X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Od jutra zaczynam letrozol , cykl ostatniej szansy ...

Inaczej muszę szukać pomocy w innym miejscu,bo siły mi się już kończą i co gorsze nadzieja

Jeśli nick to też Twój rocznik, to młoda jeszcze jesteś, nie możesz tak tracić nadziei, bo jeszcze wszystko przed Toba, a najwazniejsze jest nastawienie psychiczne:)

pamietaj że myśli ksztaltuja życie :) co my niektóre "babcie" niemalże mamy powiedzieć ? ja poszłam na luzka na ostatnią prostą na nic już nie liczylam i stał sie cud :) czego Tobie również życzę !

Poziomka, Rudzik1, Marzena lubią tę wiadomość

👶
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 00:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie robiła mi dr Rybak- Krzyszkowska w 12 tydzien i 5 dzień. Dodatkowo robiłam test krwi papa. Milka Megi ma rację ja po pierwszym nieudanym IVf załamałam się a do drugiego podeszłam z nastawieniem co ma być to bedzie, generalnie ustalilam z mężem i dr, że podchodzimy do AZ. W momencie kiedy beta słabo przyrastał a i dr zadzwonił mówiąc "przykro mi to jest ciąża biochemiczna, ale proszę powtórzyc beta za dwa dnia dla pewności" to jest z wtedy umówiłam się na AZ i nagle cud beta zaczęła rosnąć. Milka moze rzeczywiście trzeba trochę odpuścić.... trzymam kciuki...

Megii_81, Wilga, Marzena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Poziomka gratulacje! Bardzo się cieszę, że u dzidziusia wszystko w porządku :)
    Z tym ciśnieniem to wcześniej też miałaś problemy, czy dopiero w ciąży zaczęło Ci tak skakać?
    Od początku ciąży mi skacze, ale tylko przed wizytą:-( w domu jak mierze jest ok.

• Megii_81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wrote:
    Badanie robiła mi dr Rybak- Krzyszkowska w 12 tydzien i 5 dzień. Dodatkowo robiłam test krwi papa. Milka Megi ma rację ja po pierwszym nieudanym IVf załamałam się a do drugiego podeszłam z nastawieniem co ma być to bedzie, generalnie ustalilam z mężem i dr, że podchodzimy do AZ. W momencie kiedy beta słabo przyrastał a i dr zadzwonił mówiąc "przykro mi to jest ciąża biochemiczna, ale proszę powtórzyc beta za dwa dnia dla pewności" to jest z wtedy umówiłam się na AZ i nagle cud beta zaczęła rosnąć. Milka moze rzeczywiście trzeba trochę odpuścić.... trzymam kciuki...

Dziękuje za info, dopytuję sie jak głupia, ale każdy co innego radzi zwłaszcza nie po iv, a jednak wiek, iv mnie stresuje i chciałbym jak najlepiej postąpić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 21:54

👶
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 00:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja mam dokładnie tak samo w domu super a u dr ciśnienie gigantyczne. No nic dr mówi że to że stresu więc się tego trzymam.

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 00:09

Marzena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Poziomka ten stres jest niestety aż do końca, ale jak poczujesz ruchy dziecka, to będzie trochę lepiej.
    Mam taką nadzieję:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wrote:
    Problem w tym,że ja właśnie odpuściłam i tak sobie chodzę co MSC i nie dzieje się nic :0 idę o rosną, o będzie... Kolejne USG ,już źle rosną, przychodzę za MSC i podobnie ... Po prostu te same scenariusze

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    Jeśli nick to też Twój rocznik, to młoda jeszcze jesteś, nie możesz tak tracić nadziei, bo jeszcze wszystko przed Toba, a najwazniejsze jest nastawienie psychiczne:)

pamietaj że myśli ksztaltuja życie :) co my niektóre "babcie" niemalże mamy powiedzieć ? ja poszłam na luzka na ostatnią prostą na nic już nie liczylam i stał sie cud :) czego Tobie również życzę !
    Kurka,młoda i nie młoda ... Już 3lata się staramy, a czasem wiek tu nie pomaga,jak widać

Megii_81 lubi tę wiadomość

• kimo4ka Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2020, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, cieszę się że z dzidzia wszystko w porządku 😀. Ja też po polowkowych😊 Córeczka ma 284 gramy 😊 Wszystko w normie.

Kaarola, Misia28, Wilga, Zanes, Wombat, Rudzik1, Marzena, Megii_81 lubią tę wiadomość

kimo4ka
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebuje odkupić Prolutex. Posiada ktoś na sprzedaż?

66f2b88525.png
  • Misia28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Misia a masz jakis link? Nie moge znalezc tych warsztatow.

Na dniach informacje pojawią się na stronie internetowej Artvimedu i na Facebooku. Śledź proszę, bo nie wiem kiedy dokładnie wrzucą.

01.2020 dziewczynka 😍
    06.2022 dziewczynka 😍

Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn.
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kimo4ka wrote:
    Poziomka, cieszę się że z dzidzia wszystko w porządku 😀. Ja też po polowkowych😊 Córeczka ma 284 gramy 😊 Wszystko w normie.

A w ktorym dniu bylas dokladnie? Ciesze sie, ze wszystko dobrze :D

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • kimo4ka Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😀 równe 20 tygodni

kimo4ka
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kid daj znac jak beta.

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • JuliaM Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli pojawiła się jasno-czerwona plama w południe a okres rozkręcił się wieczorem lub następnego dnia z rana to od kiedy mam liczyć pierwszy dzień cyklu i zaczynać stymulację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie mam dobrych wieści. Jestem po wizycie i łożysko nic się nie podniosło, wiec juz tak zostanie. Jest centralnie przodujace czyli najgorsza opcja. W każdej chwili może być krwawienie, a wtedy szybko do szpitala. Ponadto trzeba mi podać sterydy na rozwój płuc u dziecka na wypadek przedwczesnego porodu. Moja gin skierowała mnie do prof Hurasa, jest szefem kliniki na Kopernika i specjalistą od ciąż wysokiego ryzyka i on będzie decydował co dalej, kiedy mnie hospitalizowac na podanie sterydow itd.. Już się do niego Umowilam prywatnie, bo w klinice na Kopernika ponoc czeka się po 5- 6 godzin w kolejce.

• kimo4ka Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuliaM wrote:
    Dziewczyny, jeżeli pojawiła się jasno-czerwona plama w południe a okres rozkręcił się wieczorem lub następnego dnia z rana to od kiedy mam liczyć pierwszy dzień cyklu i zaczynać stymulację?
    Mi doktor mówił od rana liczyć.

JuliaM lubi tę wiadomość

kimo4ka
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ