Antybiotyki a ciąża
-
Jestem po HSG i w tym cyklu lekarz mi się kazał szczególnie starać o ciążę i się starałam, we wtorek/środa miałam owulację, a w piątek się rozchorowałam na anginę (ból gardła i powiększone węzły chłonne) i jestem na penicylinie. Niestety tak mam, że jak się pojawia jakaś szansa to coś mi staje na drodze. Gdyby się nawet w tym cyklu ciąża pojawiła to czy antybiotyk jej nie zaszkodzi? Miałyście taką sytuację?
-
Podobno tak nas natura skonstruowała, że przez pierwsze dni i do czasu miesiączki dzieciątko nie czerpie z mamy, więc nikłe szanse na ewentualne powikłania. Moja siostra w pierwszych tyg. ciąży (nie wiedząc o tym oczywiście) brała baardzo silny antybiotyk. Siostrzenica jest zdrowa, nie było problemów. Nie wiem czy antybiotyk nie przeszkadza w implantacji, bo do tego mogło jeszcze nie dojść. Lepiej poradzić się specjalisty. Życzę dzieciątka, zdrowego oczywiście
-
Chciałabym dać Wam staraczki małą radę, nie dajcie sobie nigdy przepisać Amoksiklavu (tak tylko zagadnęłam w tym temacie). Ja po nim miałam @ 15 dni aż brałam lek na zatrzymanie. Potem @ skąpe i plamienia przed, przez pół roku (myślę, że to miało wpływ na to, że nie jestem w ciąży a staramy się od grudnia), dopiero teraz wszystko powoli wraca do normy. Nawet moja ciotka co już przeszła menopauzę i nie ma @, dostała plamień. Nie na każdą tak musi podziałać ale lepiej chuchać na zimne.
-