Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Halszka bardzo mi przykro . Ja bym jednak najpierw się zdiagnozowała a potem zdecydowała się na crio. Wiem, że jest ciężko, ale nasza Gosia jest przykładem, że i nam się w końcu Uda .
Dziewczyny mam pytanie gdzie robiłyście badania zlecone przez dr. Rams? W przyszłym tygodniu będę się do niej umawiać ale jak zleci mi badania to nie chciałabym szukać punktu lub szpitala gdzie można je zrobić. Tym bardziej, że będę musiała znowu brać wolne by przyjechać do Olsztyna a gdyby udało mi się zrobić je w jednym miejscu to bym tylko później była w pracy. No i czy wszystkie na czczo czy któreś mogą być robione o innej porze dnia. I jak długo czekałyście na wizytę.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Halszka, przykro mi :(zdiagnozuj się zanim pojedziesz po swoją śnieżynkę.
Agonia u mnie wyglądało to tak: pojechałam na prywatną wizytę do dr. Na tej wizycie Pani dr powiedziała, że musze wykonac szereg badań, ale żeby było trochę taniej to da mi skierowanie na NFZ. I tak wyznaczyła mi dzień wizyty w przychodni koło szpitala wojewódzkiego. 2 tygodnie przed wizytą pojechałam do przychodni i z karteczką od dr oraz skierowaniem od rodzinnego poszłam do rejestracji i tam Panie wpisały mnie na wizyte w terminie ustalonym przez dr Rams. Na wizycie dostalam skierowania na te badania. Ja robiłam wszystko w wojewódzkim i byłam na czczo. Z tego co kojarzę to dobrze by było jechać na krew we wtorek/czwartek bo w te dni jest wysyłane częśc badań na zewnątrz. -
Agonia777 wrote:Halszka bardzo mi przykro . Ja bym jednak najpierw się zdiagnozowała a potem zdecydowała się na crio. Wiem, że jest ciężko, ale nasza Gosia jest przykładem, że i nam się w końcu Uda .
Dziewczyny mam pytanie gdzie robiłyście badania zlecone przez dr. Rams? W przyszłym tygodniu będę się do niej umawiać ale jak zleci mi badania to nie chciałabym szukać punktu lub szpitala gdzie można je zrobić. Tym bardziej, że będę musiała znowu brać wolne by przyjechać do Olsztyna a gdyby udało mi się zrobić je w jednym miejscu to bym tylko później była w pracy. No i czy wszystkie na czczo czy któreś mogą być robione o innej porze dnia. I jak długo czekałyście na wizytę.
Dzięki
Ja na wizytę prywatnie czekałam prawie miesiąc bo Pani dr miala urlop, po wizycie od razu w środę miałam do niej przyjść na nfz i dała skierowanie ba badania do szpitala wojewódzkiego. Ja zrobiłam id razu bo byłam u niej rano i na czczo. Zleciła mi 27 badań az 9 fiolek mi pobrali. -
Dzięki dziewczyny jak będę po wizycie to będę działać. Trudno najwyżej jeden dzień urlopu poświęcę na badania. A jakie badania Wam zleciła? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale warto wiedzieć na co się na stawić.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Agonia mi zleciła morfologię krwi z rozmazem, test ANA(25Q-24),test Waalera-Rose, homocysteina, białko C i S,przeciwciała p/beta2glikoproteinie, przeciwciała ACA,fibrynogen,d-dimery, czas protombinowy,czynnik VII, wskaźnik protombiny,asyst,Ala, kwas moczowych,czynnik reumatoidalny, crp,glukoze,dehyrogenaze mleczanowa,bilirubina,eGFR, fibrynogen i jeszcze kilka dziwnych
-
Halszka112 wrote:Wiki dziękuję,że pytasz. Troszkę Was podczytywałam
U mnie źle....po drugiej nieudanej IUI, podeszliśmy do ivf w artemidzie. Od początku nie szło dobrze. Jajeczka słabo rosły i było ich mało. Ostatecznie pobrali mi 5 z tego 2 się zapłodniły. Transfer miałam 22 kwietnia 2 maja 10dpt.beta ujemna.... Jakoś strasznie mnie to podłamało. Mam jeszcze jedna śnieżynke 5 dniową i musze po nią wrócić ale nie wiem czy teraz od razu czy najpierw udać się do imunnologa ?? Nie wiem co mam robić...Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Agonia777 wrote:Halszka bardzo mi przykro . Ja bym jednak najpierw się zdiagnozowała a potem zdecydowała się na crio. Wiem, że jest ciężko, ale nasza Gosia jest przykładem, że i nam się w końcu Uda .
Dziewczyny mam pytanie gdzie robiłyście badania zlecone przez dr. Rams? W przyszłym tygodniu będę się do niej umawiać ale jak zleci mi badania to nie chciałabym szukać punktu lub szpitala gdzie można je zrobić. Tym bardziej, że będę musiała znowu brać wolne by przyjechać do Olsztyna a gdyby udało mi się zrobić je w jednym miejscu to bym tylko później była w pracy. No i czy wszystkie na czczo czy któreś mogą być robione o innej porze dnia. I jak długo czekałyście na wizytę.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny
-
Karolina z tego co mi wiadomo to dr Wasniewski bierze 300 za wizytę.Tylko nie wiem gdzie przyjmuje,musisz go wyszukać na necie.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
nick nieaktualny[email protected] wrote:Karolina z tego co mi wiadomo to dr Wasniewski bierze 300 za wizytę.Tylko nie wiem gdzie przyjmuje,musisz go wyszukać na necie.
O matko i córko! 300zł za wizytę?! Masakra to mnie na niego nie stać, liczyłam że z 200zł bd musiała przygotować ale 300 to już przesada. Gdzie przyjmuje to wiem ale nie sądziłam że aż tyle za wizytę bd musiała zabulić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wasniewski przez takie ceny ogranicza ilość przyjętych pacjetek.Jest po zawale i chce mniej pracować, taka selekcja.Ale w Artemidzie powinien wziąć 250.Przybyłowicz tez jest ok i ma swój gabinet prywatny.
Przybyłowicz dalej bierze 200 za wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 22:10
asiastokrota, Wiki03, Karolina2787 lubią tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
nick nieaktualny