X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Co tu taka cisza ? Ma ktoś teraz w styczniu transfer ??
    Poziomeczko ja w przyszłym tyg znaczynam stymulacje - mam nadzieję że się uda wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:58

Poziomka25, tolerancyjna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Masz laparo/histero i hsg na nfz?
    Franiczka ja też miałam na NFZ w sierpniu 2018 i inne dziewczyny z tego co wiem co są tutaj na forum również a ty juz miałaś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:57

Aness lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Poziomeczko ja w przyszłym tyg znaczynam stymulacje - mam nadzieję że się uda wszystko :)
    Trzymam kciuki ;* ja podchodzę do crio ;)

• Aness Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Franiczka ja też miałam na NFZ w sierpniu 2018 i inne dziewczyny z tego co wiem co są tutaj na forum również a ty juz miałaś? :)
    Ja miałam też na NFZ w marcu 2018, na fundusz czeka się ok 2-3 miesięcy. Prywatnie też można i nie czeka się tyle tylko że płaci się coś ok 3tys.

Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
    Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
    Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
    Grudzień 2017- Angelius
    2 IUI nieudane
    Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
    Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
    Marzec crio-😢
    Czerwiec crio- 😥
    Maj 2020- III procedura ❄️
    Październik crio-😥
    Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
    09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.23 Crio-cb😥
    07. 23 Crio
    7dpt- beta 20
    9dpt- beta 42
    11dpt- beta 85
    15dpt-beta 526
    23dpt- beta 8042
    30dpt- ♥️

09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn
  • Aness Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia jak się dziś czujesz?U mnie bez zmian i zastanawiam się czy to dobrze czy źle że nie mam żadnych objawów..

Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
    Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
    Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
    Grudzień 2017- Angelius
    2 IUI nieudane
    Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
    Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
    Marzec crio-😢
    Czerwiec crio- 😥
    Maj 2020- III procedura ❄️
    Październik crio-😥
    Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
    09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.23 Crio-cb😥
    07. 23 Crio
    7dpt- beta 20
    9dpt- beta 42
    11dpt- beta 85
    15dpt-beta 526
    23dpt- beta 8042
    30dpt- ♥️

09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    A więc jestem po wizycie :) Rzeczywiście Pani doktor jest oazą spokoju!
    W marcu laparo,histero i hsg na nowo. Później ultradługi protokół i zapłodnienie z wykorzystaniem MAC. Mąż ma powtórzyć defragmentację i oboje mamy minimum 3miesięczną kurację antyoksydantami.
    Zobaczymy czy tym razem uda nam się 'coś' stworzyć :)
    Powodzenia w Nowym Roku :)
    Tolerancyjna, napisz cos wiecej o tych antyoksydantach, chetnie poczytamy :)

Poziomko, robilas cos w kwestii leczenia immunologii? Trzymam kciuki za crio!

Hej Dziewczęta w Nowym Roku! :)

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Trzymam kciuki ;* ja podchodzę do crio ;)
    Kiedy dokładnie? Będę trzymała kciuki :* właśnie zastanawiam się jak się liczy ciążę po ivf.. Tak normalnie od 1szego dnia miesiączki?.. to tak z ciekawości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 17:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Kiedy dokładnie? Będę trzymała kciuki :* właśnie zastanawiam się jak się liczy ciążę po ivf.. Tak normalnie od 1szego dnia miesiączki?.. to tak z ciekawości :)
    W następny piątkę sobotę albo po poniedziałek. Jeszcze nie wiadomo.

A nie mam pojęcia jak się liczy. Nie zastanawiałam się nad tym i nie wnikam. Jak już będzie to szczerze będzie mi to obojętne jak policzą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi, jestem na encortonie. Szczepień nie biorę na razie pod uwagę. Mam zaleconą od Paśnika immunosupresję. nie pamiętam nazw leków. Wszystko wykupiłam ale na ten transfer tego nie brałam.
    Mam też intralipid kupiony i w sumie zapomniałam żeby załatwić sobie jakąś pielęgniarkę. Czy wiecie kto i gdzie w Katowicach/Tychach może mi to podać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:

Nie, nie miałam. Ja dopiero czekam na pierwszą wizyte w klinice :-)

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które podchodzą z Nolasibanem - znacie jakieś zasady całej tej procedury z badaniami klinicznymi? Czy to dopiero przy podpisywaniu umowy będą omawiane szczegóły. Mi pani doktor powiedziała tylko tyle, że dostanę zwrot na kwotę 2,5 tyś euro i to pokryje wszystkie koszty. Na Facebooku dowiedziałam się, że wszystkie leki będą 100% płatne, za to nikt nic nie zwróci. Też nie do końca orientuję się od czego zależy decyzja w której dobie następuje transfer zarodka, bo przy tym badaniu musi być to 5 dzień... Mam mnóstwo wątpliwości tym bardziej, że w temacie in vitro jestem zielona.

Założyłam też nowy wątek tu na forum, żeby nie zaśmiecać tutaj - jakbyście miały ochotę to zapraszam - "Angelis provita - in vitro w programie badań klinicznych" (tak wiem z błędem...:/)

Pisałam też maila do Angeliusa z prośbą o jakiekolwiek informacje ale na razie cisza.
    pozdrawiam :)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aness wrote:
    Frelcia jak się dziś czujesz?U mnie bez zmian i zastanawiam się czy to dobrze czy źle że nie mam żadnych objawów..

Wiesz.. dziewczyny mówią, że brak objawów to też objaw :D U mnie hmm.. coraz bardziej wzdęty brzuch, rosnący babol w kąciku ust, ból kręgosłupa po pracy (nieziemski) a najsmutniejsze jest to że niczego nie można powiązać z objawem ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    W następny piątkę sobotę albo po poniedziałek. Jeszcze nie wiadomo.

A nie mam pojęcia jak się liczy. Nie zastanawiałam się nad tym i nie wnikam. Jak już będzie to szczerze będzie mi to obojętne jak policzą ;)
    Mi też to będzie obojętne Poziomeczko ale tak mnie naszło takie pytanie chyba za dużo już myślę o tym wszystkim... Znowu przesunie mi się okres :/a wizytę stymulacja mam na przyszły tydzień myślicie, że mogę wziąść luteine żeby wywołać wcześniej okres czy to może jednak zaszkodzić całej procedurze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:40

• bz10 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę wiedziała kiedy podchodzimy do crio, do tej pory miałam jeden transfer świeży. Czy te antyoksydanty to l-cysteina? Miałam ją kiedyś zapisaną ze względu na endometriozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 19:29

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Tolerancyjna, napisz cos wiecej o tych antyoksydantach, chetnie poczytamy :)

Poziomko, robilas cos w kwestii leczenia immunologii? Trzymam kciuki za crio!

Hej Dziewczęta w Nowym Roku! :)
    A więc:
    resveratrol, melatonina, vit C, vit E, Q10

Bejzi lubi tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wywoływania to lepiej samemu nic nie kombinować tylko cierpliwie czekac ;-) histeroskopie miałam w angeliusie przed rozpoczęciem stymulacji, dr chciał sprawdzić czy tam wszystko w porządku. Miałam na NFZ, czekałam ok 2 tyg.

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Dziewczyny, które podchodzą z Nolasibanem - znacie jakieś zasady całej tej procedury z badaniami klinicznymi? Czy to dopiero przy podpisywaniu umowy będą omawiane szczegóły. Mi pani doktor powiedziała tylko tyle, że dostanę zwrot na kwotę 2,5 tyś euro i to pokryje wszystkie koszty. Na Facebooku dowiedziałam się, że wszystkie leki będą 100% płatne, za to nikt nic nie zwróci. Też nie do końca orientuję się od czego zależy decyzja w której dobie następuje transfer zarodka, bo przy tym badaniu musi być to 5 dzień... Mam mnóstwo wątpliwości tym bardziej, że w temacie in vitro jestem zielona.

Założyłam też nowy wątek tu na forum, żeby nie zaśmiecać tutaj - jakbyście miały ochotę to zapraszam - "Angelis provita - in vitro w programie badań klinicznych" (tak wiem z błędem...:/)

Pisałam też maila do Angeliusa z prośbą o jakiekolwiek informacje ale na razie cisza.
    pozdrawiam :)
    Nam pani doktor też tylko tyle powiedziała i nic więcej, powiedziała że ta pani co prowadzi te badania wytłumaczy wszystko.teraz się zastanawiam czy nie lepiej by było normalnie podejść do procedury indywidualnie bez żadnych badań klinicznych... Ale narazie czekamy na telefon

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    A więc:
    resveratrol, melatonina, vit C, vit E, Q10
    Też mamy z mężem ten zestaw przez 3 miesiące.

tolerancyjna lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam o tym nolasibanie wyglada obiecująco :-) ale widzę że warunkiem przystąpienia do programu jest świeży transfer

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ