X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: 12 listopada, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Ona wcześniej pracowała w GC Katowice, kiedyś jak jeszcze się leczyłam w tamtej klinice to chodziłam do niej, ale nie byłam zbyt zadowolona.

Endometrium super ❤️

Też przez rok do niej chodziłam. Często odwoływała wizyty i kompletnie nie miała na nas pomysłu. Jeden cykl ze stymulacją, sugestia żeby zbadać drożność jajowodów i to było wszystko przez cały rok. Jak pojawiła się diagnoza, że istnieje duże prawdopodobieństwo niedrożności jednego z jajowodów, to akurat przestała pracować w GC i my też przenieśliśmy się do Angeliusa.

Ogólnie bardzo miła, ale ja miałam wrażenie, że już przy końcu swojej "kariery" w GC nie miała ochoty się angażować i może przez to wizyty tak wyglądały.

Lusiaa22 lubi tę wiadomość

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    Też przez rok do niej chodziłam. Często odwoływała wizyty i kompletnie nie miała na nas pomysłu. Jeden cykl ze stymulacją, sugestia żeby zbadać drożność jajowodów i to było wszystko przez cały rok. Jak pojawiła się diagnoza, że istnieje duże prawdopodobieństwo niedrożności jednego z jajowodów, to akurat przestała pracować w GC i my też przenieśliśmy się do Angeliusa.

Ogólnie bardzo miła, ale ja miałam wrażenie, że już przy końcu swojej "kariery" w GC nie miała ochoty się angażować i może przez to wizyty tak wyglądały.

Ja się u niej leczyłam na przełomie 2021/2022, więc już wtedy taka byla, malo zaangażowana.

Czarna Dalia lubi tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki ❤️

preg.png
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Dziewczyny endometrium 12 mm 🤩😱😱 polecam wam tą viagre hehe działa cuda 😂 transfer 18.11 🍍♥️ dzisiaj byłam u dr Węglarz bardzo miła doktorka jestem miło zaskoczona 🤗🥰

Piękne Endo kochana, czekamy na transfer 😍
    A jaki progesteron i w jakich dawkach masz włączony?

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Piękne Endo kochana, czekamy na transfer 😍
    A jaki progesteron i w jakich dawkach masz włączony?
    Co mam brać to Estrofem 3x1 , 2 x Lenzetto , Utrogestan 300 mg 3 x na dzień , Progesteron Besins 3x 100mg , Neoparin 1x , plus do tego , spasmolina , relanium , 3x magnez b6 forte 🤗 Estradiol i progesteron mam zbadać w piątek i napisać do dr KK wyniki jeśli będzie słabo to dorzuci prolutex ☺️ transfer w poniedziałek mówiła że tak to by był w niedzielę ale jest jak jest.. klinika zamknięta 🤷 ale to cykl sztuczny więc można podziałać ☺️ viagry już nie muszę brać.. endometrium jest tłuściutkie 🤗🤗

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Super urosło!🤩 widzę, że jednak transfer na poniedziałek ustaliła ;)
    Na poniedziałek ☺️ ale nie daje mi spokoju czemu mój lekarz mówił coś o sobocie 🤔 ale tak jak z nią rozmawiałam to mówiła że to będzie za wcześniej i że musi to być poniedziałek

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• MikiFiki Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Co mam brać to Estrofem 3x1 , 2 x Lenzetto , Utrogestan 300 mg 3 x na dzień , Progesteron Besins 3x 100mg , Neoparin 1x , plus do tego , spasmolina , relanium , 3x magnez b6 forte 🤗 Estradiol i progesteron mam zbadać w piątek i napisać do dr KK wyniki jeśli będzie słabo to dorzuci prolutex ☺️ transfer w poniedziałek mówiła że tak to by był w niedzielę ale jest jak jest.. klinika zamknięta 🤷 ale to cykl sztuczny więc można podziałać ☺️ viagry już nie muszę brać.. endometrium jest tłuściutkie 🤗🤗

No to też 1200mg proga jak ja :) ja idę jutro zbadać i aż się boję, że czeka mnie jakiś prolutex czy inne ścierwo 😂
    Ja dzisiaj miałam wlew z intralipidu, myślałam, że zniosę tam jajo.. 4godziny..

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Na poniedziałek ☺️ ale nie daje mi spokoju czemu mój lekarz mówił coś o sobocie 🤔 ale tak jak z nią rozmawiałam to mówiła że to będzie za wcześniej i że musi to być poniedziałek

Chodzi o te magiczne 120 godzin progesteronu, o którym pisałyśmy niedawno. Lepiej, że masz przełożony na poniedziałek. Kiedy włączasz progesteron? Jutro?

Lusiaa22, Yahu lubią tę wiadomość

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    No to też 1200mg proga jak ja :) ja idę jutro zbadać i aż się boję, że czeka mnie jakiś prolutex czy inne ścierwo 😂
    Ja dzisiaj miałam wlew z intralipidu, myślałam, że zniosę tam jajo.. 4godziny..
    Ooo kurcze 😱🙈🙉 4 godziny to jest bardzo długo ! 🥴 Nie dziwię ci się wcale !!😔😩 Powiem ci że ja też się boje heheh tym bardziej że co transfer to progesteron miałam niski i mi prolutex przepisywali a ból był niesamowity 😤😭a na samą myśl że jutro będę jeszcze brała Neoparin to płakać mi się chce ... Ta igła jest okropna 😭😭😭

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Chodzi o te magiczne 120 godzin progesteronu, o którym pisałyśmy niedawno. Lepiej, że masz przełożony na poniedziałek. Kiedy włączasz progesteron? Jutro?
    Tak 😘

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• Yahu Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:

Oooo widzę, że neoparin wyżebrałaś :D

MikiFiki lubi tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Ooo kurcze 😱🙈🙉 4 godziny to jest bardzo długo ! 🥴 Nie dziwię ci się wcale !!😔😩 Powiem ci że ja też się boje heheh tym bardziej że co transfer to progesteron miałam niski i mi prolutex przepisywali a ból był niesamowity 😤😭a na samą myśl że jutro będę jeszcze brała Neoparin to płakać mi się chce ... Ta igła jest okropna 😭😭😭

Dlatego stosuję clexane, bo jest lepsza igła 😃
    A takie same miałaś dawki proga do poprzednich transferów czy dali już wyjściowo coś więcej ?

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Dlatego stosuję clexane, bo jest lepsza igła 😃
    A takie same miałaś dawki proga do poprzednich transferów czy dali już wyjściowo coś więcej ?
    Dali więcej.. ale niezbyt jestem przekonana że będzie okej 🥴 zawsze miała proga 20 a jak dorzucił prolutex to było 70 .. oby teraz było git..bo cena prolutexu aż razi po oczach 😂😂 jeszcze dzisiaj jak byłam u dr . Węglarz to nie była zbytnio przekonana że będę brała relanium powiedziała że mam nie brać 😂 i już nie wiem co mam robić 🙉

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Oooo widzę, że neoparin wyżebrałaś :D
    Sama zaproponowała hehe to nawet się ucieszyłam 😂🤗🤗 będzie ciężko bo igła jest tępa ale dam radę 💪💪

Yahu lubi tę wiadomość

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• MikiFiki Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Dali więcej.. ale niezbyt jestem przekonana że będzie okej 🥴 zawsze miała proga 20 a jak dorzucił prolutex to było 70 .. oby teraz było git..bo cena prolutexu aż razi po oczach 😂😂 jeszcze dzisiaj jak byłam u dr . Węglarz to nie była zbytnio przekonana że będę brała relanium powiedziała że mam nie brać 😂 i już nie wiem co mam robić 🙉

W sumie przy progu 20 nie wzięłabym prolutexu 😃 jak dla mnie na cyklu sztucznym jest to dość dobry wynik 😃
    Co do relanium.. wiele dziewczyn tutaj bierze, pomaga się wyciszyć, zrób jak czujesz. Ja nie prosiłam o relanium, bo chce pracować normalnie i nie czuję potrzeby brania.
    Już mam po dziurki w nosie tych tabletek..

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. U mniej dzisian 7 dpt beta ok. 47

Yahu, MikiFiki, Lusiaa22, ZAJĄCZEK94, Atagata, Kladom, Agulek24, lipcowka86 lubią tę wiadomość

• Yahu Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Sama zaproponowała hehe to nawet się ucieszyłam 😂🤗🤗 będzie ciężko bo igła jest tępa ale dam radę 💪💪

No i dobrze, jak dają to bierz 😜
    Trochę się pomęczysz, bo nieprzyjemne to dziadostwo, ale to dla większego dobra 💚

A co do relanium, to faktycznie jeśli będą Cię nerwy zjadać, to sobie zapodaj. Nie jest to jakiś wymysł, bo sporo dziewczyn też to brało i wszystko w porządku 💪

MikiFiki, Lusiaa22 lubią tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Czesc dziewczyny. U mniej dzisian 7 dpt beta ok. 47
    Jeśli wyslalam wynik razem z morfologia na maila Pani doktor to i tak mam się umawiać na konsultacje telefoniczna ?

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    W sumie przy progu 20 nie wzięłabym prolutexu 😃 jak dla mnie na cyklu sztucznym jest to dość dobry wynik 😃
    Co do relanium.. wiele dziewczyn tutaj bierze, pomaga się wyciszyć, zrób jak czujesz. Ja nie prosiłam o relanium, bo chce pracować normalnie i nie czuję potrzeby brania.
    Już mam po dziurki w nosie tych tabletek..
    Dla mnie też był dobry co czytałam to dziewczyny miały nawet 17 i transfer i tak czy siak sie powiódł 🤗 A mi lekarz mówił że nie może być mniej niż 25 i jak nazlosc miałam 20 ☹️ dorzucił prolutex ale nawet i to nie pomogło 😓😓 myślę żeby wsiąść ..może mniej tym wszystkim będę się przejmować a tym bardziej nie mam nic do stracenia 🤗😂 rozumiem kochana nie ma sensu brać czegoś na siłę 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 15:04

2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    06.06 Transfer
    Cd56 Ok
    18.11 Transfer 🍍🍍💪

• MikiFiki Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Dla mnie też był dobry co czytałam to dziewczyny miały nawet 17 i transfer i tak czy siak sie powiódł 🤗 A mi lekarz mówił że nie może być mniej niż 25 i jak nazlosc miałam 20 ☹️ dorzucił prolutex ale nawet i to nie pomogło 😓😓 myślę żeby wsiąść ..może mniej tym wszystkim będę się przejmować a tym bardziej nie mam nic do stracenia 🤗😂 rozumiem kochana nie ma sensu brać czegoś na siłę 😘

Prolutex ma sporo zwolenników jak i przeciwników, więc tutaj każdy ma wypracowane własne zdanie. Zobaczymy co mój doktorek powie po jutrzejszym badaniu.
    Myślę, że będziesz bardziej wyluzowana, więc śmiało, po coś dostałaś tą receptę 🥰

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: 12 listopada, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Ja się u niej leczyłam na przełomie 2021/2022, więc już wtedy taka byla, malo zaangażowana.

To tym gorzej o niej świadczy. Może coś się zmieniło w jej podejściu do pacjentów, że przeszła do Angeliusa, ale ogólnie biorąc pod uwagę własne doświadczenia to polecała bym po prostu innych lekarzy z Provity.

‹‹ 4738 4739 4740 4741 4742
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ