Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
eve87 wrote:Już od którejś osoby słyszę pozytywna opinie o tej książce
chyba muszę ja w końcu zamówić. A do neurologa i na rehabilitacje chodzimy i my z napięciem mięśniowym.
Ja regularnie podczytuje i trzymam po cichu za Was kciuki dziewczyny -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Nadziejka88 dzięki, że pytasz. W Pracy ok. To dość szeroka i trudna branża, zatem nauka trwa ustawicznie. Oby wyniki były dobre - napisz nam.
Wszystkim życzę wszystkiego dobrego - tak po prostu - same wiecie czego chcecie i żeby wam los sprzyjał. Będę was odwiedzać. Ja mam urlop od tematów staraniowych. Może dłuższy, może dożywotni...zobaczymy co na to psychika. -
Hey
Nadziejka w sumie to w naszym życiu wiele się nie zmieniło. Przed ślubem byliśmy ze sobą 14 lat i mieszkaliśmy ze sobą. Ale bardzo sie ciesze że w końcu jestem JEGO żoną. Teraz mamy w domu armagedon, jedne ściany wyburzone, drugie stawiane, dzisiaj przyjeżdżają posadzkarze Także masa roboty i jestem sprzątaczka i kuchareczką dla ekipy
Polopiryna przystojny ten Twój Iruś
A nurtuje mnie coś. Pisalam Wam i tym masażu wisceralnym i mam dziwne dolegliwości, w pon.brzuch bolał mnie tak @ i to bardzo, we wtorek jajniki i śluz mnie zalewał aż spojrzałam do kalendarza który to dc 13, no to mówię pewnie owulacja a wczoraj znowu taki ból @ i plecy bolały, czy to możliwe że po tym nacuskaniu tak intensywnie odczuwam owu ?? Nigdy tak nie miałam. Co myślicie ?? -
nadziejka88 wrote:Asia to ja nie wiem czy te dwa tyg wystarczy skoro jak stawiasz to boli na maksa
nieźle sie zalatwilas. Ja tez bym oszalala bo co innego miec wolne i siedziec w domu a co innego walczyć o przetrwanie :p
Ena jak nowa praca, juz wszystko ogarnięte i zrozumiale?
Sonia jak tam na finiszu? Żyjesz jeszcze?
Halszka jak nasza mloda malzonka czuje sie w nowej roli?
Mag jak tam badanie? Przezylas ? I czy wstępnie cos wiesz?
Do mnie jutro zadzwoni dr M z wynikami prenatalnych-,ciekawe czy maluch zdrowy....nadziejka88, malgos741 lubią tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
ana1122 wrote:A gdzie dziewczyny chodzicie do tych specjalistow? Możecie kogos polecić? Mój właśnie cały czas na prawej stronie by leżał. Ja właśnie skończyłam walczyć z kolka od 20. Dziś byla masakra. Jakiegoś dobrego pediatre poszukuje żeby zajal się tym brzuszkiem małego
-
Hej Dziewczyny!
Dzięki za kciuki:) ja dopiero dzisiaj zostałam wypisana. Samo HSG bezbolesne, nie czułam momentu wpuszczania kontrastu, jedyne co poczułam to ukłucie przy wprowadzaniu tej długiej sondy przez wziernik. Za to potem miałam jazde- generalnie od 11 do 21 rzygałam jak kot. Co zjadłam i wypiłam to zwracałam. Położne mówiły, że to prawdopodobnie tak zadziałał na mnie tramal,no ale nic fajnego.
Na szczęście mam już za sobą- jajowody drożne i można ruszać dalej
Małgoś super, że i u Ciebie czyściutko, teraz śmigaj po maluszka.
Nadziejka jak tam po telefonie dr M? Jak Twoja dzidzia?
Ena to powodzenia- głowa to jednak nasz największy wróg. Ciesz sie życiem, córeczką, mężem i jak już będziesz gotowa to wracaj do nas walczyć dalej -
mamuśki mam pytanie ile ważyły wasze pociechy w 33tygodniu u mnie dokładnie 33 +1 dziś się zestresowałam mała ma 1715g i brzuszek za mały trochę do reszty jesli do piatku nie nadrobi to idę już do szpitala i prawdopodobnie do końca ciąży
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Tera kochana mam nadzieję, ze mala szybko nadrobi wagę. Tak patrzę na moja aplikację i dzidziuś na początku 33t waży cos kolo 2kg. Moj lekarz kiedyś mowil, ze do 20 tyg wszystkie dzieci rosna identycznie dopiero potem jedne sa większe drugie mniejsze. Moze poprostu mala będzie drobniejsza. Noo i usg to tak w przybliżeniu podaje wagę i tak naprawdę możliwe, ze jest wieksza?
Trzymam kciuki za Was dziewczyny.
Serio ciąża to jeden ciągły stres.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
TERA83 wrote:mamuśki mam pytanie ile ważyły wasze pociechy w 33tygodniu u mnie dokładnie 33 +1 dziś się zestresowałam mała ma 1715g i brzuszek za mały trochę do reszty jesli do piatku nie nadrobi to idę już do szpitala i prawdopodobnie do końca ciąży
Terra a jak Twoje przepływy? Badał lekarz na wizycie? Ja jestem w 34 tyg, moja mała wazy 2100, tez ma za mały brzuszek co do reszty o 2 tyg tyle ze jeszcze przepływy pepowinowe były nie do końca prawidłowe i właśnie jestem z tego powodu na obserwacji. Nie stresuj sie, jak cos to w szpitalu jeszcze raz posprawdzaja do tego kontrolują przepływy, robią ktg wiec jest sie pod stała opieka. U mnie mówią ze moze taka uroda dziecka, ale lepiej sprawdzic. No i mam nadzieje ze jeszcze mnie wypuszczaXissi -
Tera, moja mala zawsze bylaniejsza niz tc. A tp glowka mniejsza, a to brzuszek. Urodzila sie 2700g i wszystko bylo ok. U Was tez tak jest. Fakt, teraz ciagle mamy nerwowke, bo wsztscy gadaja ze za mala. Ale tak jak Alexiss pisze, moze taka jej uroda. Nie kazdy musi byc duzy.
Ana, mi znajoma polecila dr Maciejska z Mlawy, neonatolog. Leczyla u niej dwoje dzieci i jest zadowolona. Kojarzysz? Podobno w szpitalu ma dyzury."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
alexiss wrote:Terra a jak Twoje przepływy? Badał lekarz na wizycie? Ja jestem w 34 tyg, moja mała wazy 2100, tez ma za mały brzuszek co do reszty o 2 tyg tyle ze jeszcze przepływy pepowinowe były nie do końca prawidłowe i właśnie jestem z tego powodu na obserwacji. Nie stresuj sie, jak cos to w szpitalu jeszcze raz posprawdzaja do tego kontrolują przepływy, robią ktg wiec jest sie pod stała opieka. U mnie mówią ze moze taka uroda dziecka, ale lepiej sprawdzic. No i mam nadzieje ze jeszcze mnie wypuszcza
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Halszka sama świadomość ze juz się jest zona jest piękne
Sonia kompletuj wyprawke kompletuj bo tylko sie wydaje ale szybko zleci
Mag super ze jajowody drożne, przynajmniej tutaj macie zielone swiatlo.
Do mnie niestety dr nie zadzwonila. Może nie miała czasu wiec nie omowila mi wynikówczekam dalej.
-
Lura82 wrote:Tera staram się
tata cukrzyk twierdzi, ze stresuje sie tym i dlatego mam takie wyniki noooo ale on mówi tez ze norma na czczo to 120 i weź sie z nim rozmawiaj
Tez dzis myślałam o naszych mamusiach. Co u Was ? Jak maluszki? U Asi mb i leo to juz pewnie nie takie maluszki.Jerzy taki maluszek że 10kg już waży... a co tam
Podczytujemy Was i trzymamy kciukasy &&&&
Lotta84, Lura82, sonia86, malgos741 lubią tę wiadomość
-
ana1122 wrote:A gdzie dziewczyny chodzicie do tych specjalistow? Możecie kogos polecić? Mój właśnie cały czas na prawej stronie by leżał. Ja właśnie skończyłam walczyć z kolka od 20. Dziś byla masakra. Jakiegoś dobrego pediatre poszukuje żeby zajal się tym brzuszkiem małego
Jeśli chodzi o pediatrę, to ciężko mi kogoś polecić, bo nie znam. Ja poszłam w ciemno do naszej przychodni i pani właściwie od razu zwróciła uwagę na to jego układanie się na prawo. Poza tym odroczyła szczepienie, bo mały jeszcze trochę żółty.19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Polopiryna Iruś z uśmiechem na buzialku
Słomka my jakoś bez większych problemów brzuszkowych,tylko tulenia i ewentualnie rączki wchodziły w grę bez żadnych medykamentów.
Co do kręczu Polopiryna cwiczcie systematycznie, ciekawe co Wam zlecą ale jak w Dziecięcym to raczej bobathy, mu ćwicZymy jeszcze Vojtą-ciężko pod względem psychicznym ale już jesteśmy na końcówce:-) i po kręczu ani śladu