X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka bardzo mi przykro :-( wiem co czujesz... ale trzeba walczyć dalej. Ja chyba najpierw pojechałabym do immunologa... Widziałam, że masz dodatnie ANA... badałaś komórki nk?

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka ja chyba tez bym udala sie do immunologa. Co prawda mi dluzo czasu zajelo zdecydowanie sie na to ale przynajmniej wiem na czym stoje i co mam dalej robic.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka bardzo mi przykro :(. Ja bym jednak najpierw się zdiagnozowała a potem zdecydowała się na crio. Wiem, że jest ciężko, ale nasza Gosia jest przykładem, że i nam się w końcu Uda :).

Dziewczyny mam pytanie gdzie robiłyście badania zlecone przez dr. Rams? W przyszłym tygodniu będę się do niej umawiać ale jak zleci mi badania to nie chciałabym szukać punktu lub szpitala gdzie można je zrobić. Tym bardziej, że będę musiała znowu brać wolne by przyjechać do Olsztyna a gdyby udało mi się zrobić je w jednym miejscu to bym tylko później była w pracy. No i czy wszystkie na czczo czy któreś mogą być robione o innej porze dnia. I jak długo czekałyście na wizytę.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka, przykro mi :(zdiagnozuj się zanim pojedziesz po swoją śnieżynkę.

Agonia u mnie wyglądało to tak: pojechałam na prywatną wizytę do dr. Na tej wizycie Pani dr powiedziała, że musze wykonac szereg badań, ale żeby było trochę taniej to da mi skierowanie na NFZ. I tak wyznaczyła mi dzień wizyty w przychodni koło szpitala wojewódzkiego. 2 tygodnie przed wizytą pojechałam do przychodni i z karteczką od dr oraz skierowaniem od rodzinnego poszłam do rejestracji i tam Panie wpisały mnie na wizyte w terminie ustalonym przez dr Rams. Na wizycie dostalam skierowania na te badania. Ja robiłam wszystko w wojewódzkim i byłam na czczo. Z tego co kojarzę to dobrze by było jechać na krew we wtorek/czwartek bo w te dni jest wysyłane częśc badań na zewnątrz.

klz96iye30cupjne.png
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Halszka bardzo mi przykro :(. Ja bym jednak najpierw się zdiagnozowała a potem zdecydowała się na crio. Wiem, że jest ciężko, ale nasza Gosia jest przykładem, że i nam się w końcu Uda :).

Dziewczyny mam pytanie gdzie robiłyście badania zlecone przez dr. Rams? W przyszłym tygodniu będę się do niej umawiać ale jak zleci mi badania to nie chciałabym szukać punktu lub szpitala gdzie można je zrobić. Tym bardziej, że będę musiała znowu brać wolne by przyjechać do Olsztyna a gdyby udało mi się zrobić je w jednym miejscu to bym tylko później była w pracy. No i czy wszystkie na czczo czy któreś mogą być robione o innej porze dnia. I jak długo czekałyście na wizytę.

Dzięki

Ja na wizytę prywatnie czekałam prawie miesiąc bo Pani dr miala urlop, po wizycie od razu w środę miałam do niej przyjść na nfz i dała skierowanie ba badania do szpitala wojewódzkiego. Ja zrobiłam id razu bo byłam u niej rano i na czczo. Zleciła mi 27 badań az 9 fiolek mi pobrali.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia ja idę do niej w poniedziałek. Z myślą że weźmie mnie na nfz i zleci badania.
    Halszka bardzo mi przykro. Zrób badania i zabierz później. Mi też został jeden zarodek i teraz chce zrobić badania i we wrześniu zabrac

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jak będę po wizycie to będę działać. Trudno najwyżej jeden dzień urlopu poświęcę na badania. A jakie badania Wam zleciła? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale warto wiedzieć na co się na stawić.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia mi zleciła morfologię krwi z rozmazem, test ANA(25Q-24),test Waalera-Rose, homocysteina, białko C i S,przeciwciała p/beta2glikoproteinie, przeciwciała ACA,fibrynogen,d-dimery, czas protombinowy,czynnik VII, wskaźnik protombiny,asyst,Ala, kwas moczowych,czynnik reumatoidalny, crp,glukoze,dehyrogenaze mleczanowa,bilirubina,eGFR, fibrynogen i jeszcze kilka dziwnych

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Wiki dziękuję,że pytasz. Troszkę Was podczytywałam :)

U mnie źle....po drugiej nieudanej IUI, podeszliśmy do ivf w artemidzie. Od początku nie szło dobrze. Jajeczka słabo rosły i było ich mało. Ostatecznie pobrali mi 5 z tego 2 się zapłodniły. Transfer miałam 22 kwietnia 2 maja 10dpt.beta ujemna.... Jakoś strasznie mnie to podłamało. Mam jeszcze jedna śnieżynke 5 dniową i musze po nią wrócić ale nie wiem czy teraz od razu czy najpierw udać się do imunnologa ?? Nie wiem co mam robić...
    Halszka tak mi przykro tule mocno :*

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:

Jesli dr Rams zabierze cie do Poradni przyszpitalnej to i tak bedziesz musiala jeszcze raz przyjechac. Wez odrazu skierowanie od rodzinnego do hematologa. Badania bedziesz mogla zrobic chyba tego samego dnia a jak nie to szpital wojewodzki ma calodobowe labolatorium czynne tez w weekendy

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Dr. Waśniewski przyjmuje również prywatnie poza kliniką, zamierzam umówić się na wizytę czy któraś z Was orientuje się ile kosztuje u niego wizyta?

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina z tego co mi wiadomo to dr Wasniewski bierze 300 za wizytę.Tylko nie wiem gdzie przyjmuje,musisz go wyszukać na necie.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale sie ceni.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina z tego co mi wiadomo to dr Wasniewski bierze 300 za wizytę.Tylko nie wiem gdzie przyjmuje,musisz go wyszukać na necie.

O matko i córko! 300zł za wizytę?! Masakra :( to mnie na niego nie stać, liczyłam że z 200zł bd musiała przygotować ale 300 to już przesada. Gdzie przyjmuje to wiem ale nie sądziłam że aż tyle za wizytę bd musiała zabulić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może znacie jakiegoś konkretnego lekarza z Olsztyna który zna się na rzeczy, oczywiście chodzi mi o takiego który potrafi coś zadziałać w sensie niepłodności, da skierowanie np. na hsg itp. no i żeby nie był aż tak drogi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w miarę spodobała konsultacja u dr Przybylowicza. Tez przyjmuje w artemidzie i jest zastepca ordynatora w szpitalu wojewodzkim. Rok temu brał 200 zł za wizyte w swoim prywatnym gabinecie.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do dr Wasniewskiego do artemidy tam do250zl zaplacisz

Karolina2787 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasniewski przez takie ceny ogranicza ilość przyjętych pacjetek.Jest po zawale i chce mniej pracować, taka selekcja.Ale w Artemidzie powinien wziąć 250.Przybyłowicz tez jest ok i ma swój gabinet prywatny.
    Przybyłowicz dalej bierze 200 za wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 22:10

asiastokrota, Wiki03, Karolina2787 lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję :)

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kogo polecacie w Olsztynie na prowadzenie ciazy raczej poza Artemida ?

Lotta84, malgos741 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ