak duże wątpliwości? Może da coś innego
Mam Endo właśnie i też mam obawy przed każdym lekiem. Myślę analizuje czytam opinie itd. Mam właśnie po transferze skurcze i wcześniej miałam kroplówki ale teraz nie możnaUla.p -
invi pau wrote:Mam Endo właśnie i też mam obawy przed każdym lekiem. Myślę analizuje czytam opinie itd. Mam właśnie po transferze skurcze i wcześniej miałam kroplówki ale teraz nie można
Jeśli chciałabyś kroplówkę np z atosibanu do transferu to da się, ale w innej klinice np w invimedzie. Tak troszkę obchodzą ten „zakaz”.💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
💔7.2023 - ciąża biochemiczna
AP Dr MP
💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.
⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura:
8.11.2024 - punkcja
13.11.2024 - transfer
❄️ -
invi pau wrote:Wiem ale tam nie mają pompy i ponoć bez sensu ją tak podawać
To mówisz, że należy podawać przez pompę, a nie zwyczajnie przez kroplówkę?💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.
II procedura:
8.11.2024 - punkcja
13.11.2024 - transfer
❄️ -
Dziewczyny a czy któraś z Was się orientuję ile kosztuje podanie atosibanu lub intralipidu w Invimed. Bo sama jestem ciekawa jak to wygląda cenowo.Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
invi pau wrote:Mam Endo właśnie i też mam obawy przed każdym lekiem. Myślę analizuje czytam opinie itd. Mam właśnie po transferze skurcze i wcześniej miałam kroplówki ale teraz nie można
-
Braknicku wrote:To pewnie dlatego przepisal lekarz. Na spokojnie się zastanów, nic na siłę, a z drugiej strony też tłumaczę sobie że lekarz nie chce źle dla nas. Niestety wszystkie te leki niosą ze sobą efekty uboczne
A ty nie brałaś jakiś przepisanych leków czy wszystko zawsze jak trzeba ?
Wiem że nie chce dla nas źle i oczywiście że są skutki uboczne. Ja się zdziwiłam tym lekiemUla.p -
invi pau wrote:A ty nie brałaś jakiś przepisanych leków czy wszystko zawsze jak trzeba ?
Wiem że nie chce dla nas źle i oczywiście że są skutki uboczne. Ja się zdziwiłam tym lekiem -
Kingus 1 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was się orientuję ile kosztuje podanie atosibanu lub intralipidu w Invimed. Bo sama jestem ciekawa jak to wygląda cenowo.
Atosiban w invimedzie 1000 zł.
Intralipidu nie stosowałam.💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
AP Dr MP
Decyzja o in vitro.
➡️Start 21.06.2024
II procedura:
8.11.2024 - punkcja
13.11.2024 - transfer
❄️