Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • krakersik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Krakersiku, a jak się czujesz po tym ataku? Przeszło Ci od razu po kroplówce?
    Mam nadzieję, że szyjka wróci do poprzedniej długości, bo jeszcze czas dla Malucha 🍀🍀🍀

Ogólnie to przeszło mi jakoś po 20min, pogotowie chwilę później przyjechało, na EKG coś tam jeszcze wyłapali. Duszności i zawroty głowy przeszły po kilku godzinach po kroplówkach (zanim dostałam kroplówki na SORze to jeszcze przegląd na położnictwie był w pierwszej kolejności, pozostałe badania itd).

Co ciekawe nie miałam jakichś wyjątkowo kiepskich wyników, w dole normy, także aż takich akcji raczej nie powinno byc. Także zobaczymy czy się to powtórzy.

Nie było podstaw do zostawienia na oddziale, a też byłam u swojej sprawdzonej fizjo w Krakowie, 80km od domu, więc szpital też w Krakowie, a akurat w tym nie chciałabym zostać. Z resztą w domu się lepiej odpoczywa niż w szpitalu :)

To, co mogę Wam polecić- ZAWSZE noście przy sobie kartę ciąży. Nawet jeżeli idziecie 500m po sklepu po bułki, bo nigdy nie wiadomo co się może przytrafić.
    Ja wkładam ją do woreczka strunowego i mam zawsze w torebce. W środku mam wpiętą potwierdzoną grupę krwi (oryginał) + świeże przeciwciała (mam ujemną grupę). Segregator z wynikami i całą resztę biorę ze sobą na jakieś większe wyjazdy, ale kartę mam zawsze przy sobie. Tym razem też i bardzo się przydała.

Moja znajoma jechała właśnie do piekarni i miała poważną stłuczkę dosłownie 100m od domu. Stracila przytomność, miała malutki brzuszek i nikt nie podejrzewał, że jest w ciąży. A wiadomo, że nie wszystkie leki się podaje.

Jeżeli lekarz nie przepisze wyników prenatalnych itd do karty to same przepiszcie, żeby były wszystkie potrzebne informacje.

Dzięki za kciuki ❤️ oby się utrzymała jak najdłużej.
    Raczej nie można mówić o błędzie pomiaru, bo zmierzyli na początku, później robili USG przez brzuch i na koniec badania powiedzieli jaka szyjka, jak powiedziałam że 2tyg było dużo dłuższa to sprawdzili ponownie i pomiar identyczny, no ale zawsze można mieć nadzieję :)

Ja to mam wrażenie że wręcz za bardzo się oszczędzam i nawet dwa dni temu mówiłam mężowi, że koniec z tym obijaniem się i muszę przynajmniej te 3 razy w tygodniu chodzić na bieżni i coś poćwiczyć typu delikatne rozciąganie itd. Na razie do piątku ban i zobaczymy :)

Yahu, malina999, Idia90 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️37
    AMH
    10.2023 1,6 -> 06.2024 0,9 -> 07.2025 0,5 😭
    Adenomioza

❌ 10.2024 - ciąża pozamaciczna
    🔴 01.2025 I stymulacja na naturalnym cyklu (7 komórek, 3 dojrzałe)

💉02.2025 punkcja - ❄️ 2BB, ❄️ 3BB
    ❌ 02.2025 -> 3BB -> bHCG 0,2
    ❌ 04.2025 -> ❄2BB -> bHCG 14 -> 0

badanie kariotypów -> 🙎🏻‍♀️✅ 🙎🏻‍♂️✅
    badanie mutacji MTHFR: ✅
    c.665C>T Hererozygota
    c.1298A>C Brak

⚠️ histeroskopia -> 25.07
    Usunięte zrosty
    CD138 -> 10/10

7.2025: 2 stymulacja (8 dojrzałych komórek)
    8.2025 punkcja: ❄️❄️
    9.2025 leczenie stanu zapalnego endometrium (14dni metronidazol + doksycyklina)

9.2025 Naturals 🍀🍀🍀
    USG: 6t+0, jest ❤️
    Nifty pro: zdrowy chłopiec 🩵

preg.png
  • krakersik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowajagoda wrote:
    W czwartek kolejna wizyta. Też troche szybko mam nadzieję, że USG nie szkodzi zarodkowi..

Spokojnie, USG jest bardzo bezpieczne :)

🙎🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️37
    AMH
    10.2023 1,6 -> 06.2024 0,9 -> 07.2025 0,5 😭
    Adenomioza

❌ 10.2024 - ciąża pozamaciczna
    🔴 01.2025 I stymulacja na naturalnym cyklu (7 komórek, 3 dojrzałe)

💉02.2025 punkcja - ❄️ 2BB, ❄️ 3BB
    ❌ 02.2025 -> 3BB -> bHCG 0,2
    ❌ 04.2025 -> ❄2BB -> bHCG 14 -> 0

badanie kariotypów -> 🙎🏻‍♀️✅ 🙎🏻‍♂️✅
    badanie mutacji MTHFR: ✅
    c.665C>T Hererozygota
    c.1298A>C Brak

⚠️ histeroskopia -> 25.07
    Usunięte zrosty
    CD138 -> 10/10

7.2025: 2 stymulacja (8 dojrzałych komórek)
    8.2025 punkcja: ❄️❄️
    9.2025 leczenie stanu zapalnego endometrium (14dni metronidazol + doksycyklina)

9.2025 Naturals 🍀🍀🍀
    USG: 6t+0, jest ❤️
    Nifty pro: zdrowy chłopiec 🩵

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakersik wrote:
    Ogólnie to przeszło mi jakoś po 20min, pogotowie chwilę później przyjechało, na EKG coś tam jeszcze wyłapali. Duszności i zawroty głowy przeszły po kilku godzinach po kroplówkach (zanim dostałam kroplówki na SORze to jeszcze przegląd na położnictwie był w pierwszej kolejności, pozostałe badania itd).

Co ciekawe nie miałam jakichś wyjątkowo kiepskich wyników, w dole normy, także aż takich akcji raczej nie powinno byc. Także zobaczymy czy się to powtórzy.

Nie było podstaw do zostawienia na oddziale, a też byłam u swojej sprawdzonej fizjo w Krakowie, 80km od domu, więc szpital też w Krakowie, a akurat w tym nie chciałabym zostać. Z resztą w domu się lepiej odpoczywa niż w szpitalu :)

To, co mogę Wam polecić- ZAWSZE noście przy sobie kartę ciąży. Nawet jeżeli idziecie 500m po sklepu po bułki, bo nigdy nie wiadomo co się może przytrafić.
    Ja wkładam ją do woreczka strunowego i mam zawsze w torebce. W środku mam wpiętą potwierdzoną grupę krwi (oryginał) + świeże przeciwciała (mam ujemną grupę). Segregator z wynikami i całą resztę biorę ze sobą na jakieś większe wyjazdy, ale kartę mam zawsze przy sobie. Tym razem też i bardzo się przydała.

Moja znajoma jechała właśnie do piekarni i miała poważną stłuczkę dosłownie 100m od domu. Stracila przytomność, miała malutki brzuszek i nikt nie podejrzewał, że jest w ciąży. A wiadomo, że nie wszystkie leki się podaje.

Jeżeli lekarz nie przepisze wyników prenatalnych itd do karty to same przepiszcie, żeby były wszystkie potrzebne informacje.

Dzięki za kciuki ❤️ oby się utrzymała jak najdłużej.
    Raczej nie można mówić o błędzie pomiaru, bo zmierzyli na początku, później robili USG przez brzuch i na koniec badania powiedzieli jaka szyjka, jak powiedziałam że 2tyg było dużo dłuższa to sprawdzili ponownie i pomiar identyczny, no ale zawsze można mieć nadzieję :)

Ja to mam wrażenie że wręcz za bardzo się oszczędzam i nawet dwa dni temu mówiłam mężowi, że koniec z tym obijaniem się i muszę przynajmniej te 3 razy w tygodniu chodzić na bieżni i coś poćwiczyć typu delikatne rozciąganie itd. Na razie do piątku ban i zobaczymy :)

To teraz kocyk i kanapa 🤭 odpoczywaj bez wyrzutów sumienia 🍀💚

👩🏼33🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10) | HSG (RTG)

I IVF
    → 09.23 p.krótki →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    →17.10.24 - I FET 2BC
    β: 7dpt 28,1 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
    →27.01.25 - II FET 2BC, CN
    β: 7dpt <2,3 | 9dpt 0,3 ❌

II IVF
    →06.25. p.długi 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    →12.07.25 III ET 2-dn. 5A+4B
    β: 9dpt 2,7 | 11dpt 1,0 ❌

III IVF
    →12.25 p.PPOS 💉GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β:
    5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    21 dpt - GS 5,4 mm + YS
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    7w2d CRL 0,84 cm wszystko dobrze 🙏
‹‹ 5747 5748 5749 5750 5751
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ