X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już myślałam że coś ukrywasz Bella..chociaż kto Cię tam wie :D

Bella93 lubi tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak mysle ze mało sukcesów przy ostatnich transferach... a faktycznie zwalnai sie coraz więcej brzuszków... i trzeba cos z tym zrobic :) może my ciężarówki możemy Wam jeszcze cos podpowiedzieć? Ja np. Ze swojej strony mogę Wam powiedzieć ze piłam wino i jadłam morele w trakcie stymulacji, a przy punkcji i transferze miałam zdjete paznokcie, rano przed wyjściem brałam prysznic - mydło bialy jeleń, szampon do wlosow 100% naturalne składniki, brak odżywki, zero perfum i zero lakieru do wlosow i zero dezodorantów... Tak, wyglądałam fatalnie ;) ale efekt sie szybko pojawił... nie wiem czy to pomogło, ale na pewno nie zaszkodziło... pozniej oczekując starałam sie tez nie uzywac zadnych lotnych kosmetyków i zostałam przy naturalnym mydle i szamponie... i tak do końca pierwszego trymestru... może któraś z Was sobie cos ode mnie weźmie, a może to tylko „zabobony”... ale trzymam za Was dziewczyny kciuki!
    Jest coraz większy problem z płodnością, a żyjemy w takim środowisku w jakim żyjemy, codziennie jesteśmy narażeni na szkodliwe substancje... może jakaś drobna eliminacja cos pomoże... Kciukam!

Bejzi, Vaina, Heidi Di, KateHawke, didik34, NieJa lubią tę wiadomość

• njut Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośrodek nie może przerwać procedury z powodu ciąży. Trzeba czekać do porodu.

Bejzi lubi tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, chciałam zapytać jakie winko pijecie? Wytrawne? Coś droższego, czy bez przesady? ;)

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Ośrodek nie może przerwać procedury z powodu ciąży. Trzeba czekać do porodu.

U nas przerywa.

• Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrawne albo półwytrawne takie które smakuje - cenowo bez przesady. Polecam dolnfeldera pomarańczowego/etykieta/ z lidla ;) całe kilkanaście złotych, tylko nie zawsze jest :)

Bejzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    A właśnie, chciałam zapytać jakie winko pijecie? Wytrawne? Coś droższego, czy bez przesady? ;)
    Ja czerwone polslodkie pilam. Takie do 20zl. Nie wiem czy to cos dalo. Zawsze mialam dobre endometrium.

Bejzi lubi tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja czerwone polslodkie pilam. Takie do 20zl. Nie wiem czy to cos dalo. Zawsze mialam dobre endometrium.
    Zazdraszczam. U mnie właśnie beznadzieja. Do 9 mm max i to na viagrze...
    Dzięki Laseczki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Zazdraszczam. U mnie właśnie beznadzieja. Do 9 mm max i to na viagrze...
    Dzięki Laseczki!
    U mnie nie liczac endometriozy 1st nie ma najmniejszego problemu. Maz ma fatalne hba i morfologie :(
    Endometrium zawsze mialam 11mm.

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Wg zaleceń lekarzy ma być czerwone wytrawne ale ja czasem decyduję sie też na półwytrawne ;-)

Bejzi lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    U mnie nie liczac endometriozy 1st nie ma najmniejszego problemu. Maz ma fatalne hba i morfologie :(
    Endometrium zawsze mialam 11mm.
    Widzisz, a u nas wszystko pozornie wzorowo, jedynie to endo, a i tak kiszka ;)
    Ptaszku, uda się, troje dzidziutków czeka! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Widzisz, a u nas wszystko pozornie wzorowo, jedynie to endo, a i tak kiszka ;)
    Ptaszku, uda się, troje dzidziutków czeka! :)
    Staram sie byc spokojna.. ciesze sie, ze ta negatywna zazdrosc o ciaze innych jest juz za mna. Strasznie mnie podtruwala:(

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Ciekawa jestem tego, co zrobiła Yos, bo w końcu nie dowiedziałyśmy się nic więcej ponad to, że miała telefon.
    Jak Yos cokolwiek napisze to bede bardzo zdziwiona, bo do tej pory bardzo skrupulatnie omija wszystkie pytania, zwlaszcza te dotyczace ciazy.
    Dziewczyny szukaja w jej historii nadziei, a wala grochem o sciane, bo Yos nie jest nawet w stanie napisac "nie bede odpowiadać na te pytania"...

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Staram sie byc spokojna.. ciesze sie, ze ta negatywna zazdrosc o ciaze innych jest juz za mna. Strasznie mnie podtruwala:(
    Wiem, o czym piszesz. U mnie przeszła jak już wiedziałam na czym stoimy (mam na myśli diagnozę lekarza). Czasem zakłuje taka wiadomość, ale przepracowałam już to, że nie mam na to wpływu.

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jak Yos cokolwiek napisze to bede bardzo zdziwiona, bo do tej pory bardzo skrupulatnie omija wszystkie pytania, zwlaszcza te dotyczace ciazy.
    Dziewczyny szukaja w jej historii nadziei, a wala grochem o sciane, bo Yos nie jest nawet w stanie napisac "nie bede odpowiadać na te pytania"...
    "Znasz mnie na tyle, na ile ci pozwolę" ;)
    Cóż każdy ma prawo do selekcjonowania wiadomości, które tu zostawia. Ty też jesteś powściągliwa (przynajmniej tu, innych wątków nie śledzę ;) Szapiro też jest raczej enigmatyczna w opowiadaniu o sobie i ja to szanuję, choć zawsze można liczyć na Jej zdanie, jeśli pojawia się ważna kwestia.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    "Znasz mnie na tyle, na ile ci pozwolę" ;)
    Cóż każdy ma prawo do selekcjonowania wiadomości, które tu zostawia. Ty też jesteś powściągliwa (przynajmniej tu, innych wątków nie śledzę ;) Szapiro też jest raczej enigmatyczna w opowiadaniu o sobie i ja to szanuję, choć zawsze można liczyć na Jej zdanie, jeśli pojawia się ważna kwestia.
    Oczywiście, ze kazdy ma takie prawo, ale na pewnym etapie staje sie to po prostu niegrzeczne.
    Ja pisze wprost, ze nie powiem kiedy bedzie transfer, tak sie czuje lepiej. Nie udaje ze nie widze tych pytan i nie odpowiadam na inne posty, zaraz pod nimi.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Oczywiście, ze kazdy ma takie prawo, ale na pewnym etapie staje sie to po prostu niegrzeczne.
    Ja pisze wprost, ze nie powiem kiedy bedzie transfer, tak sie czuje lepiej. Nie udaje ze nie widze tych pytan i nie odpowiadam na inne posty, zaraz pod nimi.
    W sumie to mi to obojetne ale faktycznie tu Bella ma racje..

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    W sumie to mi to obojetne ale faktycznie tu Bella ma racje..
    No bo przeciez nikt nie pyta o to czy ciaza jest naturalna/po ivf, z wlasnym zarodekiem/czy az, czy bedzie dziewczynka/chlopczyk po zlosci.
    Dziewczyny (ja z reszta tez) pytaja, bo kazda ciaza u "weteranki" to promyk nadzei :)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Rozumiem, aż tak nie jestem w temacie. Nie chcę być czyimś adwokatem, ale z tego co się orientuję, to jest to naturalna ciąża Yos.

• Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Rozumiem, aż tak nie jestem w temacie. Nie chcę być czyimś adwokatem, ale z tego co się orientuję, to jest to naturalna ciąża Yos.
    Ja się zatrzymałam na tym jak ktoś zapytał czy transfer robiła dr Marta to odpowiedziała że nieudany transfer robiła Pani Dr ,a ten nie ... Na pytanie kto robił nie padła odpowiedź . Więc nie wiadomo skąd albo z czyjej ręki ciąża .
    Chyba że ominelam jakiś wątek chociaż szczerze nie śledzę go jakoś specjalnie właśnie z racji tego o czym pisze Bella

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:27

Bejzi lubi tę wiadomość

Stokrotka 123
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ