Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki GosiuWiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Ucieło mi wiadomośćWiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Dziewczyny dostałam wyniki cytokin:( nie zdażyłam wszystkich sprawdzić, bo mąż mi je zabrał bo zaczynałam schizować, ale ziarnko strachu i paniki zostało zasiane.
Interleukina 10 poniżej normy, a ten czynnik martwicy nowotworu ponad 10 000! gdzie norma to chyba do 1000? albo 3000?
Mam nadzieję, że nie świadczy to o nowotworze, jak nazwa mogłaby sugerować, ale swoje już dzisiaj wychlipałam pod prysznicem do wizyty 12 dni, ja nie wiem jak psychicznie wytrzymam. -
Agonia777 wrote:Hej dziewczyny zastanawiam się czy powinnam umówić się do dr. Rams na wizytę. Mam mutację V-Leidena i nie wiem czy zanim przystąpię do kolejnej procedury nie powinnam być pod kontrolą i nie przyjmować dodatkowych leków oprócz heparyny przed transferem. Czy wtedy zleci ona mi jakieś dodatkowe badania? Chcę też zrobić komórki nk i nie wiem co jeszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 21:56
EMILIA 02.09.2020❤ -
mag87 wrote:Dziewczyny dostałam wyniki cytokin:( nie zdażyłam wszystkich sprawdzić, bo mąż mi je zabrał bo zaczynałam schizować, ale ziarnko strachu i paniki zostało zasiane.
Interleukina 10 poniżej normy, a ten czynnik martwicy nowotworu ponad 10 000! gdzie norma to chyba do 1000? albo 3000?
Mam nadzieję, że nie świadczy to o nowotworze, jak nazwa mogłaby sugerować, ale swoje już dzisiaj wychlipałam pod prysznicem do wizyty 12 dni, ja nie wiem jak psychicznie wytrzymam.
Mag wiem ze to trudne ale dopoki lekarz nie obejrzy Twoich wynikow nic nie wiadomo. Trzymam kciuki oby nie sprawdzily sie Twoje czarne mysli. -
nick nieaktualny
-
Nusieńka wrote:Ja po 3 próbach AID zostałam skierowana przez moją panią dr do imunnologa. Robiłam: aktywność komórek NK, Immunofentyp, ocena równowagi cytokin, mutacja VLeiden, przeciwciała przeciw antygenom jajnika, antyłożyskowe, Helicobacter Pyroli, ANA 1, antykoagulant toczniowy. Wyszły mi podwyższone NK, rozjechane cytokiny oraz trombofilia. Na Trombofilie mam brać już na kilka dni przed inseminacja heparynę.Na NK Intralipid i encotron, zaś na brak zagnieżdżenia Accofil.
Nusieńka trombofilię mam już stwierdzoną, więc przed tym niedoszłym transferem dostałam heparynę, które nie zaczęłam brać. Na jakieś nieprawidłowości w immunologii dostałam metypred. Teraz zanim przystąpię do kolejne procedury chcę się upewnić czy jeszcze coś tam nie siedzi. Rozważam histero ale to już tuż przed transferem by w porę usunąć to co jest nie tak. Wszystkie wątpliwości i pomysły omówię na wizycie 08.05. Na razie czekam na zwrot z tej procedury wyliczam koszty następnej i działam. A przede wszystkim regeneruję organizm bo jest w fatalnej formie.
Mag Kochana proszę mnie się tu nie załamywać i doszukiwać czegoś czego nie ma. Spróbuj zadzwonić może jakiś wcześniejszy termin się zwolnił. Wspieram Cie duchowo i proszę się nie denerwować. Dopóki lekarz wyników nie zobaczy nie myśl co jest nie tak.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Mam jeszcze pytanie czy dr Rams przyjmuje popołudniu bo szkoda mi urlopu na kolejne wizyty.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Emilka każda pewnie czeka aż coś zacznie się dziać u niej. Ja czekam na wtorkową wizytę a jeszcze muszę z mężem porozmawiać kiedy byśmy zdecydowali się rozpocząć kolejną procedurę. Na razie zbieramy kasę. Nie zdecydowałam się jeszcze na wizytę do hematolog no i chcę przede wszystkim zrobić komórki nk. Może po wizycie w Invicie się do niej umówię. Staram się też psychicznie złapać równowagę bo jest różnie.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia czasem mala przerwa jest potrzebna. Nic na sile. Nam bardzo duzo dal ten odpoczynek i do ostatniego crio podchodze z wielkim spokojem. Przemyslcie wszystko na spokojnie.
Wiki03 lubi tę wiadomość
-
Odpoczynek jest bardziej dla organizmu bo trochę dostał po du.... ale jeżeli by dało radę to chciałabym spróbować w sierpniu jak będę na urlopie wtedy nie będę musiała tłumaczyć co i jak.Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Widzę ze duzo się dzieje, diagnozujecie sie i idziecie po swoje
Agonia przykro mi ze znowu porażka...napewno odpoczynek dla organizmu mocno wskazany. Postaraj sie ten czas do sierpnia wykorzystać dla siebie.
Ja nadal sie nie oczyscilam, nawet tabletki nie pomogły. We wtorek mam kolejną wizyte w szpitalu i pewnie czeka mnie najgorsze- czyli zabieg.
Na dzień dzisiejszy sie poddaje, nie mam siły dalej walczyć. Nawt nie płaczę, jestem po prostu wkurw...na to wszystko i na te lata stracone. Dlatego się poddaję
, szkoda mi młodości itak najpiekniejsze lata już straciłam przez tą kur...niepłodność.
Życzę Wam powodzenia i podziwiam za wytrwałość :-* -
Aaaaaa beta 45.5 ❤❤❤
e_mil_ka, Izaura, Storczyki, mag87, Asia08, xyz159, [email protected], malgos741, iza776, asiastokrota, asia-m-b, Lura82, eni33, Karcia, polopiryna lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Izaura wrote:Cześć Dziewczyny
Widzę ze duzo się dzieje, diagnozujecie sie i idziecie po swoje
Agonia przykro mi ze znowu porażka...napewno odpoczynek dla organizmu mocno wskazany. Postaraj sie ten czas do sierpnia wykorzystać dla siebie.
Ja nadal sie nie oczyscilam, nawet tabletki nie pomogły. We wtorek mam kolejną wizyte w szpitalu i pewnie czeka mnie najgorsze- czyli zabieg.
Na dzień dzisiejszy sie poddaje, nie mam siły dalej walczyć. Nawt nie płaczę, jestem po prostu wkurw...na to wszystko i na te lata stracone. Dlatego się poddaję
, szkoda mi młodości itak najpiekniejsze lata już straciłam przez tą kur...niepłodność.
Życzę Wam powodzenia i podziwiam za wytrwałość :-*e_mil_ka lubi tę wiadomość