X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Ooo matko jak się cieszę😁😁😁 Gratuluję 😁
    A jak przypomnę sobie Twoje początki to tak się cieszę,że lekarze nie pozwolili Ci odstawić leków😁🤗😃
    MikiFiki to jest bez różnicy w jakim tygodniu robić bo chciałam iść w czwartek,czy ty robiłaś rozszerzona panoramę?

Mogę Cię zaprosić do przyjaciółek jakbym miała bardziej szczegółowe pytania?

Tak, bez różnicy. Ważne żeby być po skończonym 9tc ciąży. Czym później tym w sumie lepiej, większa frakcja płodowa i wynik bardziej wiarygodny.
    Ja nie mam skurczy, ale ciągle bóle więzadeł macicy i brzucha, a ten magnez gowno daje 😂🙈

Jasne, możesz zaprosić 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 03:49

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
  • Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:
    Dobra. Muszę bo się uduszę.

Pojawił mi się dziś Tik Tok odnośnie ciąży pozamacicznej szyjkowej. Był pokazany obraz z USG dla 7tc. Zarodek z bijącym sercem. Oczywiście przebieg bezobjawowy.

No i mi zaczął mózg falować 😵‍💫

Agula 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 zakaz tiktokowania z uwagi na niepotrzebny stres! Czekamy ładnie do piątku 🍀

MikiFiki, Lusiaa22 lubią tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Acard 1x 75, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    →20.01.25 Zivafert, od 22.01.25 Utrogestan 300 x3, Duphaston 10 x3, Encorton 10 x1, Neoparin 0,4 x1, Acard 75 x1 → II FET 27.01

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Justyna1501. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:
    Dobra. Muszę bo się uduszę.

Pojawił mi się dziś Tik Tok odnośnie ciąży pozamacicznej szyjkowej. Był pokazany obraz z USG dla 7tc. Zarodek z bijącym sercem. Oczywiście przebieg bezobjawowy.

No i mi zaczął mózg falować 😵‍💫
    Agus widzę po stopce co przeszłaś, dlatego rozumiem Twoje obawy, jednak to tylko Twój lek, który Cie nakręca. na pewno nic złego się nie dzieje, spokojnie odpoczywaj słońce 😃

Lusiaa22 lubi tę wiadomość

• Justyna1501. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w jakiś sposób, nawet delikatny, bo przecież kazda z nas wsłuchuje się w swoje ciało po transferze, czukyscie implementację zarodka ?

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Tak, bez różnicy. Ważne żeby być po skończonym 9tc ciąży. Czym później tym w sumie lepiej, większa frakcja płodowa i wynik bardziej wiarygodny.
    Ja nie mam skurczy, ale ciągle bóle więzadeł macicy i brzucha, a ten magnez gowno daje 😂🙈

Jasne, możesz zaprosić 🥰
    Bo właśnie się zastanawiałam kiedy jechać na te badania żeby najwięcej z nich wyciągnąć.

A robiłaś rozszerzona panoramę?

Ja też te bóle więzadeł,chociaż ostatnio intensywność troszkę się uspokoiła,ale już mi dość brzuch wywaliło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:45

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Dziewczyny czy w jakiś sposób, nawet delikatny, bo przecież kazda z nas wsłuchuje się w swoje ciało po transferze, czukyscie implementację zarodka ?
    Ja czułam takie szczypanie w macicy,ale dopiero tak od 5 do 7dpt bo wcześniej jak byłam 3 dni na papawerynie to nic nie czułam przez te 3dni plus jeden dzień.

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Agus widzę po stopce co przeszłaś, dlatego rozumiem Twoje obawy, jednak to tylko Twój lek, który Cie nakręca. na pewno nic złego się nie dzieje, spokojnie odpoczywaj słońce 😃
    W punkt napisane! ♥️ Ja też jestem tego samego zdania! Niepotrzebnie Agulek się denerwujesz 🫣 a to na pewno dzieciątku nie pomaga 😔 ten Internet to czasami jest totalnym złem... przez niego to czasami można wpaść w paranoję.. znam to z własnego doświadczenia 😔🫣 Agulek jest dobrze i tak będzie!!! ♥️♥️ Całuje cię i tulę bardzo mocno i proszę myśleć pozytywnie! I zacznij się kochana cieszyć że to się dziejeeeeeee 🫶🥹🥰😍♥️

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    •Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
‹‹ 4953 4954 4955 4956 4957
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ