X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklucie dzis bylo mega bolesne, ale igla weszla do polowy wiec stwierdzilam ze wbijam sie do konca.. po skonczeniu i wyciagnieciu igly poszla krew :/ czuje ze bedzie siniak gigant. Chyba w naczynie trafilam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Hmmm.... jest możliwe żeby to była ciąża?
    Nie, nie ma szans na ciaze. To cykl z laparoskopia+hsg+histeroskopia no i dodatkowo z gonapeptylem na wyciszenie wiec zakladam ze to powod. Kate mnie troche uspokoila ale i tak sie stresuje ze stymulacja sie przeciagnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ja gdyby nie to ze biorę antyki do końca tygodnia powiedziałabym ze ciąża u mnie. W mojej rodzinie jedynym ciążowym objawem były swędzące sutki xD

Dziwny objaw :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Nie, nie ma szans na ciaze. To cykl z laparoskopia+hsg+histeroskopia no i dodatkowo z gonapeptylem na wyciszenie wiec zakladam ze to powod. Kate mnie troche uspokoila ale i tak sie stresuje ze stymulacja sie przeciagnie :/

Aaa to przy takim zestawie to się nie dziwie, ze się spóźnia. Także spokojnie kochana.
    Ja biorę zastrzyki na rozrzedzenie krwi i czasami się tez tak mąż wkluje ze krew leci i leci, a brzuch to mam cały w sine kropki, ale to akurat taki lek :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Aaa to przy takim zestawie to się nie dziwie, ze się spóźnia. Także spokojnie kochana.
    Ja biorę zastrzyki na rozrzedzenie krwi i czasami się tez tak mąż wkluje ze krew leci i leci, a brzuch to mam cały w sine kropki, ale to akurat taki lek :/
    Ah bo ja bym tak chciala ta stymulacje zaczac terminowo i przejmuje sie chociaz wcale nie chce :/
    Troche brzuch piecze po zastrzyku ale zaraz zrobie oklad z malego pieska to moze przejdzie ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje na szczęśliwy dzień. Wizyta u doktora plus mój psiak ma operacje guza. Jeśli będzie wszystko dobrze to otwieram dzisiaj Aperol.

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dla odmiany wmawiam sobie że jestem w ciąży. - póki nie ma @ mogę się przecież łudzić.. :-D

njut lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    A ja od wczoraj wieczor mam mega doła :((( cały czas mnie prześladuje myśl, ze się nie uda, ze to nie możliwe żebym JA była w ciąży, ze to takie nierealne się zdaje itd. Myślicie, ze organizm chce mi sam cos powiedzieć czy to przez tą mieszankę leków i stres ? Próbuje zająć czymś głowę, oglądam serial, czytam książkę, ale i tak wracam ciagle do tych myśli. Miałyście podobnie?
    I kiedy najwcześniej zrobiliście test? Bo ja to już od wczoraj najchętniej bym zaczęła, jednak nie mam cierpliwości.
    Ja miałam takie same myśli. I w końcu się wkurzyłam i żeby się nie nakręcać stwierdziłam: zrób test głupia babo to jak zobaczysz biel to będzie spokój. No i głupia baba zrobiła test...w 5dpt pięciodniowego zarodka :D nie uwierzysz jaką miałam minę jak się lekka kreska pokazała XD no ale to nie jest dobre tak szybko testować. Może być mimo wszystko za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:12

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie zaczal bolec. Mocno.. ale plamienia brak. Czekam wiec cierpliwie. Zostaly mi 2 zastrzyki :)
    Niezawodnym sposobem na wywolanie miesiaczki jest zrobienie testu ciazowego. Niestety nie mam juz :p

didik34 lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    A ja od wczoraj wieczor mam mega doła :((( cały czas mnie prześladuje myśl, ze się nie uda, ze to nie możliwe żebym JA była w ciąży, ze to takie nierealne się zdaje itd. Myślicie, ze organizm chce mi sam cos powiedzieć czy to przez tą mieszankę leków i stres ? Próbuje zająć czymś głowę, oglądam serial, czytam książkę, ale i tak wracam ciagle do tych myśli. Miałyście podobnie?
    I kiedy najwcześniej zrobiliście test? Bo ja to już od wczoraj najchętniej bym zaczęła, jednak nie mam cierpliwości.
    Też cały czas o tym myślę, ale spróbuj myśleć pozytywnie. Popatrz jak daleko zaszłaś, zobacz ile tutaj mamy ciążowych brzuszków, które też przeszły taką drogę jak my i doszły do celu. Ja mimo kolejnej porażki nie poddałam się choć bardzo mi ciężko. Powodzenia kochana!

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go Go Power Rangers :D po wczorajszym dole dzisiaj mam dobry humor. Ja nie wiem... jakaś dwubiegunówka :D

Didik wierze w Twojego Kropka! No musi być dobrze!

Erl, didik34 lubią tę wiadomość

• njut Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    To pewnie przez te atrakcje.
    U mnie to samo, 15dc i dopiero śluz płodny więc może i owu będzie.

Ptaszyna lubi tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • njut Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Go Go Power Rangers :D po wczorajszym dole dzisiaj mam dobry humor. Ja nie wiem... jakaś dwubiegunówka :D

Didik wierze w Twojego Kropka! No musi być dobrze!
    Chyba Twój dół przeszedł na mnie :(

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:

Mam to samo.

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    A czemuż to tak? Ja będę miała początkiem przyszłego tygodnia jak zawita @..

A jak to jest z tą stymulacją? Pierwsza wizyta u dr w 2-3dc czy coś źle zapamiętałam?

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Mam to samo.
    Jak tak czytam o waszych dołach to i mi się robi smutno.. :-(

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    A czemuż to tak? Ja będę miała początkiem przyszłego tygodnia jak zawita @..

A jak to jest z tą stymulacją? Pierwsza wizyta u dr w 2-3dc czy coś źle zapamiętałam?

Ja sie mam zglosic w 15 dniu podawania gonapeptylu (p4zed wizyta zrobic estradiol i progesteron). Okres powinnam miec w niedziele wiec wizyta wypadalaby mi w 6 dniu cyklu, ale ze jasnie pani cos nie zamierza sie pojawic to nie wiem co pani dr w piatek zadecyduje..

h_anulka, Cichaa lubią tę wiadomość

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja sie mam zglosic w 15 dniu podawania gonapeptylu (p4zed wizyta zrobic estradiol i progesteron). Okres powinnam miec w niedziele wiec wizyta wypadalaby mi w 6 dniu cyklu, ale ze jasnie pani cos nie zamierza sie pojawic to nie wiem co pani dr w piatek zadecyduje..
    Tylko ja nadal walczę o naturalsa i to ma być zwykła stymulacja z monitoringiem cyklu..

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    Tylko ja nadal walczę o naturalsa i to ma być zwykła stymulacja z monitoringiem cyklu..
    Aaaa rozumiem :)

h_anulka lubi tę wiadomość

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di, Bu - co u Was?

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ