X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Justyna1501. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Tak, feritile chip był refundowany w programie MZ, sama Pani Doktor to zaproponowała. Dodatkowo przy transferze refundowane będę miała podłoże EmbryoGlue więc super ☺️

Odnośnie dawkowania - biorę na raz (nie wiem, czy słusznie ale tak jest mi wygodniej). Mam takie pudełko na cały tydzień na dawki rano i wieczorem i przy tej ilości leków jest to najwygodniejsze 😁

Ale, a propos dawkowania - dziś specjalnie nastawiłam budzik na 5:00 żeby wziąć progesteron, 6-8 h później mam zrobić badanie w laboratorium. No i co zrobiłam później? Połknęłam kolejna tabletkę progesteronu która miałam właśnie w tym pudełku z resztą tabletek 🤦🏻‍♀️ teraz muszę czekać do 16 żeby jechać na badanie... Człowiek przy tej ilości leków, godzin przyjmowania już czasem nie ogarnia...
    Nie martw się, progesteron na pewno nie zaszkodzi :) a jakoe bierzesz dawki progesteronu ?

• izaz123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały crio na cyklu sztucznym, czy przed transferem mialyscie jakieś dolegliwości, np. bol piersi ?
    Miałam bole podbrzusza w trakcie stosowania esteofmeu

• Justyna1501. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    A po włączeniu progesteronu mialas bole piersi? Bo mnie noc nie boli i tak się zastanawiam, czy progesteron być może jest zaniski

• Kladom Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Nie martw się, progesteron na pewno nie zaszkodzi :) a jakoe bierzesz dawki progesteronu ?

Zaszkodzić nie zaszkodzi ale znowu kombinowanie z badaniami 😅 na szczęście panie w laboratorium przy szpitalu na Raciborskiej da wyrozumiałe i zrobią mi te badanie o 16:00 🫣

Ja mam 3 razy dziennie Utrogestan dopochwowy oraz progesteron Besins w tabletkach

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    A po włączeniu progesteronu mialas bole piersi? Bo mnie noc nie boli i tak się zastanawiam, czy progesteron być może jest zaniski
    Nie bolały

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Ja również i dochodził ból jajników i piersi

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    •Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
‹‹ 4933 4934 4935 4936 4937
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ