Aromek
-
WIADOMOŚĆ
-
hej chciałabym konkretnie się czegoś dowiedzieć, mam zaleconych 5 tabletek w 5 dniu cyklu. To za 3 dni, więc się trochę obawiam. Czy któraś z Was stosowała taką dawkę ? Proszę o jakieś odpowiedzi i nie odsyłanie mnie na inne tematy, ponieważ tam jest ponad 100 postów, a mnie interesuje właśnie ten lek. Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź
-
Strasznie dziwne to Twoje dawkowanie, ja zaczynam 2 cykl z aromkiem. Biorę od 2 do 6 dnia cyklu po jednej tabletce. Może źle zrozumialaś lekarza, nigdy nie słyszałam o takim dawkiwaniu leków na symulację.
Generalnie leku nie masz co się bać, podobno lepszy niż CLO bo nie wysusza śluzu, choć ja przez niego miałam bardzo mało śluzu płodnego. Ogólnie źle się po nim czułam. Przez ile cykli masz brać?
-
Nie będę nic sprawdzać, skoro lekarz tak kazał a Ty mu umaszczenie to zastosuj się do tego co powiedział. Ja mogę Ci tylko zasugerować że najczęściej stymulacja rozkładana jest na kilka dni i to nawet lepiej dla naszego organizmu, bo na duże dawki jednorazowe różnie możemy reagować, tym bardziej że nie są to witaminy. Ale ja nie jestem lekarzem i nie chce wchodzić w kompetencje Twojego. Mnie mój kazał wziąść 5 tabletek, po jednej od 2-6 dc, mój lekarz ma ogromne, wieloletnie doświadczenie z pacjentami z niepłodności, tyle mogę Ci powiedzieć....
vanessa lubi tę wiadomość
-
Wydaje mi się że to nie jest normalne żeby wziąść całą dawkę jednego dnia. Proponowałbym rozłożyć to dawkowanie na 5 dni, po jednej każdego dnia, możesz zacząć drugiego lub trzeciego dnia cyklu. Takie dawkowanie będzie dla Ciebie bezpieczniejsze, ja brałam po jednej tabletce i czułam się źle po tym leku, a co dopiero jak Ty weźmiesz 5 na raz
vanessa lubi tę wiadomość
-
Dafne może zadzwoń do rejestracji tego lekarza i poproś aby Ci sprawdzili w karcie jak masz brać. Możesz powiedzieć że nie jesteś pewna i chcesz sie upewnić. Oczywiście jeżeli masz taką możliwość bo jeżeli to prywatny gabinet to nie zawsze jest recepcja i ktoś w recepcji.
Przyznam że dziwne to dawkowanie...