X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Dziewczyny proszę Was o poradę:) Czy któraś z Was miała laparoskopie z kontrolą drożności? Jak się do tego przygotować? Czy może być znieczulenie miejscowe? ile trwało dochodzenie do siebie? Boję się ale jestem w 100% zdecydowana bo to nasza ostatnia szansa (jak to dr określiła). Chciałabym się już jakoś odpowiednio do tego zabiegu nastawić.
    A dlaczego nie chcesz pelnej narkozy?:)

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    A dlaczego nie chcesz pelnej narkozy?:)
    Nigdy nie miałam żadnego zabiegu i straszny cykor jestem ;)

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie chcę się poddawać jeszcze!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pelna narkoze- dostalam zastrzyk dozylny, zrobilam 3 wdechy przez maske, zamknelam oczy, otworzylam i nagle sie okazalo ze minela juz godzina a ja juz wracam na sale ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie bolalo, nic nie czulam. Po wybudzeniu tez nie bolalo. Pozniej czulam ze cos mialam robione ale to tez absolutnie nie byl bol ;)

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Nic nie bolalo, nic nie czulam. Po wybudzeniu tez nie bolalo. Pozniej czulam ze cos mialam robione ale to tez absolutnie nie byl bol ;)
    Takie opinie mnie troszkę uspokajają:) w pon ustalam termin zabiegu, ciekawe czy będę musiała długo czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranki sa malusienkie- 2. Takie centymetrowe. Psikasz je dziennie octaniseptem, zmieniasz gazik i tyle. Na drugi dzien bylam obolala- i mialam mega wzdecia przez kilka kolejnych dni. Ale znow zaznacze- nic przeciwbolowego nie trzeba bylo brac. Po prostu czuje sie, ze cos sie tam dzialo w srodku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Takie opinie mnie troszkę uspokajają:) w pon ustalam termin zabiegu, ciekawe czy będę musiała długo czekać.
    Moglabym na laparoskopie dziennie chodzic. Powaznie. Moje miesiaczki sa 10 razy bardziej bolesniejsze:p
    Z nfz czeka sie do ok 3 miesiecy.

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba niepotrzebnie naczytałam się różnych opinii w internecie i się nastraszyłam, co nie było mi potrzebne bo już stracha miałam wcześniej. Zawsze obiecuję sobie, ze nie będę sprawdzać a potem i tak szukam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po laparo wychodzi sie wieczorem z kliniki. Wez sobie chusteczki nawilzajace i podpaski bo moze byc plamienie skoro bedziesz miec tez droznosc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Ja chyba niepotrzebnie naczytałam się różnych opinii w internecie i się nastraszyłam, co nie było mi potrzebne bo już stracha miałam wcześniej. Zawsze obiecuję sobie, ze nie będę sprawdzać a potem i tak szukam.
    A cos Ty, naprawde wszystko bardzo dobrze wspominam! Jedynie co to gardlo moze Cie po narkozie bolec- jak przy anginie. Ale z kazda chwila bedzie przechodzic :)

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię sobie dużą nadzieję, że ten zabieg coś da, że coś ruszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez morfologia 1% :(

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    U nas tez morfologia 1% :(
    U nas było długo 0,5, po pół roku kuracji jest 1% ale jeszcze wyniki fragmentacji są złe. A ja mam mutację MTHFR i PAI, ale podobno w tej łagodniejszej wersji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w zasadzie "tylko" kiepska morfologia i hba. Przy takich wynikach ciaza naturalna jest prawdziwym cudem. Laparoskopie zrobilismy z mysla o in vitro. Inseminacji tez u nas nie bylo sensu robic. Moze i dobrze.

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HBA jeszcze przed nami ale mamy podobny plan. Lekarz zlecił laparo potem jeden cykl naturalny i potem już jedynie in vitro i to szybko bo jajniki mam tez nie za bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan macie- to juz polowa sukcesu!:)

• Morska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, przez ostatni miesiąc miałam tylko w głowie diagnozę "Nie macie szans" ale teraz nasz pani dr jednak znalazła ostatni cień nadziei:)

• Martinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Rozumiem! To od czego zatem zalezy w ktorym dniu bedzie transfer?
    Nie jestem pewna, ale chyba zależne jest od endometrium i zarodka (czy jest 3-dniowy czy blastocysta)

karolcia35, Ptaszyna lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, ja potwierdzam opinię Ptaszyny o laparo, dla mnie tez był to luzik, i co w sumie dla mnie też ważne mąż mógł być cały czas ze mna w sali :)
    Nic nie bolało, ranki małe, wszystko ok :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ