Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula wrote:Ja miałam zakaz, chyba że po każdym wyjściu na basen miałam robić wymaz na chlamydia i ureoplasmeStarania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
🙍♀️33🧔♂️36
AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3, urea
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️✔️
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN, AH
bHCG: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 💔
→27.01.25 - II FET, 2BC, CN, AH, EG, prog 44,2 ng/ml
bHCG: 7dpt <2,3, prog 5,5 | 9dpt 0,3 💔
I od nowa… 😢
→10.04.2025 wizyta u MP🍀
→14.05 histeroskopia + CD138
→27.05 HSG (RTG) - wodniak?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Jagoda222 wrote:O nieee czemu to rośnie 😞bardzo słabo się czuje dziś
Często masz bety nawet nie ruszające, bądź biochemiczne ale to może być Biochem z nazwy tylko. Jeśli jest problem „techniczny” między zarodkiem a matką zarodek może mieć problemy by się wszczepić, jakiś lekarz musi dobrze się tym przyjrzeć jak i objawom. Tylko takie podejście pomogło mi za 10 transferem. Czemu źle się czujesz ? Pisałaś że miałaś bóle, masz obstawę jakąś immunologiczną i rozkurczowa ? -
Jzg wrote:Cześć dziewczyny, ponieważ mam gorszy moment i już pragnę odpoczynku od tej ciągłej walki mam pytanie do Was czy wy też przez cały ten okres nie korzystacie z basenów? Nadchodzi długi weekend chciałabym gdzieś wyjechać i poleżeć w bąbelkach bo nie robiłam tego już 4 lata. Ale znów boję się że coś złapie i zawalę przed startem kolejnej procedury. Może macie jakieś mądre rozwiązanie 🤷♀️
-
Corgi wrote:Kurczę mało optymistycznie jak na 10 dpt 😞
Często masz bety nawet nie ruszające, bądź biochemiczne ale to może być Biochem z nazwy tylko. Jeśli jest problem „techniczny” między zarodkiem a matką zarodek może mieć problemy by się wszczepić, jakiś lekarz musi dobrze się tym przyjrzeć jak i objawom. Tylko takie podejście pomogło mi za 10 transferem. Czemu źle się czujesz ? Pisałaś że miałaś bóle, masz obstawę jakąś immunologiczną i rozkurczowa ? -
W znaczeniu że biochemiczna można nazwać ciążę która czy z wad genetycznych czy innych się nie zaimplantowala. Natomiast jeśli jakaś kobieta ma jakiś problem immunologiczny na przykład, problem nawet zdrowego zarodka jest utrudniony, raz oglądałam
Fajny film o tym. Jeśli źle się czujesz modelowe że Twoje „ciało” walczy z nim, on próbuje sobie rosnąć mimo wszytko stąd opóźniony przyrost. Ale to jakiś lekarz musi ocenić, mi fajnie wytłumaczył docent. A byłaś u immunologa ? Badałaś np allo mlr ? W każdym bądź razie, nawet początek jakieś ciąży jest pozytywem w staraniach. -
Corgi wrote:W znaczeniu że biochemiczna można nazwać ciążę która czy z wad genetycznych czy innych się nie zaimplantowala. Natomiast jeśli jakaś kobieta ma jakiś problem immunologiczny na przykład, problem nawet zdrowego zarodka jest utrudniony, raz oglądałam
Fajny film o tym. Jeśli źle się czujesz modelowe że Twoje „ciało” walczy z nim, on próbuje sobie rosnąć mimo wszytko stąd opóźniony przyrost. Ale to jakiś lekarz musi ocenić, mi fajnie wytłumaczył docent. A byłaś u immunologa ? Badałaś np allo mlr ? W każdym bądź razie, nawet początek jakieś ciąży jest pozytywem w staraniach. -
Możliwe że będzie rosnąć ale w małych wartościach, wtedy podejrzenie pozamacicznej (odrazu uspokajam jakby co że na takim etapie nic nie grozi żadnym powikłaniem) według lekarzy natomiast docent mi to tłumaczył że to nie jest pozamaciczna tylko zarodek który mimo wszytko stara się. Takie bety zatrzymują rozwój zazwyczaj koło 100. Jeśli nie masz zbadanej immunologii, radziłabym udać się do docenta jak najszybciej. Po 3 zerowych betach powinna być włączona diagnostyka. Mnie długo zbywali że to wina zarodków bądź naszych komórek, tylko że jak zrobiliśmy badania zarodka to okazał się zdrowy więc napewno nie mogły wszytkie inne niebadane być chore.
Jagoda222 lubi tę wiadomość
-
Jzg wrote:Cześć dziewczyny, ponieważ mam gorszy moment i już pragnę odpoczynku od tej ciągłej walki mam pytanie do Was czy wy też przez cały ten okres nie korzystacie z basenów? Nadchodzi długi weekend chciałabym gdzieś wyjechać i poleżeć w bąbelkach bo nie robiłam tego już 4 lata. Ale znów boję się że coś złapie i zawalę przed startem kolejnej procedury. Może macie jakieś mądre rozwiązanie 🤷♀️
Ja niestety całkowicie zrezygnowałam od ponad rokubaseny na wakacjach, morze, sauna itp. Nawet nie mogę korzystać z prysznicu po siłowni... Wolę nie ryzykować infekcji, potem długo leczy się dziadostwo....
👩🏻1988
👨🏻 1989
Staramy się od 03.2023 r.
Angelius Provita Katowice M.Pod 12.2023 r.
Od 10.2024 r. program MZ.
Za nami:
1 IVF ❌ 24.10.2024 r., zarodek 5BB ❌
cykl naturalny,
β 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14
❄️ 0
2 IVF 1 transfer ❌ 20.01.2025 r. - zarodek 4AA ❌
cykl Freeze-all, bez świeżego transferu,
Feritile Chip, EmbrioGlue, Assisted hatching
β 5dpt <2,30, 7dpt <2,30, 8dpt 0,51
❄️czeka na nas 3AA
✔ 📆 03.02 konsultacja immuno doc. Paśnik
✔ 📆 24.02 histeroskopia + biopsja endometrium - wynik prawidłowy ✔
✔ 📆 18.03 allo-MLR 47,7%, cross-check 1%, ANA3-ok
✔ 📆 31.03 konsultacja immuno doc. Paśnik i plan na dalsze działania
2 IVF 2 transfer ❌ 15.04.2025 r. ❄️ 3AA
Embrio Glue, Assisted Hatching
β 5dpt 4.8, 7dpt 7.6, 9dpt 3.6
❄️ 0 -
Przeleżałam dzisiaj cały dzień plackiem... Rano przed zaaplikowaniem sobie utrogestanu przy podcieraniu na papierze został blado różowy ślad. Potem jeszcze po korzystaniu z toalety sytuacja kilka razy się powtórzyła. Póki co na szczęście jest czysto, ale stres towarzyszy mi przez cały dzień. Mam nadzieję, że to nic poważnego, że już będzie ok i że może coś sobie podrażniłam przy wkładaniu kapsułki wczoraj.
Przepraszam, ale musiałam to z siebie wyrzucić.
I dajcie mi już wtorek... 🫣starania od 2022 roku
niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB
beta: 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72
Koniec pierwszej procedury.
26.11. wynik badania kariotypów ✅
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️ -
taterniczka wrote:Przeleżałam dzisiaj cały dzień plackiem... Rano przed zaaplikowaniem sobie utrogestanu przy podcieraniu na papierze został blado różowy ślad. Potem jeszcze po korzystaniu z toalety sytuacja kilka razy się powtórzyła. Póki co na szczęście jest czysto, ale stres towarzyszy mi przez cały dzień. Mam nadzieję, że to nic poważnego, że już będzie ok i że może coś sobie podrażniłam przy wkładaniu kapsułki wczoraj.
Przepraszam, ale musiałam to z siebie wyrzucić.
I dajcie mi już wtorek... 🫣 -