Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
o to co znalazlam
- ananas swiezy zaraz po transferze, a to dlatego ze potencjalnie pomaga w implantacji zarodka. Wszystko to za sprawa bromeliny tam zawartej, ktora potencjalnie przygotowuje macice i ulatwia implantacje (rowniez poprzez fakt, ze dziala przeciwzapalnie). Ten suplement nie jest w 100% potwierdzony przez nauke, ale cos w tym jest co sie o nim pisze i mysle, ze warto sprobowac (nic nie kosztuje, a smak wysmienity)
Czego NIE JESC
odradza a ktore chcialabym wymienic:
- czerwone wino. Czesto wymienia sie czerwone wino jako polecany ze wzgledu na polepszenie endometrium i ukrwienie. Nie ma zadnych, powaznych naukowych dowodow na to, ze wino powinno byc konsumowane jako srodek wspomagajacy. Jedyne co jest udowodnione, to szkodliwosc spozywania alkoholi nawet w malych dawkach przed cyklem -
Ja wcinalam ananasa przy ostatnim transferze dwa plasterki dziennie razem z tym środkiem, bo prawdopodobnie to właśnie w tym środku jest najwięcej tej bromeliny.
Lawendowa na pewno by dzwonili Ale nie zadzwonili więc jest dobrze myśl pozytywnie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:14
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asia, dziękuję. Denerwuję się tylko tym, że wolałabym dostać 5 dniową blastkę niż 3 dniową a tu wielka loteriaArtemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
nick nieaktualny
-
Lawendowa bedzie dobrze... ja nadal trzymam kciuki..
Asia a ty kiedy do kliniki?01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Gosiu ja czekam na @ hmm chyba pierwszy raz w życiu na nią czekam i wtedy mam dzwonić żeby umówić się na wizytę. Powinnam dostać około 20 marca, ale różnie to może być.. byłam u dra P na usg, sprawdził i wszystko ok bez łyżeczkowania się udało, dlatego nie muszę czekać 3 cykli
Lewandowa na pewno ślicznie się dzielą, jutro zadzwonią i powiedzą, że transfer w poniedziałek :*
Leo jak tam kochana? co u Ciebie?lawendowapani lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asiu, u mnie bez zmian, nadal @ nie ma, w sumie już jestem tydzień bez estrofemu i luteiny a nie zanosi się jakoś na przyjście @. Chyba poczekam jeszcze- może do świąt? Czy za długo? Nie wiem bo mam skierowanie do szpitala wystawione 29,02, sama już naprawde nie wiem....
-
spokojnie Leo, a lekarz jak Ci mówił, pamiętasz? po jakim czasie kazał iść do szpitala??
jak nie pamiętasz, a się niepokoisz, możesz się przejść do szpitala na usg niech sprawdzą i coś zdecydują.
Masz numer do szpitala? lekarz Ci dał?
Jak ja dostawałam skierowanie od dra P. to napisał mi na skierowaniu numer telefonu i tam kazał dzwonić w razie czego..
Mogliby sprawdzić, bo może to tuż tuż..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Ja mam swoje skierowanie, bo to nie użyłam to ten nr 895386560 może zadzwoń jutro rano i zapytaj co robić, powiedz, że się martwiszAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Hej Kochane,
Ja niestety nie mam dobrych wiadomości. Stymulacja do in vitro przerwana bo nie dała żadnych rezultatów. Przez 10 dni mam brać marvelon i przed 16 dc mam pojawić się na wizycie. Nie wiem jakie będzie dalsze leczenie, nie mam pojęcia. Lekarz coś do mnie mówił, ale nie pamiętam szok, nie spodziewałam się takiego scenariusza. Chyba się poddaję ... -
nick nieaktualnybąbel wrote:Hej Kochane,
Ja niestety nie mam dobrych wiadomości. Stymulacja do in vitro przerwana bo nie dała żadnych rezultatów. Przez 10 dni mam brać marvelon i przed 16 dc mam pojawić się na wizycie. Nie wiem jakie będzie dalsze leczenie, nie mam pojęcia. Lekarz coś do mnie mówił, ale nie pamiętam szok, nie spodziewałam się takiego scenariusza. Chyba się poddaję ...bąbel lubi tę wiadomość
-
Boże jestem w szoku strasznie mi przykro! Wiem, że latwo powiedziec ale prosze Cie nie poddawaj sie! Mimo wszystko lepsza przerwana stymulacja niz zero zarodkow.. zmienia Ci leki i bedzie dobrze! Babel badz silna :*
bąbel, malgos741 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Bąbel strasznie mi przykro. Widzę, że dzisiejszy dzień jest kiepski nie tylko dla mnie...
Ja też byłam na wizycie i też kończymy ten cykl z niczym. Od dzisiaj mam brać duphaston przez 10 dni i metformax - przez 3 dni jedna tabletka, później dwie, trzy...Tylko nie wiem, przez ile dni te dwie a później trzy tabletki? Głupia ja, jak zwykle wszystko rozumiałam a jak wyszłam to już niewiele. Wcześniej nie brałam tego.
A, no i od 7 dc wracam jednak do clostilbegytu, bo on wcześniej działał na pęcherzyki.
Doktor mówił, że nie jest źle, bo pęcherzyki są tylko trzeba dać im kopa.
Tylko ja już powoli chyba tracę nadzieję. W mojej rodzinie, tylko w tym roku urodziła się już dwójka dzieciaczków, a niedługo ma przyjść jeszcze jeden... W koło też tylko słyszę ta w ciąży, ta urodziła... A ja stara dupa (35lat) nic. Ehh..."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
Bąbel nie poddawaj się. Łatwiej mówić niż zrobić, ale wierze, że Ci się uda i będziesz miała śliczne jajka i cudownego bobasa my kobiety jesteśmy silne !
Mam takie pytanie, ile dni po punkcji plamiłyście ? Nie plamie już żywo czerwoną krwią a taką hmm zakrzepłą jeśli można to tak określić.bąbel lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Chyba kazda z nas przechodzi taki kryzys, a później całe szczęście, że myśl "mi też się uda" bierze górę. Może nie jestem na tak zaawansowanym etapie do in vitro jak niektóre z Was, ale kryzysy mam pewnie takie same. Wyniki nasienia były jak wyrok... teraz bierzemy się za ich poprawę. Najgorsze jest to czekanie...
Asia08, bąbel lubią tę wiadomość
-
słomka :) wrote:Chyba kazda z nas przechodzi taki kryzys, a później całe szczęście, że myśl "mi też się uda" bierze górę. Może nie jestem na tak zaawansowanym etapie do in vitro jak niektóre z Was, ale kryzysy mam pewnie takie same. Wyniki nasienia były jak wyrok... teraz bierzemy się za ich poprawę. Najgorsze jest to czekanie...
No właśnie, ja nie lubię czekać...
Bąbelku, musimy chociaż tutaj jakoś się wspierać.
Jestem tutaj od niedawna, mało się udzielam, ale lubię czytać to co piszecie. Ciężko mi się wbić, bo mało wiem na temat iui,ifv... dopiero zaczynamy tak naprawdę na poważnie, mimo, że staramy się od 2014...bąbel lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui