Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Morska Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , po około dwóch latach bezskutecznych starań zaczynam leczenie w naszej klinice. Zarówno moje jak i M wyniki są do poprawy i to dużej. Dostałam Encorton 7, 5 mg, czy któraś z Was miała taką dawkę i jakieś skutki uboczne. Naczytałam się głupia o skutkach ubocznych i teraz myślę czy po encortonie dam radę w pracy. Nie mogę iść na L4 a pracuję w skupisku zarazków niestety:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Kurde z tą wstrzemięźliwościa to też zawalilismy bo było w niedziele w południe a punkcja we wtorek, trochę za mały odstęp ale tak wyszło w sobotę że nie było jak....
    Normalny. Nam powiedziala 2-3 dni :)

• srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Srebrzysta a Ty ile masz jajek? I ile z nich bedzie zapladnianych?
    Ja miałam 16 ale nie wiem czy ten ból przed punkcja to dlatego że 4 pękły czy co, bo pobranych było 11 i wszystkie mają być zapłodnione ale dowiem się o 13 jak zadzwonię, żeby chociaż cokolwiek się udało... Co to za stres

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry 5 pękło miało być - chyba ze mną źle :)

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Hej Dziewczyny , po około dwóch latach bezskutecznych starań zaczynam leczenie w naszej klinice. Zarówno moje jak i M wyniki są do poprawy i to dużej. Dostałam Encorton 7, 5 mg, czy któraś z Was miała taką dawkę i jakieś skutki uboczne. Naczytałam się głupia o skutkach ubocznych i teraz myślę czy po encortonie dam radę w pracy. Nie mogę iść na L4 a pracuję w skupisku zarazków niestety:(
    Pierwsze 3 dni mialam kolatanie serca i sennosc- pozniej przeszlo. Bralam cala tabletke. Nic strasznego sie nie dzialo

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i nas jakby 1,5 dnia.. a wogole Ptaszyno piękna ikonka z włosami to chyba twoje prawdziwe o ile pamiętam? Mam hopla na punkcie długich włosów :)

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    No to i nas jakby 1,5 dnia.. a wogole Ptaszyno piękna ikonka z włosami to chyba twoje prawdziwe o ile pamiętam? Mam hopla na punkcie długich włosów :)
    Nie moja niestety ale dobrze pamietasz- mam identyczny kolor i dlugosc :)

• Morska Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Pierwsze 3 dni mialam kolatanie serca i sennosc- pozniej przeszlo. Bralam cala tabletke. Nic strasznego sie nie dzialo

Jak długo go brałaś? potem schodzi się z niego jakoś stopniowo czy można odstawić od razu przy takiej niskiej dawce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy wszystkie zapladniac ale ostatnio pani dr mowila o 6. Nie wiem ile wkoncu. Zdaje sie na nasza Anielice ☆☆☆

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynko ja od razu jak się obudziłam, przyszedł doktor i powiedział mi ile jajek. Czemu u Cibie to tak trwa? :P przebieram już nóżkami :D

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Jak długo go brałaś? potem schodzi się z niego jakoś stopniowo czy można odstawić od razu przy takiej niskiej dawce?
    Cala stymulacje- ok 13 dni ale nie wiem czy mi go nie przedluza teraz po punkcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ptaszynko ja od razu jak się obudziłam, przyszedł doktor i powiedział mi ile jajek. Czemu u Cibie to tak trwa? :P przebieram już nóżkami :D
    Bo pani dr chyba ma pacjentow ;)

• Morska Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mieć za miesiąc lub dwa inseminację a potem pani Dr rozstrzygnie co dalej. M w tym czasie też ma się dodatkowo przeleczyć u urologa. Dziewczyny kto Wam robił drożność? Bo ona powinna być chyba zrobiona przed inseminacją prawda?

• Martinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Witaj u nas. Pytałam dr o odstawienie encortonu. Jeśli ktoś długo go zażywa to się odstawia stopniowo a jeśli tak jak ja tylko 2 tygodnie to nie ma takiej potrzeby. Skutki uboczne są do zniesienia, spokojnie możesz pracować.

0901d7c722.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nam nic o 6 nie mówiła a na tej kartce takim jak y skierowaniu jak się zapisywałam na punkcję to pisze picsi wszystkie oocyty

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaplacilam 6300zl plus 330zl za leki takie jak Srebrzysta..
    Jajek 11, wszystkie zapladniamy

sAnsa_28, Bella93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Hmm nam nic o 6 nie mówiła a na tej kartce takim jak y skierowaniu jak się zapisywałam na punkcję to pisze picsi wszystkie oocyty
    Normalnie sie zapladnia 6 chyba ze sa jakies choroby wspolistniejace jak endometrioza lub pacjentka jest starsza

• h_anulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Witaj :-)
    Ja od soboty biorę Encorton w dawce 10 mg i podobnie jak dziewczyny pisały wczesniej jedynymi skutkami ubocznymi jakie zaobserwowałam wcześniej to przez weekend lekkie kołatanie serca i senność która się nasila przez to że od tego czasu też mam problemy z zaśnięciem.. Ale w pracy funkcjonuję normalnie więc i u Ciebie nie powinno być źle. :-)

Zwykle jedną z pierwszych rzeczy przy diagnozowaniu przyczyn jest sprawdzenie drożności i uważam że przed ewentualną inseminacją warto ją zrobić. :-)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to idę popatrzeć na rachunek może się pomyliłam, ptaszyna hahaaa tak samo idziemy

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Kurde to idę popatrzeć na rachunek może się pomyliłam, ptaszyna hahaaa tak samo idziemy
    Zerknij chocby z ciekawosci :)

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ