X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Morska Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , po około dwóch latach bezskutecznych starań zaczynam leczenie w naszej klinice. Zarówno moje jak i M wyniki są do poprawy i to dużej. Dostałam Encorton 7, 5 mg, czy któraś z Was miała taką dawkę i jakieś skutki uboczne. Naczytałam się głupia o skutkach ubocznych i teraz myślę czy po encortonie dam radę w pracy. Nie mogę iść na L4 a pracuję w skupisku zarazków niestety:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Kurde z tą wstrzemięźliwościa to też zawalilismy bo było w niedziele w południe a punkcja we wtorek, trochę za mały odstęp ale tak wyszło w sobotę że nie było jak....
    Normalny. Nam powiedziala 2-3 dni :)

• srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Srebrzysta a Ty ile masz jajek? I ile z nich bedzie zapladnianych?
    Ja miałam 16 ale nie wiem czy ten ból przed punkcja to dlatego że 4 pękły czy co, bo pobranych było 11 i wszystkie mają być zapłodnione ale dowiem się o 13 jak zadzwonię, żeby chociaż cokolwiek się udało... Co to za stres

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry 5 pękło miało być - chyba ze mną źle :)

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Hej Dziewczyny , po około dwóch latach bezskutecznych starań zaczynam leczenie w naszej klinice. Zarówno moje jak i M wyniki są do poprawy i to dużej. Dostałam Encorton 7, 5 mg, czy któraś z Was miała taką dawkę i jakieś skutki uboczne. Naczytałam się głupia o skutkach ubocznych i teraz myślę czy po encortonie dam radę w pracy. Nie mogę iść na L4 a pracuję w skupisku zarazków niestety:(
    Pierwsze 3 dni mialam kolatanie serca i sennosc- pozniej przeszlo. Bralam cala tabletke. Nic strasznego sie nie dzialo

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i nas jakby 1,5 dnia.. a wogole Ptaszyno piękna ikonka z włosami to chyba twoje prawdziwe o ile pamiętam? Mam hopla na punkcie długich włosów :)

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    No to i nas jakby 1,5 dnia.. a wogole Ptaszyno piękna ikonka z włosami to chyba twoje prawdziwe o ile pamiętam? Mam hopla na punkcie długich włosów :)
    Nie moja niestety ale dobrze pamietasz- mam identyczny kolor i dlugosc :)

• Morska Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Pierwsze 3 dni mialam kolatanie serca i sennosc- pozniej przeszlo. Bralam cala tabletke. Nic strasznego sie nie dzialo

Jak długo go brałaś? potem schodzi się z niego jakoś stopniowo czy można odstawić od razu przy takiej niskiej dawce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy wszystkie zapladniac ale ostatnio pani dr mowila o 6. Nie wiem ile wkoncu. Zdaje sie na nasza Anielice ☆☆☆

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynko ja od razu jak się obudziłam, przyszedł doktor i powiedział mi ile jajek. Czemu u Cibie to tak trwa? :P przebieram już nóżkami :D

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Jak długo go brałaś? potem schodzi się z niego jakoś stopniowo czy można odstawić od razu przy takiej niskiej dawce?
    Cala stymulacje- ok 13 dni ale nie wiem czy mi go nie przedluza teraz po punkcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ptaszynko ja od razu jak się obudziłam, przyszedł doktor i powiedział mi ile jajek. Czemu u Cibie to tak trwa? :P przebieram już nóżkami :D
    Bo pani dr chyba ma pacjentow ;)

• Morska Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mieć za miesiąc lub dwa inseminację a potem pani Dr rozstrzygnie co dalej. M w tym czasie też ma się dodatkowo przeleczyć u urologa. Dziewczyny kto Wam robił drożność? Bo ona powinna być chyba zrobiona przed inseminacją prawda?

• Martinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Witaj u nas. Pytałam dr o odstawienie encortonu. Jeśli ktoś długo go zażywa to się odstawia stopniowo a jeśli tak jak ja tylko 2 tygodnie to nie ma takiej potrzeby. Skutki uboczne są do zniesienia, spokojnie możesz pracować.

0901d7c722.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nam nic o 6 nie mówiła a na tej kartce takim jak y skierowaniu jak się zapisywałam na punkcję to pisze picsi wszystkie oocyty

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaplacilam 6300zl plus 330zl za leki takie jak Srebrzysta..
    Jajek 11, wszystkie zapladniamy

sAnsa_28, Bella93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Hmm nam nic o 6 nie mówiła a na tej kartce takim jak y skierowaniu jak się zapisywałam na punkcję to pisze picsi wszystkie oocyty
    Normalnie sie zapladnia 6 chyba ze sa jakies choroby wspolistniejace jak endometrioza lub pacjentka jest starsza

• h_anulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Witaj :-)
    Ja od soboty biorę Encorton w dawce 10 mg i podobnie jak dziewczyny pisały wczesniej jedynymi skutkami ubocznymi jakie zaobserwowałam wcześniej to przez weekend lekkie kołatanie serca i senność która się nasila przez to że od tego czasu też mam problemy z zaśnięciem.. Ale w pracy funkcjonuję normalnie więc i u Ciebie nie powinno być źle. :-)

Zwykle jedną z pierwszych rzeczy przy diagnozowaniu przyczyn jest sprawdzenie drożności i uważam że przed ewentualną inseminacją warto ją zrobić. :-)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • srebrzysta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to idę popatrzeć na rachunek może się pomyliłam, ptaszyna hahaaa tak samo idziemy

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Kurde to idę popatrzeć na rachunek może się pomyliłam, ptaszyna hahaaa tak samo idziemy
    Zerknij chocby z ciekawosci :)

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ