X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • krakersik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, Yahu, Paulity mocne kciuki!!! 🤞🍀

Agulek, dostałam nową receptę, tym razem więcej opakowan. Wcześniej mi się po prostu skończyły, te kilka dni temu, a już nie kombinowałam z jakąś teleporada, bo liczyłam że już będzie lepiej.

No ale te kilka dni mnie zniszczyły, więc szybciutko wróciłam na pełną dawkę. Jeszcze same mdłości są do zniesienia, nawet duże, ale niestety każdy posiłek po kilkunastu minutach kończył się w toalecie. Tylko płyny jako tako, więc nie za bardzo byłabym w stanie tak pociągnąć następne tygodnie.

Serio, jeżeli któraś z Was ma duże mdłości, to polecam te Bonjeste, bo to jest zmiana jakości życia. Co prawda mi one nie niwelują mdłości do zera, bo dalej mam, ale mniejsze, a 🤮 zdarza się rzadko, głównie wieczorami, jak juz kończy się działanie. Najważniejsze, że są bezpieczne dla dziecka. Ogromny minus to cena, bo prawie 170zl za 20tabl (ja przyjmuje te max. dawkę 2x dziennie), więc miesięczny koszt powala…

Jest jeszcze Xonvea, to to samo co bonjesta tylko w niższej dawce substancji, jest tańsza, więc na same mdłości powinna pomóc ;)

🙎🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️37
    AMH
    10.2023 1,6 -> 06.2024 0,9 -> 07.2025 0,5 😭
    Adenomioza

❌ 10.2024 - ciąża pozamaciczna
    🔴 01.2025 I stymulacja na naturalnym cyklu (7 komórek, 3 dojrzałe)

💉02.2025 punkcja - ❄️ 2BB, ❄️ 3BB
    ❌ 02.2025 -> 3BB -> bHCG 0,2
    ❌ 04.2025 -> ❄2BB -> bHCG 14 -> 0

badanie kariotypów -> 🙎🏻‍♀️✅ 🙎🏻‍♂️✅
    badanie mutacji MTHFR: ✅
    c.665C>T Hererozygota
    c.1298A>C Brak

⚠️ histeroskopia -> 25.07
    Usunięte zrosty
    CD138 -> 10/10

7.2025: 2 stymulacja (8 dojrzałych komórek)
    8.2025 punkcja: ❄️❄️
    9.2025 leczenie stanu zapalnego endometrium (14dni metronidazol + doksycyklina)

9.2025 Naturals 🍀🍀🍀
    USG: 6t+0, jest ❤️
    Nifty pro: zdrowy chłopiec 🩵

preg.png
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dr kazał zrobić 19.12 betę dla kliniki także nie wiem 17.12 jak zrobię dla siebie będzie ok? :)
    No pewnie że tak ♥️♥️♥️

1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    3 Transfer : 18dpt 💔 CP
    • Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
    4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔

14.07 Transfer kropeczka 5AA + immunoglobuliny 🍍🍟
    5 dpt ⏸️
    6 dpt ⏸️
    7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
    9dpt 138,9
    12 dpt 583,45
    14 dpt 1372,6
    21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
    09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
    14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
    15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
    10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷

Na zimowisku:❄️❄️❄️
    preg.png
‹‹ 5689 5690 5691 5692 5693
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ