X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Przykro mi kochana, ale jak nie teraz to za miesiąc. Pośpiech jest tutaj najgorszym doradcą 🥹
    A dostałaś teraz dupka na 10 dni czy masz czekać naturalnie na okres?

Mam czekać naturalnie, dzisiaj dopiero 11 dc, więc jeszcze czasu a czasu 😵

Agula, będziemy się w przyszłym miesiącu martwić, póki co można chwilę odsapnąć 🤪

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Mam czekać naturalnie, dzisiaj dopiero 11 dc, więc jeszcze czasu a czasu 😵

Agula, będziemy się w przyszłym miesiącu martwić, póki co można chwilę odsapnąć 🤪

O panie, to jednak trochę czekania jest. Ale może zgrabnie uda pominąć się święta 😂

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    O panie, to jednak trochę czekania jest. Ale może zgrabnie uda pominąć się święta 😂

Oby oby😅
    Póki co kibicujemy za Twój czwartkowy transfer 🤞🍀

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Oby oby😅
    Póki co kibicujemy za Twój czwartkowy transfer 🤞🍀

Nie nastawiam się na powodzenie, nigdy u mnie beta nie ruszyła, więc czemu tym razem miałoby być inaczej 🥲

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
  • lesniaka Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi może też wszystko wypaść w Święta, bo czekamy na wynik kariotypów i wtedy decyzja odnośnie drugiego transferu.

A z drugiej strony może dobrze się stało, bo po nieudanym transferze po 4 dniach w pracy z kochanymi bąbelkami 😉 od wczoraj leżę ledwo żywa z gorączką 39 stopni i marzę tylko, żeby to się skończyło. 🤒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 17:49

🧑‍🤝‍🧑'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

październik 2024 - I procedura
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

6.11. badanie kariotypów , oczekiwanie na wynik
  • Kakali12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, u mnie jest bardzo nie ciekawie. U mnie iv udało się za pierwszym razem z małymi plamienieniami wszystko było dobrze do 1 prenatalnych, 12+5 obecnie jestem po amniopunkcji, odziwo wyniki było po 2 dniach, dziewczynka- wada genetyczna teraz tylko się modlić żeby szybko serduszko przestało bić, bo albo poronie albo urodzę martwe. Psychicznie jestem całkiem rozbita za to fizycznie czuje się inaczej brzuszek nie jest taki duży jak był piersi też inne. W czwartek mam wizytę w klinice i zastanawiam się co doktorek powie. Wiem że dla mnie nie ma już szans a nie chciała bym żeby ona urodziła się tak chora.

• Kladom Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invi pau wrote:
    Dziewczyny męczy mnie kaszel suchy i częsty :/ robię co mogę żeby minęło. Czy to może jakoś zaszkodzić ?

Syrop z prostu islandzkiego 👌🏻

Finezja_k lubi tę wiadomość

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
  • Kladom Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesniaka wrote:
    Mi może też wszystko wypaść w Święta, bo czekamy na wynik kariotypów i wtedy decyzja odnośnie drugiego transferu.

A z drugiej strony może dobrze się stało, bo po nieudanym transferze po 4 dniach w pracy z kochanymi bąbelkami 😉 od wczoraj leżę ledwo żywa z gorączką 39 stopni i marzę tylko, żeby to się skończyło. 🤒

Ja też tak liczę że jeśli kolejny transfer w grudniu to zabawa będzie na święta 🙈 a tu wolne świątki, piątki i jak to ogarnąć 🤣

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
  • Zanka88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:
    Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, u mnie jest bardzo nie ciekawie. U mnie iv udało się za pierwszym razem z małymi plamienieniami wszystko było dobrze do 1 prenatalnych, 12+5 obecnie jestem po amniopunkcji, odziwo wyniki było po 2 dniach, dziewczynka- wada genetyczna teraz tylko się modlić żeby szybko serduszko przestało bić, bo albo poronie albo urodzę martwe. Psychicznie jestem całkiem rozbita za to fizycznie czuje się inaczej brzuszek nie jest taki duży jak był piersi też inne. W czwartek mam wizytę w klinice i zastanawiam się co doktorek powie. Wiem że dla mnie nie ma już szans a nie chciała bym żeby ona urodziła się tak chora.

Bardzo mi przykro :( to jest straszne właśnie w tym wszystkim ,że człowiek się cieszy ,że się w końcu udało aż tu nagle. Sama się boję co wyjdzie na prenatalnych 🤐 obecnie 9tc+1 . Miałam też ost małe plamienia w kolorze brązowym, ale MP kazała tylko zwiększyć duphaston i odpoczywać i po 3 dniach przeszło. Ale do dziś się stresuje czy wszystko jest ok 😒 .
    Jak dlugo trwały Twoje plamienia? Brałaś jakieś leki?

• Kakali12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:
    Bardzo mi przykro :( to jest straszne właśnie w tym wszystkim ,że człowiek się cieszy ,że się w końcu udało aż tu nagle. Sama się boję co wyjdzie na prenatalnych 🤐 obecnie 9tc+1 . Miałam też ost małe plamienia w kolorze brązowym, ale MP kazała tylko zwiększyć duphaston i odpoczywać i po 3 dniach przeszło. Ale do dziś się stresuje czy wszystko jest ok 😒 .
    Jak dlugo trwały Twoje plamienia? Brałaś jakieś leki?
    Plamienia było co kilka dni coś do 9 tyg, jak zesłał z leków tak już się nie pojawiły. A brałam luteinę 3×200, i plolutex 1×2 💔

• invi pau Ekspertka

Wysłany: 10 listopada, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:
    Plamienia było co kilka dni coś do 9 tyg, jak zesłał z leków tak już się nie pojawiły. A brałam luteinę 3×200, i plolutex 1×2 💔

Dziewczyny ja też mam nawracające plamienia :( martwi mnie to bardzo. Dziś w nocy różowe plamienie a teraz brązowe i to już drugi raz w odstępie tygodnia :(

Ula.p
  • Zanka88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invi pau wrote:
    Dziewczyny ja też mam nawracające plamienia :( martwi mnie to bardzo. Dziś w nocy różowe plamienie a teraz brązowe i to już drugi raz w odstępie tygodnia :(

A który masz tydzien ? Bierzesz jakieś leki?

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:

o kurcze☹️ strasznie mi przykro! też miałam w 1wszej ciąży wade genetyczną triploidie, jedną z najgorszych więc wiem co czujesz😢 zaczynało się plamieniami, potem krwawienia, przeszłam amniopunkcje i test fish, poroniłam w 18tc! teraz ciąża z KD a dalej się boje czy coś nie wyjdzie na badaniach, jakoś to we mnie zostało, taki wewnętrzny strach! jakbyś chciała pogadać to wiesz...wespre chętnie! u kogo jesteś w Angeliusie?

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
  • Zanka88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    o kurcze☹️ strasznie mi przykro! też miałam w 1wszej ciąży wade genetyczną triploidie, jedną z najgorszych więc wiem co czujesz😢 zaczynało się plamieniami, potem krwawienia, przeszłam amniopunkcje i test fish, poroniłam w 18tc! teraz ciąża z KD a dalej się boje czy coś nie wyjdzie na badaniach, jakoś to we mnie zostało, taki wewnętrzny strach! jakbyś chciała pogadać to wiesz...wespre chętnie! u kogo jesteś w Angeliusie?

A jak te plamienia wyglądały? Utrzymywały się długo?🥲

• Kakali12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    Psychcznie jestem rozbita całkiem. Nie wiem czy się na co kolwiek zdecyduję. Najlepiej to bym wróciła już wir pracy żebym o tym nie myśleć, ale jeszcze nie mogę. A w klinice jestem u PJ

• invi pau Ekspertka

Wysłany: 10 listopada, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:
    A który masz tydzien ? Bierzesz jakieś leki?

Trochę ponad trzy tygodnie po transferze. W tym tyg co będzie mam wizytę. Biorę już zwiększoną dawkę progesteronu ale mimo wszystko występują

Ula.p
  • Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:

Bardzo mi przykro 😢😢😢
    Nie mam pojęcia co teraz czujesz, ale przytulam Cię mocno 🫂

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura - ??
  • Idia90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, przypomnij mi proszę jak nazywał się ten magiczny proszek pod język na skurcze macicy 🙏
    Czy on jest na receptę?
    Pamiętam, że kupowałaś go na jakiejś stronie www. Nie wiesz może czy był też dostępny w aptece w Angeliusie?

💔2.2023 - 8tc ciąża zatrzymana. Łyżeczkowanie.
    💔7.2023 - ciąża biochemiczna

AP Dr MP
    💔11.2023 ciąża pozamaciczna - laparotomia. Usunięcie prawego jajowodu.

⛔ Zakaz starań na 6 miesięcy.

Decyzja o in vitro.
    ➡️Start 21.06.2024
    I procedura - 1 zarodek 4AA, przebadany genetycznie ✅
    💔27.08 transfer - ciąża pozamaciczna - laparoskopia - Usunięcie lewego jajowodu.

II procedura - ??
  • Agula Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Agula, przypomnij mi proszę jak nazywał się ten magiczny proszek pod język na skurcze macicy 🙏
    Czy on jest na receptę?
    Pamiętam, że kupowałaś go na jakiejś stronie www. Nie wiesz może czy był też dostępny w aptece w Angeliusie?
    Podrzucam link 😉 to jest jedyna apteka w Polsce w której można go kupić. I to i tak idzie z zagranicznego magazynu.

https://www.apo-discounter.pl/weleda-bryophyllum-50-proszek-20g-pzn-02591904?srsltid=AfmBOooCZvlChoNAyZogS2JkZTqYqLlky_A5XiWPVE12Td8EiMwRizFF

33l.
    11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Agula Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia i jak tam w ogóle u Ciebie po punkcji? Jaki wynik jajkowy? Bo też pisałaś, że stymulacja na początku szła kiepsko..

33l.
    11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
‹‹ 4736 4737 4738 4739 4740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ