X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Paula1991! Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki krzywej cukrowej.
    Na czczo 87
    Po 1h - 113
    Po 2h - 116

Co sądzicie ???

preg.png
  • Kakali12 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim. Wiem że rzadko tu się odzywam bo niemam tego w nawyku i niechce czegoś głupiego napisać. Dziennie czytam wasze posty, i nadrabiam jak nie mogę w ten dzień wejść Wszystkim bardzo kibicuje i się o was martwię jak jest jakiś problem. Chciałam wczoraj napisać ale nie miałam odwagi. Jestem wczoraj po wizycie. Aż się zdziwiłam że podejdziemy do transferu, z powodu braków finansowych. Więc obecnie czekam na @ i zaczynam się przygotowywać do transferu na cyklu sztucznym. Wczoraj usłyszałam że mam mieć większą obstawę leków, tylko nie zdradział jakich. Wiem że większość z was jest u MP i GM. Co może mi zlecić jak przy przerwszy. I drugim transfeze . Miałam tylko estrofem. Luteinę i prolutex. Powiedzieć co mogę więcej mieć może już lepiej się w to zaopatrzyć. Jakieś dodatkowe suple.

Justyna1501. lubi tę wiadomość

02.2011- Angelius, PJ
    01.2012- zdrowy syn-2980g👶
    07.2017- cn. 7tc💔
    10.2023- powrót Angelius
    01.2024- laparohistereskopia
    03.2024- IUI❌️
    06.2024-Start IVF, Stymulacja
    27.06- punkcja, pobrano 7 🥚, 5 doba, ❄️❄️❄️ 3AA, 3BB,2AB
    24.08- Transfer 3AA
    9dpt - 208mlU/ml,
    12dpt-718mlU/ml,
    19 dpt-8350mlU/ml, usg- jest zarodek
    30 dpt- jest ❤️
    17.10- 10t+5d- 5,5CRL, 146 ud/min
    04.11- I prenatalnych, 12t+5d, 😭😭😭, uogólniony obrzęk
    05.11- amniopunkcji,
    08.11- Dziewczynka, Zespół Edwardsa, 😓💔
    14.11 - 14t+3d- brak serduszka 💔👼
    15.11- poronienie chybione, Zuzia 16cm💔💔
    12.2024 Co dalej robić 😔😔😔
    02.2025- ponowne starania
    03.05. 2025- transfer, beta 0 ❌️
    05.2025 Histeroskopie
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Yahu mam sie umówić na sierpień bo lekarz ma urlop jakoś końcem lipca. :) troszkę zastanawiam się nad tymi 2BB ale każdy zarodek to jest szansa. Szczególnie przy naszych wynikach nasienia.. jeżeli chodzi o to czy naturalny cykl czy sztucznych tutaj polegam na GM jak zdecyduje tak pójdę :P

Nie patrz na to, że 2BB. Ja zaufałam GM i obecnie leci mi 15 tydzień, a zarodek był 3BC. Wcześniej z 5BB i 3AA była klapa. Trzeba wierzyć w każdego kropka, każdy jest jakąś szansą i może okazać się tym szczęśliwym. ❤️

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
    beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
    5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Po drugich badaniach prenatalnych byłam na echo serca. Był to 24 tc. Wtedy Pani Dr powiedziała żeby odwołać wizytę na 3 badania prenatalne i umówić się do poradni na echo serca i przy okazji obejrzymy dzidziusia. Tak też zrobiłam, ale czuję lekki niedosyt. Tzn Pani Dr super, ale na opisie mam wszystko tak skrótowo tylko w zasadzie, że obraz jamy brzusznej, klatki piersiowej i miednicy mniejszej prawidłowy. No i dokładny bardzo opis serca. Na 2 prenatalnych miałam wyszczególniony każdy narząd i teraz mam zagwozdkę co zrobić. Jak to wyglądało u Was na 3? Ile trwało badanie? Czy było oceniane coś dodatkowo? Pytałam Pani Dr czy możemy coś więcej zrobić prywatnie powiedziała że nie. Podczas badania mówiła, że żołądek ładny, nerki ładne, móżdżek itd Zastanawiam się czy gdzieś na szybko się nie zapisać.

‹‹ 5482 5483 5484 5485 5486
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ