X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Mnie ostatnio dr Brenk sam zapytał kiedy mamy III prenatalne, a też dr Warcholinska zalecala, żeby zrobić żeby sprawdzic stan łożyska. Juz przeżyje jutro jakoś, tylko minus że trzrba płacić. Mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze 🥺 Oo to nie wiedziałam, że dr Orlinski już nie pracuje w Angeliusie 😛

Dzisiaj przyszły nam mebelki do pokoiku i łóżeczko stoi już złożone 🥰

ooo pokoik urządzacie😊 też sie musze wziąść powoli, zrobić fototapete dla chłopca bo mam pod dziewczynke zrobione narazie (zostało po pierwszej ciąży i nie ruszałam nic)! musze nadać troche chłopięcych dodatków na początek!
    narazie zbieram wyprawke na pierwsze dni!
    też nie wiedziałam że dr Orlińskiego nie ma! poszłam na pewniaka sie zapisać do recepcji a tu zonk! do dr Warcholińskiej wątpie czy sie dostane tak na już...zadzwonie jutro ale nie robie sobie nadzieji!
    napisz jutro ile płaciłas i jak wyszły😉 ciekawe jak te fotki 4d i zbliżenia buzi...jedne widziałam cudnie wychodzą a inne jak z horroru😋

ZAJĄCZEK94, Kladom lubią tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
  • Agula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Muszę bo się uduszę.

Pojawił mi się dziś Tik Tok odnośnie ciąży pozamacicznej szyjkowej. Był pokazany obraz z USG dla 7tc. Zarodek z bijącym sercem. Oczywiście przebieg bezobjawowy.

No i mi zaczął mózg falować 😵‍💫

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Koniec pierwszej procedury.

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET cykl naturalny 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml

21dpt USG 🤞❤️🙏

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Monika001 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Pojawił mi się dziś Tik Tok odnośnie ciąży pozamacicznej szyjkowej. Był pokazany obraz z USG dla 7tc. Zarodek z bijącym sercem. Oczywiście przebieg bezobjawowy.

Lepiej niech nie faluje ☝️
    W piątek zobaczysz na usg że Twój znajduje się w odpowiednim miejscu ☺️🍀 a do piątku już niedługo…

Starania od 10.2019

2023 - AP Katowice dr GM
    03.2024 - histerolaparoskopia, drożność (wycięcie przegrody macicy)
    Kariotypy ✅
    10.2024, INV protokół krótki - brak zarodków 😞

Podejrzenie endometriozy

11-12.2024, INV protokół długi - 2❄️
    01.2025 FET 4AA - 11 dpt beta <2,30💔
    02.2025 FET 4CB?🤞🍀
  • lesniaka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Dlatego Tik Toka w USA zakazali. 🫣🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:57

Kladom, Yahu lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    ooo pokoik urządzacie😊 też sie musze wziąść powoli, zrobić fototapete dla chłopca bo mam pod dziewczynke zrobione narazie (zostało po pierwszej ciąży i nie ruszałam nic)! musze nadać troche chłopięcych dodatków na początek!
    też nie wiedziałam że dr Orlińskiego nie ma! poszłam na pewniaka sie zapisać do recepcji a tu zonk! do dr Warcholińskiej wątpie czy sie dostane tak na już...zadzwonie jutro ale nie robie sobie nadzieji!
    napisz jutro ile płaciłas i jak wyszły😉 ciekawe jak te fotki 4d i zbliżenia buzi...jedne widziałam cudnie wychodzą a inne jak z horroru😋

No myślę, że już pora na pokoik 😉 No właśnie musze dopytac o te zdjęcia w 4d 😁

Starania od 2021 roku.
    KET 12.07.2024 r.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
    26+1 - 1146 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 😊
    29+2 - 1676 g dziewczynki 🥰, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 😊

preg.png
  • Hope2019 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Też to widziałam :P Ale to jakiś niewielki odsetek ciąż ! Nie faluj :P

• Amelka06 Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Życzę Ci z całego serca żeby serduszka (bo dobrze zrozumiałam, że masz dwa ?) zabiły wkrótce mocno pod twoim własnym ♥️♥️

niee, faktycznie chaotycznie to napisałam, sorki. Chodziło mi o to, że mamy póki co dwa zarodki, w tym jeden 3AA jest już na pokładzie, a drugi )chyba 3AB) idzie do mrożenia, jutro będę próbować się dowiedzieć czy tylko ten jeden, czy jednak jeszcze któryś dotrwał do blastocysty 🥹 Byłoby ciekawie gdybyś wykrakała mi bliźniaki hehe 😜 chociaż takie sytuacje, że podają jeden a nagle się dzieli to rzadkość? 🤔

20.01 ET 🙏💞🍀
    Beta 25.01 i 27.01
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Mam wynik panoramy 🥹🥹🥹🥹
    Zdrowy chłopak 🥹🥹🥹
    Miki, wspaniała wiadomość! ❤️
    Agula wrote:

Agula, weź tam nie świruj, wdech - wydech, będzie pięknie na USG ✊

Zajączek, Chmurka, ale lecą te wasze ciąże, pochwalcie się później pokojami :)

age.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka06 wrote:
    niee, faktycznie chaotycznie to napisałam, sorki. Chodziło mi o to, że mamy póki co dwa zarodki, w tym jeden 3AA jest już na pokładzie, a drugi )chyba 3AB) idzie do mrożenia, jutro będę próbować się dowiedzieć czy tylko ten jeden, czy jednak jeszcze któryś dotrwał do blastocysty 🥹 Byłoby ciekawie gdybyś wykrakała mi bliźniaki hehe 😜 chociaż takie sytuacje, że podają jeden a nagle się dzieli to rzadkość? 🤔

A już byłam zaciekawiona bo MP raczej dwóch nie podaje 😁

Jesli chcesz, to Ci chętnie wykraczę dwójkę, nie ma sprawy 😅
    Podobno to odsetek że się dzieli, ale ja sama mam stracha - mój teść ma brata bliźniaka 😅 ja tylko chce, aby ten mój mały kropek zagoscił się na długo ♥️

Amelka06 lubi tę wiadomość

👩🏻1988
    👨🏻 1989

Staramy się od 03.2023 r.

Angelius Provita Katowice M.P <3 od 12.2023 r.

Od 10.2024 r. program MZ.

Za nami:
    24.10.2024 r. - 1 IVF 5BB ❌
    Beta 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
    ❄️ 0

Next:
    03.12.24 rozpoczynamy 2 procedurę IVF (Freeze-all, bez świeżego transferu)
    💉💊Menopur, Rekovelle, Provera.
    14.12.24 - punkcja 💉 + Feritile Chip.
    20.12.24 zakończona hodowla, 2 ❄️ 4AA i 3AA

🔜od 16.01: Utrogestan, progesteron Besins, Acard, Encorton, Neoparin, Scopolan, Spasmolina, Magnez, Papaweryna, Relanium, Bryophyllum
    📆 20.01 - transfer 🍀🤞🏻
    25.01, 27.01 Beta 🤞🏻🤞🏻
  • Amelka06 Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    A już byłam zaciekawiona bo MP raczej dwóch nie podaje 😁

dokładnie, od razu nam to odradziła. Gdyby się sam podzielił to oczywiście przyjmiemy z radością. Kiedyś sto lat temu nawet marzyłam o bliźniakach, ale teraz już świadomie chyba byśmy się nie zdecydowali.

Kladom lubi tę wiadomość

20.01 ET 🙏💞🍀
    Beta 25.01 i 27.01
  • Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jzg wrote:
    Dziewczyny właśnie wyszłam od MP, robimy miesiąc przerwy między kolejnym transferem. W międzyczasie mam zrobić biopsję endometrium z cd 138. Myślę, że może przerwa dobrze mi zrobi? A jak było z Wami miałyście przerwy między transferami?
    Ja miałam 5 miesięcy bo przy Cd138 to 3tyg czekania a jak wyjdzie stan zapalny to leczenie 2tyg i potem po miesiączce powtórne cd138 i dopiero do dzieła więc tak zeszło 5miesiecy.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Lusia pewnie nie masz zaleceń do niej :) ja mam zaawansowaną endometriozę, a dieta bezglutenowa zmniejsza stany zapalne. Więc nic się nie martw :) zresztą to też takie zalecenie, które ja np dostałam w dniu transferu dopiero
    Lusia,ale Dr Paliga zaleca to dopiero zaraz po transferze bo wcześniej nie każe.
    Także jak stwierdzi,że masz być to po podaniu zarodka przy informacji o lekach Ci powie czy masz stosować dietę bezglutenową.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    W sumie pewnie do samego końca się bierze. Ja nadal wcinam póki lekarz nie odstawi 🙈
    No wlasni mi ostatnio Dr Paliga zmniejszyła dawkę do 2*1 bo powiedziała,że tak cały czas też nie mogę dużo brać,chyba że były by mocne skurcze.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie (do tych bardziej zaawansowanych już Pań) ;) kiedy najlepiej 2 prenatalne? Bo na 1 nie udało mi się dostać tam gdzie chciałam więc może to zapeszanie ale trudno, chce się zapisać. Wiem jaki przedział czasowy ale np dr MP powiedziała kiedy najlepiej zrobić pierwsze to może są też jakieś widełki w widełkach dla drugich?
    20tydzien najlepiej tak mi i Anecie umówiły Panie z różnych przychodni.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Mam wynik panoramy 🥹🥹🥹🥹
    Zdrowy chłopak 🥹🥹🥹
    Ooo matko jak się cieszę😁😁😁 Gratuluję 😁
    A jak przypomnę sobie Twoje początki to tak się cieszę,że lekarze nie pozwolili Ci odstawić leków😁🤗😃
    MikiFiki to jest bez różnicy w jakim tygodniu robić bo chciałam iść w czwartek,czy ty robiłaś rozszerzona panoramę?

Mogę Cię zaprosić do przyjaciółek jakbym miała bardziej szczegółowe pytania?

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia90 wrote:
    Słoneczko - wierzę że wszystko będzie dobrze, a to tylko głupie statystyki 🤞♥️

Miki- rewelacyjna wiadomość. Twoja historia jest niesamowita ♥️

Dziewczyny odebrałam wynik biopsji endometrium po UWAGA … tygodniu! 🔥💪
    Stan zapalny wyszedł. Z jednej strony liczę na to, że to była przyczyna niepowodzeń. Z drugiej leczenie tego dziadostwa trochę potrwa 😔
    Dodam tylko, że miałam robioną biopsję z pół roku temu metodą „chybił trafił” i wtedy było ok.
    Może głupio zabrzmi,ale cieszę się że wyszedł Ci ten stan zapalny bo może to był ten powód ostatnich dwóch niepowodzeń.U mnie po wyleczeniu stanu zapalnego udało się zajść w ciążę i liczę,że u Ciebie tak będzie😁Jak leczenie od razu przyniesie efekty to za 3 miesiące będziesz miała transfer😁Tylko teraz nie przyjmuj żadnych antybiotyków oprócz od Dr Paligi,pewnie doksycyklinę dostaniesz.Bo ja dobrze,że się internisty nie posłuchałam i nie wzięłam antybiotyku na ucho bo Dr Paliga powiedziała,że jakby się stan nie wyleczył to nie ma miałaby co podać bo to z tej samej grupy antybiotyk,jednak moja ostrożność się przydała.

Ja cały czas się zastanawiam czy to ty kiedyś byłaś na wizycie sierpniu w zielonej sukience,długie włosy i wchodziłam z mężem bo chyba wchodziłam przede mna,wtedy chciałaś przekładać wizytę z 17 na wcześniejszą.Czy to byłaś ty🤪?

• Braknicku Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny to tak mniej więcej spróbuję się zapisać, no ja mam odstawiony całkiem ale też nie mam silnych skurczy, wcześniej były.

Słoneczko panoramę z tego co wiem można wcześniej niż prenatalne

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Super, bardzo się cieszę ☺️ Ja wizytę kolejna mam 3 lutego, na wizycie byłam tydzień temu jednak, jutro mam III prenatalne 🥰
    A na którą masz bo ja też mam 3lutego pierwszą wizytę u Dr Brenka?😁

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    Oddam Ci termin na pt bo ja muszę odwołać bo jak dzwoniłam to w kilka miejsc umówiłam tylko u niej wyniki z krwi miały być później.Chcesz?To jest do Dr Warcholińskiej.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Nie oglądaj TikTokow,ten internet to dla nas zaraza.

‹‹ 4953 4954 4955 4956 4957
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ