WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie któraś z was w piątek w klinice? 🥰

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Kariotyp -ok
    Cytokiny - ok
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    AlloMlr 22%
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF :
    15.04 Punkcja 🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    • Histeroskopia - laparoskopia : usunięto zrosty
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰
    12.04 Transfer 🍍🍟🥹
    5dpt - 12,1 rośnij kropeczku !! 🙏
    6dpt - 30.7
    8dpt - 15.2 😪
    10dpt - 7,2 💔
    Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Na pewno Kingus będzie 😪 dlatego nie chce zbytnio słuchać jego rad 😅🫣 co jedynie to zgadzam się z nim w jeden kwestii że trzeba zmienić dawce na innego i przejść kolejny raz stymulację która też zalecała MP 🤷 w piątek dam ci znać 😘 a co do Paśnika to się cieszę jak cholera że będę miała z nim konsultację mam nadzieję że będzie miał podobny plan do mnie który chce zrealizować.. 😅 co mnie martwi troszkę że jeśli Sydor nie chciał mi dać recepty na immunoglobuliny i Paśnik też powie że nie to MP może mi je sama zlecić?? 🤔🤔🤔

Kurcze wiesz co MP nie za bardzo będzie chciała bo jeśli nie ma kartki od dr Sydora jego zaleceń to moze nie chcieć wypisać. Jak będziesz na wizycie to jeszcze dopytaj panią Doktor.

Lusiaa22 lubi tę wiadomość

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    -(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)

* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
    * 15.05.2025 - wizyta klinika
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀
  • aaguushh Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Na pewno Kingus będzie 😪 dlatego nie chce zbytnio słuchać jego rad 😅🫣 co jedynie to zgadzam się z nim w jeden kwestii że trzeba zmienić dawce na innego i przejść kolejny raz stymulację która też zalecała MP 🤷 w piątek dam ci znać 😘 a co do Paśnika to się cieszę jak cholera że będę miała z nim konsultację mam nadzieję że będzie miał podobny plan do mnie który chce zrealizować.. 😅 co mnie martwi troszkę że jeśli Sydor nie chciał mi dać recepty na immunoglobuliny i Paśnik też powie że nie to MP może mi je sama zlecić?? 🤔🤔🤔

Myślę Lusia, że docent Paśnik patrząc na twoje allo mlr będzie się skłaniał ku szczepieniom lub immunoglobuliną, bo masz ciut za niskie (pod warunkiem jeszcze, że bardziej nie spadło od czasu badania), a on w przeciwieństwie do dr Sydora zwraca właśnie uwagę na allo bardzo. Zwłaszcza jeżeli pozostaje wyniki masz dobre. Jedynie wcześniej może kazać dorobić ci cross match (bo w stopce nie widzę, żebyś miała), bo to jest ważne pod ewentualne szczepienia.

preg.png
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Myślę Lusia, że docent Paśnik patrząc na twoje allo mlr będzie się skłaniał ku szczepieniom lub immunoglobuliną, bo masz ciut za niskie (pod warunkiem jeszcze, że bardziej nie spadło od czasu badania), a on w przeciwieństwie do dr Sydora zwraca właśnie uwagę na allo bardzo. Zwłaszcza jeżeli pozostaje wyniki masz dobre. Jedynie wcześniej może kazać dorobić ci cross match (bo w stopce nie widzę, żebyś miała), bo to jest ważne pod ewentualne szczepienia.
    Co do cross match to nie mogę kochana zrobić bo mam z nasieniem dawcy 😅 Sydor zamiast tego badania zlecił coś podobnego bodajże w Katowicach robiłam to co Zajączek czy mój organizm odrzuca nasienie dawców wyszło że nie 😅 to mnie pocieszyłas że zwraca na to uwagę Paśnik ! Liczę na to że będzie konkretny 😃

Kariotyp -ok
    Cytokiny - ok
    Cd56 Ok
    AlloMlr 22%
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

12.04 Transfer 🍍🍟🥹
    6dpt - 30.7
    8dpt - 15.2 😪
    10dpt - 7,2 💔
  • Valletta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Powiem ci że cena to jest kosmos nie ma co mówić 🙈🙉 bez kredytu się pewnie nie obejdzie.. 🫣 po dłuższej rozmowie z mężem zadecydowaliśmy że rehabilitacja jest ważna i że musimy dążyć do celu aby ją usprawnić i na pewno z niej nie zrezygnujemy kosztem immunoglobulin.. dlatego stąd decyzja kredyt.. niestety nie mamy innego wyjścia.. 🫣 ja jestem tego zdania że wolę je wsiąść lub się szczepić i wiedzieć że zrobiłam wszystko co mogłam niż brać te same zalecenia od Sydora i przechodzić przez to samo a niestety jest dużo prawdopodobieństwo powtórki z rozrywki 😔

Z immunoglobulinami u Sydora trzeba liczyć się z tym, że może niestety po pozytywnej becie zalecić drugi wlew.. wiadomo, decyzja wtedy należy do pacjenta, ale pozostaje duży dylemat. Wiem, że nie każdemu to sugeruje.
    Ja przy wadze ok 52kg za immuno zapłaciłam ok 4tys, wlew wypadał w wielkanocne święta i musieli mi podać go w klinice koszt 1tys (w razie czego vigor point Tychy lub Kato podają za 400zl) i jeżeli wizyta najbliższa będzie ok to jedziemy po drugi wlew..W gyncentrum nie wypisują recept na immuno, musi to zrobić Sydor i koniecznie papierowa recepta bo
    tylko taka jest honorowana w Czechach i podpisywałam specjalną zgodę w klinice, że będzie ten lek zgodnie z zaleceniami immuno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:47

Lusiaa22 lubi tę wiadomość

👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

07/2024 - rezonans endometriozy
    08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊

🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).

Dodatkowe wsparcia ☔️:
    Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Z immunoglobulinami u Sydora trzeba liczyć się z tym, że może niestety po pozytywnej becie zalecić drugi wlew.. wiadomo, decyzja wtedy należy do pacjenta, ale pozostaje duży dylemat. Wiem, że. Je każdemu to sugeruje.
    Ja przy wadze ok 52kg za immuno zapłaciłam ok 4tys, wlew wypadał w wielkanocne święta i musieli mi podać go w klinice koszt 1tys (w razie czego vigor point Tychy lub Kato podają za 400zl) i jeżeli wizyta najbliższa będzie ok to jedziemy po drugi wlew..W gyncentrum nie wypisują recept na immuno, musi to zrobić Sydor i koniecznie papierowa recepta bo
    tylko taka jest honorowana w Czechach i podpisywałam specjalną zgodę w klinice, że będzie ten lek zgodnie z zaleceniami immuno.
    Waga jest brana pod uwagę w kwestii wlewu jaki on ma być ile ml ?🤔 Właśnie czytałam chwilkę temu że większość osób poleca vigor point że jest najtaniej i łatwo się dostać 😃 czyli z tego co rozumiem zdecydowałaś się kochana na 2 wlew ? Nawet ci się nie dziwię czasem lepiej dmuchać na zimno ! Kasa kasą ale człowiek dla zdrowej ciąży wszystko zrobi to cię całkowicie w tej kwestii rozumiem ♥️ dziękuję że mi tak pięknie wszystko wyjaśniłas 😘🥰 a powiedz mi jeśli będę miała tą papierową receptę to mogę aptece wysłać skan recepty i jak będzie lek do odbioru to dopiero po niego mogę jechać ?

Valletta lubi tę wiadomość

Kariotyp -ok
    Cytokiny - ok
    Cd56 Ok
    AlloMlr 22%
    2IUI❌
    15.04 Punkcja 🤞
    06.06 Transfer
    18.11 3 Transfer 🍍
    18dpt 1120,5 💔 CP

12.04 Transfer 🍍🍟🥹
    6dpt - 30.7
    8dpt - 15.2 😪
    10dpt - 7,2 💔
  • Valletta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Waga jest brana pod uwagę w kwestii wlewu jaki on ma być ile ml ?🤔 Właśnie czytałam chwilkę temu że większość osób poleca vigor point że jest najtaniej i łatwo się dostać 😃 czyli z tego co rozumiem zdecydowałaś się kochana na 2 wlew ? Nawet ci się nie dziwię czasem lepiej dmuchać na zimno ! Kasa kasą ale człowiek dla zdrowej ciąży wszystko zrobi to cię całkowicie w tej kwestii rozumiem ♥️ dziękuję że mi tak pięknie wszystko wyjaśniłas 😘🥰 a powiedz mi jeśli będę miała tą papierową receptę to mogę aptece wysłać skan recepty i jak będzie lek do odbioru to dopiero po niego mogę jechać ?

Sydor poleca taką aptekę w Bohumin (blisko Ostrawy praktycznie przy granicy z PL, z Katowic niecała godzinka). Wystarczy, ze zadzwonisz do nich, że chcesz immuno (Sydor powiedział, że jedna z Pań mówi po PL - oczywiście jak ja zadzwoniłam odebrała Czeszka 😂 nie mówiąca po PL i jedyne co zrozumiałam, to to, że recepta po czesku to przepis 😂) kazała mi wysłać tylko zdjęcie recepty na @, to było rano a już wieczorem pojechaliśmy odebrać :D
    Tak, te immuno zależą od wagi, Sydor to wylicza. Ja miałam trzy butelki chyba po 100ml. Wlew trwa długo, zależy pewnie od cisnienia krwi, ilości ale te 3-5h trzeba niestety liczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:55

👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

07/2024 - rezonans endometriozy
    08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊

🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).

Dodatkowe wsparcia ☔️:
    Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.
‹‹ 5368 5369 5370 5371 5372
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ