X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Normalnie :)
    Mam wyrażenie, że na mnie nie działa.... wszystkie koleżanki do około opowiadały jakie czuły rozluźnienie ... a u mnie nic ... LOL
    O to luz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie- na transfer potrzebuje dowod osobisty, umowe czy co to tam jest, kapcie, pizame i leki ktore biore? Cos jeszcze?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Buhaha, jakby to był klucz do pozytywnych testów to po 9 latach chyba bym się już nauczyła :D
    Nie chodzi mi o ladne sikanie ogolnie, tylko wtedy kiedy ciaza jest, a patyk jej nie pokazuje :P
    Ale dla mnie to abstrakcja, bo nie ma bata zeby przy ciazy nie wyszedl mi test 5/6dpt

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testy ciazowe wychodzily kiedy w ciazy nie bylam o.O

• njut Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie chodzi mi o ladne sikanie ogolnie, tylko wtedy kiedy ciaza jest, a patyk jej nie pokazuje :P
    Ale dla mnie to abstrakcja, bo nie ma bata zeby przy ciazy nie wyszedl mi test 5/6dpt
    To są widać kwestie osobnicze, bo u mnie sikańce wychodziły w 16dpo.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie i jutro zabieram maluszki :D Ta strasznie się cieszę :) Trzymajcie kciuki żeby się zadomowiły :)

EmWu, Ptaszyna, njut, h_anulka, KateHawke, Aness, Heidi Di, Bejzi, ania8306, minia61, bbeczka91, Franiczka, NieJa, srebrzysta, Quczi lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle sie czuje. Niedobrze mi. Luteina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina kciukam!

Vaina lubi tę wiadomość

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:39

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• Morska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynko w jakim ośrodku adopcyjnym jesteście po kwalifikacji? My chcemy zadzwonić i umówić się na spotkanie ale nie wiemy gdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wybor osrodka zalezy od wielu czynnikow- chocby od Waszego stazu malzenskiego. Jedne osrodki wymagaja 5 lat, inne 3. Sa katolickie i takie zwykle. W jednych przyjmuja tylko pary bezdzietnne a w innych z dziecmi biologicznymi. W jednych wymagaja zaswiadczenia o zakonczeniu leczenia nieplodnosci a w innych nie ma takiego tematu.
    Osrodki na Slasku to Czestochowa, Katowice, Sosnowiec, Bielsko, Rybnik, Zory, Wodzislaw, Bytom. Nie wiem czy ktoregos nie pominelam.
    Ja radze wybrac sie do 2-3 osrodkow na spotkanie informacyjne. Wypytac i na spokojnie w domu zdecydowac ktore oa jest blizsze Waszemu sercu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ptaszyna, być może luteina. Ja zawsze na stymulowanych miałam omamy ciążowe bo myślałam że już coś się dzieje a to tak dzialal progesteron ;D teraz widzę że nawet na naturalnym cyklu w drugiej połowie jest mi często niedobrze i jestem wrażliwsza na zapachy. ;D
    Nie wiem jak to jest byc w ciazy ale wlasnie sobie wyobrazalam to tak jak sie teraz czuje.
    Zabilam dzis meza wzrokiem kiedy robil podchody do tulaskow. Bleh. Normalnie jak stara baba ale nawet piersi mnie bola.

• Morska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Morska wybor osrodka zalezy od wielu czynnikow- chocby od Waszego stazu malzenskiego. Jedne osrodki wymagaja 5 lat, inne 3. Sa katolickie i takie zwykle. W jednych przyjmuja tylko pary bezdzietnne a w innych z dziecmi biologicznymi. W jednych wymagaja zaswiadczenia o zakonczeniu leczenia nieplodnosci a w innych nie ma takiego tematu.
    Osrodki na Slasku to Czestochowa, Katowice, Sosnowiec, Bielsko, Rybnik, Zory, Wodzislaw, Bytom. Nie wiem czy ktoregos nie pominelam.
    Ja radze wybrac sie do 2-3 osrodkow na spotkanie informacyjne. Wypytac i na spokojnie w domu zdecydowac ktore oa jest blizsze Waszemu sercu ;)
    Dziękuję:) mamy plan, żeby jeszcze w grudniu podzwonić i od stycznia zacząć całą machinę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Dziękuję:) mamy plan, żeby jeszcze w grudniu podzwonić i od stycznia zacząć całą machinę.
    Jak cos to jestem na priv :)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska, znam parę która podjęła decyzję we wrześniu o adpcji , marzec/luty nie pamiętam dokładnie zabrali córkę do domu, a w kwietniu oficjalnie adoptowali ją. Nie pamiętam o którym ośrodku mówili z tych co Ptaszyna podała wydaje mi się że mógł byc to Wodzisław, ale już nie pamiętam zbyt. W każdym razie to co doskonale pamiętam, to to że mówili, że ośrodki mają róży czas oczekiwania jedna 5 lat a w innych da się tak jak oni niewiele ponad pół roku. Jakbyście zdecydowali się to spróbuj również popatrzyć na ośrodki pod tym kątem.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut, napisałam do Ciebie na priv. Możesz zaglądnąć?

0901d7c722.png
  • Morska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Morska, znam parę która podjęła decyzję we wrześniu o adpcji , marzec/luty nie pamiętam dokładnie zabrali córkę do domu, a w kwietniu oficjalnie adoptowali ją. Nie pamiętam o którym ośrodku mówili z tych co Ptaszyna podała wydaje mi się że mógł byc to Wodzisław, ale już nie pamiętam zbyt. W każdym razie to co doskonale pamiętam, to to że mówili, że ośrodki mają róży czas oczekiwania jedna 5 lat a w innych da się tak jak oni niewiele ponad pół roku. Jakbyście zdecydowali się to spróbuj również popatrzyć na ośrodki pod tym kątem.
    Dziękuję, jesteśmy zdecydowani więc nie ma na co czekać, trzeba działać:)

Franiczka lubi tę wiadomość

• Aness Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie i jutro zabieram maluszki :D Ta strasznie się cieszę :) Trzymajcie kciuki żeby się zadomowiły :)
    Vaina powodzenia jutro!
    Njut ja czekam na dobre wieści od Ciebie.

Vaina lubi tę wiadomość

Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
    Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
    Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
    Grudzień 2017- Angelius
    2 IUI nieudane
    Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
    Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
    Marzec crio-😢
    Czerwiec crio- 😥
    Maj 2020- III procedura ❄️
    Październik crio-😥
    Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
    09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.23 Crio-cb😥
    07. 23 Crio
    7dpt- beta 20
    9dpt- beta 42
    11dpt- beta 85
    15dpt-beta 526
    23dpt- beta 8042
    30dpt- ♥️

09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zamieścić tutaj fotke? Poproszę o instrukcję:) Mam wyniki cytokin i nie wiem czy płakać ...

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik, wchodzisz na:
    https://naforum.zapodaj.net
    wybierasz zdjęcie, potem rozmiar i klikasz "zapodaj"

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ