Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:Dziewczyny czy przed odstawieniem progesteronu badalyscie jego poziom? Mi oczywiście doktorek nie zalecił. Ale ja się cykam. Dziś przy kontrolnym tsh, zbadałam morfologię, proga I ferrytyne.
Profesteron na spadku 27. Niby nie tragicznie ale dobrze też nie. Od 14 tc mam zacząć schodzić z progesteronu..
Ferrytyna 17. 🤐 hemoglobina i erytrocyty jeszcze sie trzymają ale zaczynam misję podbijania jej dieta. Od kiedy mozna wdrożyć suplementacje żelazem?
Ja brałam żelazo całą ciążę. Niby nie można w pierwszym trymestrze, ale też miałam żelazo na podłodze i to było mniejsze zło. Bezpieczny jest np feroplex, ewentualnie sorbifer.
Co do progesteronu to zaczęłam schodzić dopiero po 20 tygodniu jakoś. Ogółem brałam proga do 32 tygodnia (chyba).
Ps. Mój syn miewa się dobrze mimo brania żelaza 😂 -
MikiFiki wrote:Ja brałam żelazo całą ciążę. Niby nie można w pierwszym trymestrze, ale też miałam żelazo na podłodze i to było mniejsze zło. Bezpieczny jest np feroplex, ewentualnie sorbifer.
Co do progesteronu to zaczęłam schodzić dopiero po 20 tygodniu jakoś. Ogółem brałam proga do 32 tygodnia (chyba).
Ps. Mój syn miewa się dobrze mimo brania żelaza 😂
Ucałuj syna 💙 progesteron pewnie przeciągnę troche dla spokoju glowy. Teraz wdroże wołowinę, buraki i zboża z żelazem za 3 tygodnie przedyskutuje to z doktorkiem. Brałam wczesniej sorbifer jeszcze przed ciąża i bez skutków ubocznych dość ładnie wyrównał mi niedobory.Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
🍀🍀🍀🍀

-
Przed odstawieniem proga nie badałam już go bo lekarz mi mówił że nie ma takiej potrzeby ☺️ też się bałam progesteron odstawić że coś się może podziać.. co chodziłam do toalety to patrzyłam na papier czy nie ma czasami krwi na papierze 🫣🙈 schiza była i to niezła heheh i jest aż do teraz 🫢🤣 też plus minus od 14 TC zaczęłam z niego schodzić z perspektywy czasu cieszę się że już go nie biorę bo działał mi tylko i wyłącznie na nerwy jak wszystko wypływało i brudzilo bieliznę 🫣Sikoreczkaaa wrote:Dziewczyny czy przed odstawieniem progesteronu badalyscie jego poziom? Mi oczywiście doktorek nie zalecił. Ale ja się cykam. Dziś przy kontrolnym tsh, zbadałam morfologię, proga I ferrytyne.
Profesteron na spadku 27. Niby nie tragicznie ale dobrze też nie. Od 14 tc mam zacząć schodzić z progesteronu..
Ferrytyna 17. 🤐 hemoglobina i erytrocyty jeszcze sie trzymają ale zaczynam misję podbijania jej dieta. Od kiedy mozna wdrożyć suplementacje żelazem?1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
3 Transfer : 18dpt 💔 CP
• Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔
14.07 Transfer kropeczka 5AA 🍍🍟
5 dpt ⏸️
6 dpt ⏸️
7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
9dpt 138,9
12 dpt 583,45
14 dpt 1372,6
21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷
Na zimowisku:❄️❄️❄️

-
Kladom, Migotka co słychać u was dziewczyny? ♥️🥰
Kompletujecie pomału już wyprawkę? 🤔 Ja wpadłam w takim szał zakupów i przygotowań jakbym miała rodzić za miesiąc 🫣🤣
Kiedy planujecie iść do szkoły rodzenia? 🤔 Z tego co czytałam to można zacząć od 21 Tc i nie wiem co zrobić czy zacząć iść już teraz czy poczekać np do stycznia 🤗1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
3 Transfer : 18dpt 💔 CP
• Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔
14.07 Transfer kropeczka 5AA 🍍🍟
5 dpt ⏸️
6 dpt ⏸️
7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
9dpt 138,9
12 dpt 583,45
14 dpt 1372,6
21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷
Na zimowisku:❄️❄️❄️

-
Lusiaa22 wrote:Przed odstawieniem proga nie badałam już go bo lekarz mi mówił że nie ma takiej potrzeby ☺️ też się bałam progesteron odstawić że coś się może podziać.. co chodziłam do toalety to patrzyłam na papier czy nie ma czasami krwi na papierze 🫣🙈 schiza była i to niezła heheh i jest aż do teraz 🫢🤣 też plus minus od 14 TC zaczęłam z niego schodzić z perspektywy czasu cieszę się że już go nie biorę bo działał mi tylko i wyłącznie na nerwy jak wszystko wypływało i brudzilo bieliznę 🫣
Taak mój lekarz też mi nie kazał badać. Ale wiadomo jak jest 🤡 u mnie jeszcze mąż kupił papier regina z tymi bezsensownymi kwiatkami co maja takie czerwono-pomarańczowe zabarwienie. Nie pytajcie ile bylo zawałów w tym tygodniu. 🫢Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk