X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Olska Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leming_89 wrote:
    Hej, czy któraś z was robiła w ostatnim czasie badania prenatalne w hi-gen? Można z mężem na badania? Ja miałam wcześniejsze w trakcie pandemii i nic nie można było.. dlatego pytam o doświadczenia :)

Hej, tak, można bez problemu:)

• Doda5222 Nowa

Wysłany: 20 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem na stymulacji IVf. Dzisiaj 9 dzień z OVALEAP od wczoraj doszło CETROTIDE . W klinice pobrano mi krew na badanie ESTRADIOLU wynik wieczór 450,5 pg/ml dzisiaj mój 10 dziękuję cyklu. Proszę was i jak ten wynik ok czy nie? Dziękuję za odpowiedzi 😊

• Frances Debiutantka

Wysłany: 20 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.

• alittle Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frances wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam prosbe, czy natknelyscie sie gdzies na statystyki z artvimed odnosnie ilosci wyhodowanych zarodkow... Jestem po 2 procedurze, w 1 tylko 1 zarodek, tak samo w drugiej. Zastanawiam się czy to norma dla tej kliniki, czy maja slabe laboratorium i embriologow. Do myslenia daje mi to ze moja o 7 lat statsza siostra o wiele bardziej gorszego zdrowia w innej klinice miała 4 zarodki. A my taka slabizna i jeszcze bez efektu... Prosze o Wasze opinie.

Szukaj problemu u Waszej pary a nie w klinice. Dla porównania, na 6 zapłodnionych komórek mieliśmy 5 zarodków. No i nie porównuj się do siostry. Problem niepłodności dotyczy PARY a nie kobiety.

Ze skrajnych przykładów - patologia pije, pali, nie dba o dietę i się mnożą.

Idź w diagnostykę i szukaj w czym u Was problem. Facet też powinien być odpowiednio przebadany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 20:15

Kluska, Julowa lubią tę wiadomość

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
    Nifty OK 💙

preg.png
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frances wrote:
    Kliniki nie przedstawiają takich statystyk, ale ja miałam dobry wynik hodowli (i stymulacji) więc, nie 1 zarodek w procedurze nie jest tu standardem.

Zgadzam się z alittle że ciężko coś powiedzieć bo nie masz uzupełnionej stopki ale skupiłabym się na Waszej diagnostyce przede wszystkim.

Na krakowskim podwórku nie słyszałam żeby ktoraś klinika odstawała mocno w dół jak chodzi o efekty (bo jeśli chodzi o podejście czy obsługę są istotne różnice w zarządzaniu).

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ