X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nimsi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    Ja jestem po 3 (!) ivf i zero efektu....
    Lena myśleliście o zmianę kliniki i lekarza?

c55fqqmzo2b8vflb.png
  • nimsi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1987 wrote:
    A więc miałam wodniaka jajowodu prawego ale z nim udało mi się zajść w ciążę w momencie inseminacji on się oczyścił. Ciąża była w lewym jajowodzie. A więc przyczyną jest brak prawego jajowodu a lewy niby drożny ale uszkodzony. Miałam dwie stymulacje. Leczę się obecnie u Doktora Chrostowkiego. W sylwestra okazało się że 3 transfer znowu nieudany. Wiem że muszę się podnieść dla siebie dla męża bo jak on mówi że we mnie ma nadzieję. Oboje bardzo pragniemy ale ta ostatnia porażka obojgu dała nam się we znaki. Czemu się nie udaje nie wiem. 😭 Ile razy próbowałyście?

My jesteśmy po 1 transferze, poronionym.
    Mamy jeszcze jeden zarodek. Może się uda go wziąć w styczniu.
    Ale u Was jest nadzieja, macie jeszcze 3 zarodki. To dużo uzyskaliście ich z jednej procedury. Musi się w końcu udać.

c55fqqmzo2b8vflb.png
  • Monika1987 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w programie zapladniania wszystkich oocytow gdyż przy 1 procedurze przy rozmrażaniu a było ich 10 wszystkie zdegenerowały. Mieliśmy 5 zarodków przy 2 procedurze. Podczas rozmrażania jeden o dość dobrych parametrach zdegenerował a 2 transferowany. Zostało 3. Nie wiem czy jest dla mnie nadzieja.

• Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimsi wrote:
    Lena myśleliście o zmianę kliniki i lekarza?

Rozważam zmianę na klinike krakovi, ale teraz przez dwa-trzy miesiące chcę się trochę "ogarnąć" jeśli chodzi o wagę (przez pandemie mam prawie nadwagę 😭) i zaszczepić.

Mam nadzieję, że kiedyś się uda.... 😔

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • Kalya Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1987 wrote:
    A więc miałam wodniaka jajowodu prawego ale z nim udało mi się zajść w ciążę w momencie inseminacji on się oczyścił. Ciąża była w lewym jajowodzie. A więc przyczyną jest brak prawego jajowodu a lewy niby drożny ale uszkodzony. Miałam dwie stymulacje. Leczę się obecnie u Doktora Chrostowkiego. W sylwestra okazało się że 3 transfer znowu nieudany. Wiem że muszę się podnieść dla siebie dla męża bo jak on mówi że we mnie ma nadzieję. Oboje bardzo pragniemy ale ta ostatnia porażka obojgu dała nam się we znaki. Czemu się nie udaje nie wiem. 😭 Ile razy próbowałyście?
    Czesc Monika. Przykro mi, ze sie nie udalo.
    Przyczyny niepowodzen moga byc rozne: immunologia, stany zapalne organizmu, wady genetyczne zarodka.
    Czy po kolejnych niepowodzeniach poglebialas diagnostyke? Mialas histeroskopie? Jakiej klasy byly zarodki?
    Mnie sie udalo dopiero za szostym razem. W miedzyczasie przebadalam sie immunologicznie (wyszly problemy), mialam 2 histeroskopie, chodzilam na akupunkture i wlaczylam jeszcze kilka pomniejszych dzialan.
    Na pewno nie warto robic bezmyslnie transferu za transferem wierzac, ze ,zaskoczy’, a probowac znalezc przyczyne niepowodzen. Prawdopodobnie jest jakas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 20:35

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalya wrote:
    Czesc Monika. Przykro mi, ze sie nie udalo.
    Przyczyny niepowodzen moga byc rozne: immunologia, stany zapalne organizmu, wady genetyczne zarodka.
    Czy po kolejnych niepowodzeniach poglebialas diagnostyke? Mialas histeroskopie? Jakiej klasy byly zarodki?
    Mnie sie udalo dopiero za szostym razem. W miedzyczasie przebadalam sie immunologicznie (wyszly problemy), mialam 2 histeroskopie, chodzilam na akupunkture i wlaczylam jeszcze kilka pomniejszych dzialan.
    Na pewno nie warto robic bezmyslnie transferu za transferem wierzac, ze ,zaskoczy’, a probowac znalezc przyczyne niepowodzen. Prawdopodobnie jest jakas.

• nimsi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    Rozważam zmianę na klinike krakovi, ale teraz przez dwa-trzy miesiące chcę się trochę "ogarnąć" jeśli chodzi o wagę (przez pandemie mam prawie nadwagę 😭) i zaszczepić.

Mam nadzieję, że kiedyś się uda.... 😔

Moja koleżanka zaczęła teraz procedurę w Krakovi. Zobaczymy jak to wyjdzie u niej.Jej znajoma leczyła.sie kiedyś u dr wyroby, z pozytywnym efektem 😉. Myślę że warto w pewnym momencie zmienić lekarza i klinikę. Może akurat ktoś będzie miał lepszy plan, bardziej trafny. Wiadomo, że to trochę loteria, ale warto.
    Dużo już przeszłaś, więc daj sobie teraz trochę czasu na oczyszczenie. Nowy rok, nowa dieta 😉😁

Lenaa86 lubi tę wiadomość

c55fqqmzo2b8vflb.png
  • nimsi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1987 wrote:
    Ja byłam w programie zapladniania wszystkich oocytow gdyż przy 1 procedurze przy rozmrażaniu a było ich 10 wszystkie zdegenerowały. Mieliśmy 5 zarodków przy 2 procedurze. Podczas rozmrażania jeden o dość dobrych parametrach zdegenerował a 2 transferowany. Zostało 3. Nie wiem czy jest dla mnie nadzieja.

Co to za program? 10 zarodków się zregenerowało?czy komórek?

c55fqqmzo2b8vflb.png

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie żadnych badań nie mieliśmy podejrzewam że teraz zaproponuje mi histeroskopie. A można wiedzieć u kogo byłaś w sprawach immunologicznych? Ostatnio te podane zarodki były dobrej klasy 4.1.1 i takie podobne zostały. Przedostatnio miałam podane 2 zarodki i słabej jakości beta pozytywa ale dość niska i dr stwierdził ciążę biochemiczna.

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimsi wrote:

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimsi wrote:
    10 niezapłodnionych komórek i dr podjął decyzję że wszystkie pobrane oocyty idą do zapłodnienia.

• nimsi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1987 wrote:
    10 niezapłodnionych komórek i dr podjął decyzję że wszystkie pobrane oocyty idą do zapłodnienia.

Hmmm to faktycznie jakiś pech że żadna się nie zapłodniła. Doktor raczej nie zlecą dużo badań. W Waszym przypadku też bym poszła teraz w diagnostykę, czemu nie dochodzi do implantacji.

c55fqqmzo2b8vflb.png

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimsi wrote:
    Hmmm to faktycznie jakiś pech że żadna się nie zapłodniła. Doktor raczej nie zlecą dużo badań. W Waszym przypadku też bym poszła teraz w diagnostykę, czemu nie dochodzi do implantacji.
    Macie jakieś sprawdzone kliniki gdzie dokonują takiej diagnostyki?

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1987 wrote:
    Dr Przybycień zleca swoim pacjentkom badanie immunologii i wiem że stosuje również leczenie w tym kierunku. Przyjmuje w klinice Macierzyństwo oraz w Tarnowie. Ciężko sie do niego dostać ale jest to możliwe.

nimsi lubi tę wiadomość

Starania od 2010 r. - 4 IUI

Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
    ➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
    ➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
    31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
    8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
    ➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
    ➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
    ➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia28 wrote:
    Cześć Okebu, jak synek? Ja też chciałabym wrócić koło wakacji lub trochę później po mrozaczka. Przed nami jeszcze rezygnacja z kp, nie wiem jak ja to zrobię. Umowę mam do końca sierpnia, teraz zostaję na wychowawczym.
    A za 25 dni moja córeczka kończy roczek 😊 nie wiem kiedy to zleciało..
    Synek daje popalić 😁 chodzi, ma już 5 zębów i waży 9kg ale wydaje mi się dość szczuplutki. U mnie nie było problemu z odstawieniem od piersi bo kp w ogóle nie było. Teraz wcina praktycznie wszystko. Martwi mnie tylko to że nie chce pić, łącznie jak w ciągu dnia wypije 300ml mleczka, wody i soczków to jest sukces. O wizycie u pediatry mogę zapomnieć chyba że chciałabym go zaszczepić za odpłatnością to chętnie mnie przyjmie.

Już roczek? Matko jak to zleciało. Wyobrażasz sobie zajść teraz w drugą ciążę? I mieć dwa maluchy?
    Ja chyba nie dam rady 😉

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    29.07.2019 transfer 5.1.1
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    16.02.2022 transfer 3.2.2
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Okebu szalejesz 😁 Super, juz trzymam kciuki 😚
    Hercia, no to czyste szaleństwo 🤣
    Tak naprawdę, chciałbym już zamknąć ten rozdział mojego życia.
    Kiedyś marzyłam o gromadce dzieci. Te 5 lat starań mnie wykończyło. Synek jest cudowny i wszystko rekompensuje, ale nie mam już siły na rozpoczynanie nowej procedury, badania, testy, zastrzyki. W Klinice został jeden jedyny zarodek i chcę go zabrać i żyć dalej. Zapomnieć. Dr Ch jest fantastyczny ale już nie chcę do niego jeździć - w pozytywnym znaczeniu tego słowa.
    I chciałbym żeby Kraków kojarzył mi się z ZOO, rynkiem i smokiem a nie z fotelem ginekologicznym.

Oczywiście nawkręcałam sobie że tam czeka na mnie córeczka i niedługo będzie z nami i starszy brat będzie się nią opiekował 😉

Hercia, jak Ty sobie radzisz?

Anuśla, Hercia35 lubią tę wiadomość

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    29.07.2019 transfer 5.1.1
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    16.02.2022 transfer 3.2.2
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • Kalya Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1987 wrote:
    W Krakowie przyjmuje Doktor Sydor, a w Lodzi dr Pasnik; nie ma zbyt wielu lekarzy zajmujacych sie immunologicznym aspektem nieplodnosci, ale tych dwoch leczy z sukcesami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 22:16

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1987 wrote:
    Możesz się też umówić do immunologa dr Sydora. On zleci badania, pójdziesz do niego po zalecenia, a dr Chrostowski trzyma sie zaleceń Sydora. Tak jak Kalya pisze, histeroskopia i akupunktura też wiele moga pomoc. U mnie udany transfer też był po drugiej histero i akupunkturze.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia/89 wrote:
    Mogłabym wrócić i taki był plan wstępnie, bo blizna ładna, ale na chwilę obecną nie chce odstawiać małej od piersi a żeby podejść do transferu muszę więc nie będziemy się spieszyć i zobaczymy jak będzie wyglądało jej jedzenie koło 12 mca. Kwestia druga to nawet jak ona będzie gotowa na odstawienie to czy ja będę 😂 zobaczymy za jakiś czas, ale obstawiam że raczej koniec 2021 początek 2022. Marzy mi się koniec pandemii i żeby przy drugim porodzie mąż był z nami od pierwszego dnia:)
    A jak Ty się czujesz? Jak żebra, Twoje samopoczucie i karmienie?

Czyli jak blizna jest ładna to nie trzeba czekać nawet roku?
    Fakt, mnie najbardziej w szpitalu brakowało właśnie męża, to jednak pomoc fizyczna i wsparcie psychiczne. Oby szczepionki zadzialaly i wróciła normalność.

Ja czuję sie niezle, dziekuje. Żebra mniej bola i zaczynam spac w normalnej pozycji (wcześniej tylko na siedzaco). Mąż ma jeszcze na mnie opieke do konca tygodnia, nosi mala i przystawia. Ja już tylko kp, laktacja sie super rozkrecila. Jestesmy tez po podcieciu wedzidelka i ćwiczymy co 4 godziny- palce w buzie i pchamy jezyk- orka na ugorze😀
    Zazdroszczę wam tych powrotow po malenstwa. Kiedyś chcialam mieć 3 dzieci. Teraz, z perspektywy ciazy która znosilam fatalnie i porodu ze zlamanymi zebrami nie wiem czy zdecydujemy sie na rodzeństwo. Ale mamy jeszcze jeden zarodek i pewnie mąż będzie chciał wrócić...

Monia/89 lubi tę wiadomość

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusla jestes świeżo po porodzie na takie decyzje będziesz mieć czas. Moja corka ma ponad rok i tez sie na razie nie decyduje a mamy 2 zarodki. Ciezka ciaza i porod i kłopoty z corcia psychicznie mi nie pozwalają na kolejną ciążę

Hercia35 lubi tę wiadomość

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ