X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim w Nowym Roku oby to był ten w którym wszystkie spełnimy największe Marzenie.

Ona powodzenia w pracy ;) My musimy znowu przełożyć nasz transfer i to chyba dopiero na marzec :( najpierw mi wyszedł cyrk z tsh wiec chcialam iść do endokrynologa i tak poczatek lutego podejść do crio.....ale u Męża w pracy luty odpada....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:49

Gosia321 lubi tę wiadomość

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to przepraszam musiałam coś pokręcić.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Ona to przepraszam musiałam coś pokręcić.
    Spoko
    Wiecie co czystość mam 0/1st jakąś masakra

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a to źle? To chyba dobrze nie?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Laila187 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie do Pań odnośnie in-vitro w Artemidzie Olsztyn...Jak oceniacie podejscie lekarzy, skuteczność,zaangażowanie w przypadek pacjentki ? Warto czy lepiej w innej klinice ? Moze któraś z Was miała doczynienia z innym miejscem ? Ja mam mieszane uczucia dlatego pytam o zdanie innych. Od niespełna 3lat staramy sie z mężem o dziecko , w Artemidzie jesteśmy rok i wciąż zwodzą nas stymulacjami owulacji, inseminacjami i nic więcej nie prpponują- żadnych badań..dotychczas nie wiem co tak na prawde nam dolega :( Może macie jakies swoje doświadczenia z ktorymi byście chciały się podzielić..jakie zrobić badania itp. Miałam badanie HSG i wszystko ok. Ostatnio sama zrobiłam podstawowe hormony i miałam prolaktyne 920 co na pani M. nie zrobiło żadnego wrażenia i sama musiałam upomnieć się o dostinex,który kiedyś juz brałam...

Laila187
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila187 wrote:
    Witam, mam pytanie do Pań odnośnie in-vitro w Artemidzie Olsztyn...Jak oceniacie podejscie lekarzy, skuteczność,zaangażowanie w przypadek pacjentki ? Warto czy lepiej w innej klinice ? Moze któraś z Was miała doczynienia z innym miejscem ? Ja mam mieszane uczucia dlatego pytam o zdanie innych. Od niespełna 3lat staramy sie z mężem o dziecko , w Artemidzie jesteśmy rok i wciąż zwodzą nas stymulacjami owulacji, inseminacjami i nic więcej nie prpponują- żadnych badań..dotychczas nie wiem co tak na prawde nam dolega :( Może macie jakies swoje doświadczenia z ktorymi byście chciały się podzielić..jakie zrobić badania itp. Miałam badanie HSG i wszystko ok. Ostatnio sama zrobiłam podstawowe hormony i miałam prolaktyne 920 co na pani M. nie zrobiło żadnego wrażenia i sama musiałam upomnieć się o dostinex,który kiedyś juz brałam...

Jesli chodzi o badania faktycznie jest zlecanych bardzo malo dodatkowych badań ale z doswiadczenia wiem ze trzeba uparcie upominac się o nie podczas wizyt. Mnie prowadzi dr Z. Nie miałam problemu z uzyskaniem od niego skierowania na badania ale zaesze to ja wychodziłam z inicjatywa ich zrobienia po kolejnych porażkach. Są tu dziewczyny które korzystaly z uslug innych klinik wiec na pewno sie wypowiedzą.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ona a to źle? To chyba dobrze nie?
    Cos mi pielęgniarka powiedziała że jestem wyjalowiona

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 hm no tak bo jakas flora bakteryjna powinna byc. Kup moze sobie invag. Uzupelni flore bakteryjną.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactat intimed mam to wezme

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochane u mnie machina ruszyla od dzis antyki i 10.01 wizyta rozpoczynajaca gonapeptyl. Ach tesknilam juz za tymi strzykawkami ;) oby tym razem szczesliwie sie skonczylo.
    Meczace beda dojazdy ale damy rade :)
    Trzymajcie kciuki
    Cześć

O Gosia to się dzieje u Ciebie. Oby się wszystko szczęśliwie ułożyło.

Gosia321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Gosia kciuki za Ciebie....informuj na bierzaco ...

Ena a ty chyba juz menopur trzaskasz co? Kiedy wizyta podgladowa?

Kochane wpisujcie sie w kalendarz to będzie nam łatwiej wszystkie ogarnąć:):)

Nadziejka, Malawiki dziękuję za pamięć. Szybko poszła stymulacja - dziś druga wizyta podglądowa i w czwartek punkcja. Mam dużo pracy i się bardzo z tego cieszę, bo nie świruję :-) Marzę sobie ... 4 lata różnicy ....fajnie by było :-)

Mag - super wieści. Leniuszek ten twój dzidziol :-)

A i dziewczyny z badaniami jest tak: do iui wyniki są ważne pół roku, a do in vitro trzy miesiące.

Dziewczyny a ten Acard to kiedy brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 22:32

Gosia321, Storczyki, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Emilka dzieki ze pytasz. Dopiero znalazłam chwile na forum. Po wizycie super, usłyszeliśmy same dobre wieści. Mala wazy ok 2 kg. Przekrecila się glowka do dolu wiec szykujemy sie na poród naturalny. Do tej pory byla ułożona miednicowo. Wszystko ok z przeplywami. Na koniec potwierdzilam na 100% ze moje dziecię jest dziewczynka. Juz mam cala wyprawkę wiec bylaby szybka akcja wymiany jakby okazał sie synek. Oby teraz w tak dobrym stanie doczekać terminu porodu.
    Super wieści - tylko się cieszyć.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena acard po punkcji, zawsze wieczorem. Powodzenia !!!

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ananasy po punkcji :) tak mi sie ananas i goraca kąpiel marzyła w ciazy, a ja sie balam. Teraz na ananasa nie mam ochoty a po cc nadal nie wiem kiedy w wannie sobie poleze (a przy malej, to nadal marzenie). Korzystaj teraz :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura82 dziękuję. A po cc nie wolno się wylegiwać w wannie? Kurde - już nie pamiętam jak to było. Ja też miała cc. Jedyne, co pamiętam, to moje długieeeee prysznice, żeby pobyć sama ze sobą, a zarazem dać pole do popisu tatusiowi :-)

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jejku jak ty pedzisz już punkcja?

Ja dzis chcialam zapisac sie na wizyte 22 stycznia niestety dr Z nie bedzie wiec kolejna proba ustawienia wizyty bedzie w lutym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 22:36

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena a jak po wizycie? Ile pęcherzyków? Tylko dwie wizyty miałaś?

Emilka juz się szykujesz na crio ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ena jejku jak ty pedzisz już punkcja?

Ja dzis chcialam zapisac sie na wizyte 22 stycznia niestety dr Z nie bedzie wiec kolejna proba ustawienia wizyty bedzie w lutym.

Najgorsze jest właśnie to, że chce się trafić do swojego lekarza, a tu lipa - nie ma....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Ena a jak po wizycie? Ile pęcherzyków? Tylko dwie wizyty miałaś?

Emilka juz się szykujesz na crio ?

Wizyta ok - nawet wcześniej weszłam do gabinetu :-). Byłam u A.S. Wiem, że Endo 10 mm i jakoś po 5 konkretnych pęcherzy i na lewym, i na prawym jajniku. Wizyty podczas stymulacji były dwie - w sobotę i dziś.

Dziewczyny a co tam takie zmiany kadrowe - same nowe położne?

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka narazie wybieram sie tylko na konsultacje. Mam nadzieje ze dr zleci jakies badania nie tylko immunologiczne bo po histeroskopii co miesiac mam plamienia w srodku cyklu a cykle bardzo mi sie wydluzyly. Ostatnio 36 dni i teraz 38 dni. Moje wczesniejsze cykle to 30 dni do 33 dni. Troche sie martwie.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ