Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
ZAJĄCZEK94 wrote:Ona wcześniej pracowała w GC Katowice, kiedyś jak jeszcze się leczyłam w tamtej klinice to chodziłam do niej, ale nie byłam zbyt zadowolona.
Endometrium super ❤️
Też przez rok do niej chodziłam. Często odwoływała wizyty i kompletnie nie miała na nas pomysłu. Jeden cykl ze stymulacją, sugestia żeby zbadać drożność jajowodów i to było wszystko przez cały rok. Jak pojawiła się diagnoza, że istnieje duże prawdopodobieństwo niedrożności jednego z jajowodów, to akurat przestała pracować w GC i my też przenieśliśmy się do Angeliusa.
Ogólnie bardzo miła, ale ja miałam wrażenie, że już przy końcu swojej "kariery" w GC nie miała ochoty się angażować i może przez to wizyty tak wyglądały.Lusiaa22 lubi tę wiadomość
-
Czarna Dalia wrote:Też przez rok do niej chodziłam. Często odwoływała wizyty i kompletnie nie miała na nas pomysłu. Jeden cykl ze stymulacją, sugestia żeby zbadać drożność jajowodów i to było wszystko przez cały rok. Jak pojawiła się diagnoza, że istnieje duże prawdopodobieństwo niedrożności jednego z jajowodów, to akurat przestała pracować w GC i my też przenieśliśmy się do Angeliusa.
Ogólnie bardzo miła, ale ja miałam wrażenie, że już przy końcu swojej "kariery" w GC nie miała ochoty się angażować i może przez to wizyty tak wyglądały.
Ja się u niej leczyłam na przełomie 2021/2022, więc już wtedy taka byla, malo zaangażowana.Czarna Dalia lubi tę wiadomość
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki ❤️
-
Lusiaa22 wrote:Dziewczyny endometrium 12 mm 🤩😱😱 polecam wam tą viagre hehe działa cuda 😂 transfer 18.11 🍍♥️ dzisiaj byłam u dr Węglarz bardzo miła doktorka jestem miło zaskoczona 🤗🥰
Piękne Endo kochana, czekamy na transfer 😍
A jaki progesteron i w jakich dawkach masz włączony?Lusiaa22 lubi tę wiadomość
👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️ -
MikiFiki wrote:Piękne Endo kochana, czekamy na transfer 😍
A jaki progesteron i w jakich dawkach masz włączony?Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Yahu wrote:Super urosło!🤩 widzę, że jednak transfer na poniedziałek ustaliłaJa : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Lusiaa22 wrote:Co mam brać to Estrofem 3x1 , 2 x Lenzetto , Utrogestan 300 mg 3 x na dzień , Progesteron Besins 3x 100mg , Neoparin 1x , plus do tego , spasmolina , relanium , 3x magnez b6 forte 🤗 Estradiol i progesteron mam zbadać w piątek i napisać do dr KK wyniki jeśli będzie słabo to dorzuci prolutex ☺️ transfer w poniedziałek mówiła że tak to by był w niedzielę ale jest jak jest.. klinika zamknięta 🤷 ale to cykl sztuczny więc można podziałać ☺️ viagry już nie muszę brać.. endometrium jest tłuściutkie 🤗🤗
No to też 1200mg proga jak ja ja idę jutro zbadać i aż się boję, że czeka mnie jakiś prolutex czy inne ścierwo 😂
Ja dzisiaj miałam wlew z intralipidu, myślałam, że zniosę tam jajo.. 4godziny..👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️ -
Lusiaa22 wrote:Na poniedziałek ☺️ ale nie daje mi spokoju czemu mój lekarz mówił coś o sobocie 🤔 ale tak jak z nią rozmawiałam to mówiła że to będzie za wcześniej i że musi to być poniedziałek
Chodzi o te magiczne 120 godzin progesteronu, o którym pisałyśmy niedawno. Lepiej, że masz przełożony na poniedziałek. Kiedy włączasz progesteron? Jutro?Lusiaa22, Yahu lubią tę wiadomość
👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️ -
MikiFiki wrote:No to też 1200mg proga jak ja ja idę jutro zbadać i aż się boję, że czeka mnie jakiś prolutex czy inne ścierwo 😂
Ja dzisiaj miałam wlew z intralipidu, myślałam, że zniosę tam jajo.. 4godziny..Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
MikiFiki wrote:Chodzi o te magiczne 120 godzin progesteronu, o którym pisałyśmy niedawno. Lepiej, że masz przełożony na poniedziałek. Kiedy włączasz progesteron? Jutro?Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Lusiaa22 wrote:Co mam brać to Estrofem 3x1 , 2 x Lenzetto , Utrogestan 300 mg 3 x na dzień , Progesteron Besins 3x 100mg , Neoparin 1x , plus do tego , spasmolina , relanium , 3x magnez b6 forte 🤗 Estradiol i progesteron mam zbadać w piątek i napisać do dr KK wyniki jeśli będzie słabo to dorzuci prolutex ☺️ transfer w poniedziałek mówiła że tak to by był w niedzielę ale jest jak jest.. klinika zamknięta 🤷 ale to cykl sztuczny więc można podziałać ☺️ viagry już nie muszę brać.. endometrium jest tłuściutkie 🤗🤗
Oooo widzę, że neoparin wyżebrałaśMikiFiki lubi tę wiadomość
Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Lusiaa22 wrote:Ooo kurcze 😱🙈🙉 4 godziny to jest bardzo długo ! 🥴 Nie dziwię ci się wcale !!😔😩 Powiem ci że ja też się boje heheh tym bardziej że co transfer to progesteron miałam niski i mi prolutex przepisywali a ból był niesamowity 😤😭a na samą myśl że jutro będę jeszcze brała Neoparin to płakać mi się chce ... Ta igła jest okropna 😭😭😭
Dlatego stosuję clexane, bo jest lepsza igła 😃
A takie same miałaś dawki proga do poprzednich transferów czy dali już wyjściowo coś więcej ?👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️ -
MikiFiki wrote:Dlatego stosuję clexane, bo jest lepsza igła 😃
A takie same miałaś dawki proga do poprzednich transferów czy dali już wyjściowo coś więcej ?Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Yahu wrote:Oooo widzę, że neoparin wyżebrałaś
Yahu lubi tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Lusiaa22 wrote:Dali więcej.. ale niezbyt jestem przekonana że będzie okej 🥴 zawsze miała proga 20 a jak dorzucił prolutex to było 70 .. oby teraz było git..bo cena prolutexu aż razi po oczach 😂😂 jeszcze dzisiaj jak byłam u dr . Węglarz to nie była zbytnio przekonana że będę brała relanium powiedziała że mam nie brać 😂 i już nie wiem co mam robić 🙉
W sumie przy progu 20 nie wzięłabym prolutexu 😃 jak dla mnie na cyklu sztucznym jest to dość dobry wynik 😃
Co do relanium.. wiele dziewczyn tutaj bierze, pomaga się wyciszyć, zrób jak czujesz. Ja nie prosiłam o relanium, bo chce pracować normalnie i nie czuję potrzeby brania.
Już mam po dziurki w nosie tych tabletek..👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️ -
Lusiaa22 wrote:Sama zaproponowała hehe to nawet się ucieszyłam 😂🤗🤗 będzie ciężko bo igła jest tępa ale dam radę 💪💪
No i dobrze, jak dają to bierz 😜
Trochę się pomęczysz, bo nieprzyjemne to dziadostwo, ale to dla większego dobra 💚
A co do relanium, to faktycznie jeśli będą Cię nerwy zjadać, to sobie zapodaj. Nie jest to jakiś wymysł, bo sporo dziewczyn też to brało i wszystko w porządku 💪MikiFiki, Lusiaa22 lubią tę wiadomość
Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
MikiFiki wrote:W sumie przy progu 20 nie wzięłabym prolutexu 😃 jak dla mnie na cyklu sztucznym jest to dość dobry wynik 😃
Co do relanium.. wiele dziewczyn tutaj bierze, pomaga się wyciszyć, zrób jak czujesz. Ja nie prosiłam o relanium, bo chce pracować normalnie i nie czuję potrzeby brania.
Już mam po dziurki w nosie tych tabletek..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 15:04
Ja : wszystkie wyniki w normie
2IUI❌
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
06.06 Transfer
Cd56 Ok
18.11 Transfer 🍍🍍💪
Lusiaa22 wrote:Dla mnie też był dobry co czytałam to dziewczyny miały nawet 17 i transfer i tak czy siak sie powiódł 🤗 A mi lekarz mówił że nie może być mniej niż 25 i jak nazlosc miałam 20 ☹️ dorzucił prolutex ale nawet i to nie pomogło 😓😓 myślę żeby wsiąść ..może mniej tym wszystkim będę się przejmować a tym bardziej nie mam nic do stracenia 🤗😂 rozumiem kochana nie ma sensu brać czegoś na siłę 😘
Prolutex ma sporo zwolenników jak i przeciwników, więc tutaj każdy ma wypracowane własne zdanie. Zobaczymy co mój doktorek powie po jutrzejszym badaniu.
Myślę, że będziesz bardziej wyluzowana, więc śmiało, po coś dostałaś tą receptę 🥰Lusiaa22 lubi tę wiadomość
👩🏻29👱🏻♂️38
3xIUI ❌
07.24 IVF ❄️❄️ -
ZAJĄCZEK94 wrote:Ja się u niej leczyłam na przełomie 2021/2022, więc już wtedy taka byla, malo zaangażowana.
To tym gorzej o niej świadczy. Może coś się zmieniło w jej podejściu do pacjentów, że przeszła do Angeliusa, ale ogólnie biorąc pod uwagę własne doświadczenia to polecała bym po prostu innych lekarzy z Provity.