X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Atagata Znajoma

Wysłany: 4 listopada, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonika1994 wrote:
    Dziewczyny jak długo po transferze brałyście neoparin?
    Załóżmy że transfer udany, bez żadnych chorób etc.
    Szukam pocieszenia bo te zastrzyki mnie wykończą… co za daremne dziadostwo.
    Nie ma szans żeby się do tego przyzwyczaić, boli jak cholera za każdym razem.
    Podziwiam dziewczyny które dziabią się aż do rozwiązania!

O nie, ja właśnie mam przepisany po punkcji (od jutra). Założyłam, że to będzie to samo co wszystkie podskórne, np. te do stymulacji albo Clexane. Raczej zwykle dobrze je znoszę. Boję się jutra :P 🙈

• Agulek24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonika1994 wrote:

Ja brałam całą ciążę, ale tak ustaliliśmy z Dr prowadzącą i ja się bałam odstawić, przykro mi, że nie pocieszyłam. 🙈🙈🙈😉

Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, w 1. histero 👍, AMH 0,848
    nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
    11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰

11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)

3.2024 FET 6AB❄️☹️

10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭

2025... -> 3 IMSI
  • invi pau Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    ja jestem posiadaczką wysokich bet! w 10dpt miałam już ponad 500 a w 13 dpt ponad 2200! pappa i usg prenatalne wyszło ok! podobno tak sie dzieje jak jest dobrze rokujący wykluty zarodek😉 a gdzies czytałam że na chłopca też taka magia!
    też moja pierwsza myśl była że ZD albo jakieś inne anomalia ale narazie badania wychodzą ok! (żeby nie zapeszać oczywiście)🍀

Jejku dziękuję Ci 🥰 za tydzień USG więc się okaże co tam słychać i skoro u Ciebie wysokie bety też były i jest ok to jestem trochę spokojniejsza :) a masz jakieś objawy ? :)

Ula.p
  • invi pau Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonika1994 wrote:

Jest okropne dziadostwo i im dalej tym chyba gorzej ! Ja mam krwiak na krwiaku już :/

Ula.p
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam gorącą prośbę.
    O ciążę starałam się już od daaawwna. Ostatni rok mąż zrobił zabieg żylaków powrózka. Nie udało się do tej pory naturalnie, więc ruszamy w końcu z odkładanym tyle lat invitro.
    Mam gorącą prośbę. Idziemy do lekarza u którego już robiłam zabieg 3 lata temu i niby było ok ale ze względu na nasienie i tak mówił o inseminacji albo invitro. Mam już 38 lat, więc nie mam już na co czekać. Mamy wizytę na za tydzień ( sama zdziwiłam się że tak szybko) . Myślę sobie że żeby wizyta nie opierała się jedynie na tym że wypisze nam zestaw potrzebnych badań i skasuje 350 zł, to może już zrobiłabym te najpotrzebniejsze.

U mnie to z tego co pamiętam było
    AMH
    PROLAKTYNA
    PROGESTERON
    GLUKOZA
    TESTOSTERON
    LH

I CO JESZCZE . PLIS PODPOWIEDZCIE TO MOŻE UDA SIE ZALATWIĆ PRZED Wizytą.

U męża - GDZIE najlepiej zrobić badanie nasienia, żeby później nie kierował lekarz ponownie, bo na samo słowo badanie nasienia mój mąż siwieje. Jakie wartości muszą być, żeby ocenić nasienie pod kątem invitro. Modlę się żeby po zabiegu była jakąkolwiek poprawa, albo chociaż brak pogorszenia.
    Czy mężczyzna też musi mieć badania krwi ?

PODPOWIEDZCIE proszę dziewczyny. Kiedyś byłam na bieżąco i spędzała długi czas na forum, ale po 10 latach starania o dziecko już dałam sobie trochę luzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 22:55

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Kajuś Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonika1994 wrote:

Ja brałam do 13 tyg :)

• Agula Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    O ciążę starałam się już od daaawwna. Ostatni rok mąż zrobił zabieg żylaków powrózka. Nie udało się do tej pory naturalnie, więc ruszamy w końcu z odkładanym tyle lat invitro.
    Mam gorącą prośbę. Idziemy do lekarza u którego już robiłam zabieg 3 lata temu i niby było ok ale ze względu na nasienie i tak mówił o inseminacji albo invitro. Mam już 38 lat, więc nie mam już na co czekać. Mamy wizytę na za tydzień ( sama zdziwiłam się że tak szybko) . Myślę sobie że żeby wizyta nie opierała się jedynie na tym że wypisze nam zestaw potrzebnych badań i skasuje 350 zł, to może już zrobiłabym te najpotrzebniejsze.

AMH
    PROLAKTYNA
    PROGESTERON
    GLUKOZA
    TESTOSTERON
    LH

U męża - GDZIE najlepiej zrobić badanie nasienia, żeby później nie kierował lekarz ponownie, bo na samo słowo badanie nasienia mój mąż siwieje. Jakie wartości muszą być, żeby ocenić nasienie pod kątem invitro. Modlę się żeby po zabiegu była jakąkolwiek poprawa, albo chociaż brak pogorszenia.

PODPOWIEDZCIE proszę dziewczyny. Kiedyś byłam na bieżąco i spędzała długi czas na forum, ale po 10 latach starania o dziecko już dałam sobie trochę luzu
    Hej, ja bym na pewno dorzuciła do Twoich badań Wit D i ferrytyne.

Jeśli chodzi o nasienie to dość solidnie robią w Gyncentrum, ale niektórzy lekarze chcą podstawowe, inni rozszerzone. Więc jak chcecie uniknąć podwójnych badań, to lepiej poczekać na wytyczne lekarza.

Może być tak, że mąż też będzie miał zlecone jakieś badania diagnostyczne z krwi. Jeśli nie to przed punkcją oboje robicie panel wirusologiczny, potrzebny jest do transferu.

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Koniec pierwszej procedury.

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB

➡️Transfer 03.01.2025 ⏳

Angelius Provita M.P. ❤️
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek, pytanko. Ile czekałaś na wizytę u dr MP, przed ostatnim transferem? Nie miałaś problemu, żeby się umówić, jako pacjentka „powracająca”?

age.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:

AMH
    PROLAKTYNA
    PROGESTERON
    GLUKOZA
    TESTOSTERON
    LH

Warto zrobić krzywą glukozowa i insulinowa i TSH

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invi pau wrote:
    Jejku dziękuję Ci 🥰 za tydzień USG więc się okaże co tam słychać i skoro u Ciebie wysokie bety też były i jest ok to jestem trochę spokojniejsza :) a masz jakieś objawy ? :)

już jestem na półmetku, ale na początku miałam chyba wszystko co możliwe! mdłości, wymioty, wstręt do mięsa, jajek, śmietany, zapachy wszystkie drażniły i ciągła senność! a przy tym obrzydzeniu do jedzenia ciągle czułam sie głodna jak wilk i napychałam brzuch wszystkim co nie odrzucało, nawet bułkami z masłem😁 ogólnie pierwsze 3 miesiące to katorga dla duszy i ciała! ustąpiło w 4 miesiącu i narazie ok chociaż teraz czuje sie ciężka😋 dzisiaj mam wizyte, oby wszystko było dobrze! Twoje bety nie są skrajnie wysokie, spotkałam sie z dużo wyższymi! nawet u mnie w 18dpt napewno była większa😋 zrób usg i zobaczysz małego kropka😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 07:21

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:

AMH
    PROLAKTYNA
    PROGESTERON
    GLUKOZA
    TESTOSTERON
    LH

Oprócz tego co już wyżej dziewczyny pisały możesz dorzucić jeszcze witaminę B12 i homocysteinę.

Co do badań nasienia to my zazwyczaj robiliśmy właśnie w gyncentrum, bo łatwo umówić się na daną godzinę, a jest też opcja, że dowozisz materiał z domu, tylko trzeba to zrobić chyba w przeciągu pół godziny. Mój zawsze umawiał się na badanie rozszerzone, ale nigdy się go nie udało zrobić, więc płaciliśmy tylko za podstawowe.

EDIT. Widzę, że w ostatnich latach bardzo u męża ilość plemników spadła :( Nie zamroziliście wcześniej nasienia?
    Patrząc na to, lekarz w klinice może zasugerować żeby przed przystąpieniem do procedury zrobić depozyt nasienia.
    My też robiliśmy, udało się za trzecim razem, bo ciągle było za mało żeby zamrozić...
    Przed mrożeniem lekarz skieruje na odpowiednie badania, z tego co pamiętam to te same wirusówki co przed samą procedurą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 07:31

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - ...?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • MonikaMonika1994 Znajoma

Wysłany: 5 listopada, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajuś wrote:
    Ja brałam do 13 tyg :)

Czytałam gdzieś że dużo dziewczyn jakoś to przelewa i używa innych igieł? Te przy stymulacji były jeszcze do wytrzymania…
    Btw jestem 6 dpt i obudziłam się z bólem brzucha trochę jak na okres… myślicie że nospa pomoże i raczej wszystko ok?

• Yahu Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonika1994 wrote:
    Czytałam gdzieś że dużo dziewczyn jakoś to przelewa i używa innych igieł? Te przy stymulacji były jeszcze do wytrzymania…
    Btw jestem 6 dpt i obudziłam się z bólem brzucha trochę jak na okres… myślicie że nospa pomoże i raczej wszystko ok?

niektóre przelewają do insulinówek, ale ogólnie nie powinno się tego robić...

Co do bólu brzucha, mnie w 6dpt naparzał bardzo, miałam mocne skurcze, brałam 3x dziennie nospę max, a i tak ból nadal się utrzymywał... możesz brać całkiem śmiało Nospę, scopolan, magnez w większych dawkach.

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - ...?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Agulek24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    Agulek, pytanko. Ile czekałaś na wizytę u dr MP, przed ostatnim transferem? Nie miałaś problemu, żeby się umówić, jako pacjentka „powracająca”?

Kilka miesięcy, ale nam się nie spieszyło, gdybym chciała szybkiej to myślę, że 2-3 miesiące by było, umawiałam się, wyprzedzeniem sporym i dobrze wyszło, bo po drodze histeroskopia, odstawienie kp, brzydkie endo itd. 🤷‍♀️

Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, w 1. histero 👍, AMH 0,848
    nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
    8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
    10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
    11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.2011 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰

11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)

3.2024 FET 6AB❄️☹️

10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭

2025... -> 3 IMSI
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonika1994 wrote:

Jeśli nie masz wskazań do heparyny to ja miałam odstawić w 12 tc.

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
    26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊

preg.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Warto zrobić krzywą glukozowa i insulinowa i TSH

Do TSH jeszcze FT4, mi zawsze dr MP mówiła, że TSH mam zawsze robić z FT4, bo samo TSH niewiele mówi.

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
    26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊

preg.png
  • Idia90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonika1994 wrote:

Ja tak waśnie robię. Przelewam do insulinówek jest znacznie, ale to znacznie lepiej. Pytałam docenta Paśnika czy tak można, powiedział że tak.
    Igły z neoparinu to jakaś totalna tragedia i ten kto to wymyślił powinien smażyć się w piekle.

A bierzesz coś rozkurczowego typu spasmolina, scopolan? One są chyba troszkę mocniejsze niż nospa.
    Scopolan jest bez recepty.
    Ja po transferze też czasem jeszcze wzięłam nospę :D

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura:
    8.11.2024 - punkcja
    13.11.2024 - transfer
    ❄️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 to prawda hehe tak jak napisałaś że kto wymyślił te igły to powinien smażyć się w piekle!!! 🙉🙈 tyle co miałam zastrzyków to żaden tak nie bolał jak ten 😱😱 za każdym razem jak go zrobiłam to płakałam bo Igła taka tępa 😤😤😤 ja nie mam wskazań do heparyny ale będę chciała go brać żeby pomógł w implantacji może lekarz się zgodzić przepisać 😊 ale na samą myśl że je chce to coś czuję że będę tego grubo żałować 😂 ból nad bólem 😔 brzuch z siniaków miałam cały 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 09:44

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
    5 dpt 5.8
    6dpt rano test biały .. test wieczorem cień cienia ..
    7dpt 9.5 😔
    9dpt 37,2 😔
    11 dpt 100,9 😔 zostań kropeczku !!
    14dpt 520,5
    16dpt 850,8 ...
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔

Badamy immunologie -Dr.Sydor

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Idia90 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Idia90 to prawda hehe tak jak napisałaś że kto wymyślił te igły to powinien smażyć się w piekle!!! 🙉🙈 tyle co miałam zastrzyków to żaden tak nie bolał jak ten 😱😱 za każdym razem jak go zrobiłam to płakałam bo Igła taka tępa 😤😤😤 ja nie mam wskazań do heparyny ale będę chciała go brać żeby pomógł w implantacji może lekarz się zgodzić przepisać 😊 ale na samą myśl że je chce to coś czuję że będę tego grubo żałować 😂 ból nad bólem 😔 brzuch z siniaków miałam cały 🙉
    Ta substancja w środku też nie należy do przyjemnych, ale to nic w porównaniu z igłami, które tak jak mówisz są tak tępe jak osoba która je wymyśliła 😂
    Niestety ja mam wskazanie - mutację PAI 1 homo i te insulinówki to jedyna alternatywa. Ale póki tego nie odkryłam to był bolący siniak na siniaku i mega stres przed kolejnym wkłuciem.

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura:
    8.11.2024 - punkcja
    13.11.2024 - transfer
    ❄️
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, ja już po usg, endometrium ładne, ale jeszcze cienkie-7mm. Kolejne USG w piątek, dawka leków bez zmian. Wykończy mnie to czekanie 🙈

Yahu, aleo_ lubią tę wiadomość

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
‹‹ 4724 4725 4726 4727 4728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ