X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dziewczyny czy przed odstawieniem progesteronu badalyscie jego poziom? Mi oczywiście doktorek nie zalecił. Ale ja się cykam. Dziś przy kontrolnym tsh, zbadałam morfologię, proga I ferrytyne.

Profesteron na spadku 27. Niby nie tragicznie ale dobrze też nie. Od 14 tc mam zacząć schodzić z progesteronu..

Ferrytyna 17. 🤐 hemoglobina i erytrocyty jeszcze sie trzymają ale zaczynam misję podbijania jej dieta. Od kiedy mozna wdrożyć suplementacje żelazem?

Ja brałam żelazo całą ciążę. Niby nie można w pierwszym trymestrze, ale też miałam żelazo na podłodze i to było mniejsze zło. Bezpieczny jest np feroplex, ewentualnie sorbifer.
    Co do progesteronu to zaczęłam schodzić dopiero po 20 tygodniu jakoś. Ogółem brałam proga do 32 tygodnia (chyba).
    Ps. Mój syn miewa się dobrze mimo brania żelaza 😂

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 💙

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Ja brałam żelazo całą ciążę. Niby nie można w pierwszym trymestrze, ale też miałam żelazo na podłodze i to było mniejsze zło. Bezpieczny jest np feroplex, ewentualnie sorbifer.
    Co do progesteronu to zaczęłam schodzić dopiero po 20 tygodniu jakoś. Ogółem brałam proga do 32 tygodnia (chyba).
    Ps. Mój syn miewa się dobrze mimo brania żelaza 😂

Ucałuj syna 💙 progesteron pewnie przeciągnę troche dla spokoju glowy. Teraz wdroże wołowinę, buraki i zboża z żelazem za 3 tygodnie przedyskutuje to z doktorkiem. Brałam wczesniej sorbifer jeszcze przed ciąża i bez skutków ubocznych dość ładnie wyrównał mi niedobory.

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dziewczyny czy przed odstawieniem progesteronu badalyscie jego poziom? Mi oczywiście doktorek nie zalecił. Ale ja się cykam. Dziś przy kontrolnym tsh, zbadałam morfologię, proga I ferrytyne.

Profesteron na spadku 27. Niby nie tragicznie ale dobrze też nie. Od 14 tc mam zacząć schodzić z progesteronu..

Ferrytyna 17. 🤐 hemoglobina i erytrocyty jeszcze sie trzymają ale zaczynam misję podbijania jej dieta. Od kiedy mozna wdrożyć suplementacje żelazem?
    Przed odstawieniem proga nie badałam już go bo lekarz mi mówił że nie ma takiej potrzeby ☺️ też się bałam progesteron odstawić że coś się może podziać.. co chodziłam do toalety to patrzyłam na papier czy nie ma czasami krwi na papierze 🫣🙈 schiza była i to niezła heheh i jest aż do teraz 🫢🤣 też plus minus od 14 TC zaczęłam z niego schodzić z perspektywy czasu cieszę się że już go nie biorę bo działał mi tylko i wyłącznie na nerwy jak wszystko wypływało i brudzilo bieliznę 🫣

1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    3 Transfer : 18dpt 💔 CP
    • Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
    4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔

14.07 Transfer kropeczka 5AA 🍍🍟
    5 dpt ⏸️
    6 dpt ⏸️
    7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
    9dpt 138,9
    12 dpt 583,45
    14 dpt 1372,6
    21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
    09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
    14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
    15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
    10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷

Na zimowisku:❄️❄️❄️
    preg.png
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom, Migotka co słychać u was dziewczyny? ♥️🥰
    Kompletujecie pomału już wyprawkę? 🤔 Ja wpadłam w takim szał zakupów i przygotowań jakbym miała rodzić za miesiąc 🫣🤣
    Kiedy planujecie iść do szkoły rodzenia? 🤔 Z tego co czytałam to można zacząć od 21 Tc i nie wiem co zrobić czy zacząć iść już teraz czy poczekać np do stycznia 🤗

1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    3 Transfer : 18dpt 💔 CP
    • Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
    4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔

14.07 Transfer kropeczka 5AA 🍍🍟
    5 dpt ⏸️
    6 dpt ⏸️
    7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
    9dpt 138,9
    12 dpt 583,45
    14 dpt 1372,6
    21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
    09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
    14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
    15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
    10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷

Na zimowisku:❄️❄️❄️
    preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Przed odstawieniem proga nie badałam już go bo lekarz mi mówił że nie ma takiej potrzeby ☺️ też się bałam progesteron odstawić że coś się może podziać.. co chodziłam do toalety to patrzyłam na papier czy nie ma czasami krwi na papierze 🫣🙈 schiza była i to niezła heheh i jest aż do teraz 🫢🤣 też plus minus od 14 TC zaczęłam z niego schodzić z perspektywy czasu cieszę się że już go nie biorę bo działał mi tylko i wyłącznie na nerwy jak wszystko wypływało i brudzilo bieliznę 🫣

Taak mój lekarz też mi nie kazał badać. Ale wiadomo jak jest 🤡 u mnie jeszcze mąż kupił papier regina z tymi bezsensownymi kwiatkami co maja takie czerwono-pomarańczowe zabarwienie. Nie pytajcie ile bylo zawałów w tym tygodniu. 🫢

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 5677 5678 5679 5680 5681
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ