Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysucharek85 wrote:Hercia a duzo masz tych badan do zrobienia ? Bo jestem ciekawa jak to wyjdzie i czy dr sie czegos doszuka.
Ja zaczynam 2 procedure na mrozonych komorkach ktore mi zostaly. U nas szwankuje genetyka... Jak teraz sie nie uda to chyba pojdziemy w adopcję zarodka...bo w sumie widze duzo sukcesow w tym temacie.
To zycze Ci powodzenia, adopcja zarodka to jest jakiś plan, ale masz jeszcze komórki więc nic nie wiadomo 😊 -
Hercia 3mam za Ciebie kciuki! Kolejna procedura na pewno bedzie dla Ciebie szczesliwa
Ja to nawet czasami sie łudze ze nóż sie uda naturalnie pomiedzy procedurami;)Hercia35 lubi tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Jestem po zastrzyku z Cetrotide, Gonapeptylu (ale tępe igły!!), za pół godziny Ovitrelle. Jest 8 dojrzałych pęcherzyków, a ja boję się, że trochę mało 😐 o endometrium nie pytałam, ale chyba gigantyczne, bo widziałam na monitorze grubą krechę. Jutro przerwa, w sobotę punkcja! Pytałam dr Ch. o szczególne zalecenia, to powiedział, żebym była pół godziny wcześniej i wzięła luźną koszulkę. Powiedziałam, że chcemy embrioskop. Jutro wypełniam papiery.
Hercia35, Rudzik1, Wilga, Marzena, sucharek85, Kropeczka1986, Wombat, Zanes lubią tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Misia28 wrote:Jestem po zastrzyku z Cetrotide, Gonapeptylu (ale tępe igły!!), za pół godziny Ovitrelle. Jest 8 dojrzałych pęcherzyków, a ja boję się, że trochę mało 😐 o endometrium nie pytałam, ale chyba gigantyczne, bo widziałam na monitorze grubą krechę. Jutro przerwa, w sobotę punkcja! Pytałam dr Ch. o szczególne zalecenia, to powiedział, żebym była pół godziny wcześniej i wzięła luźną koszulkę. Powiedziałam, że chcemy embrioskop. Jutro wypełniam papiery.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 06:16
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim!
Jestem tu nowa i to mój pierwszy post Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie u dr Ch. Pan doktor zdiagnozował u nas problem ze strony męża. Wyniki seminogramu pogarszają mu się z badania na badanie mimo suplementów i zmiany diety. W tym momencie mąż ma morfologię 0% (ale mamy się tym niesugerować), bardzo niski ruch postępowy i żywotność. Zalecenie jest takie żeby zbadać jeszcze gonadotropiny i jak one będą w porządku to dr Ch. sugeruje IVF. Do tego dodał, że skoro za kilka miesięcy skończę 35 lat to radzi poczekać do tego czasu bo nie będzie już limitu na zarodki.
Czy orientujecie się kiedy muszę mieć skończone 35 lat? przed punkcją? przed transferem? bo nie wiem na kiedy się do niego umówić na kolejną wizytę. Dr powiedział, że wystarczy w drugiej połowie cyklu przed procedurą a ja nie dopytałam o ten wiek.Anuśla, Rudzik1 lubią tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Hercia35 wrote:Tak, bo mam zrobic m in komórki NK i na to trzeba miec termin, na resztę badan nie trzeba.
Hercia ja ostatnio byłam 3 razy w prokocimiu raz ok 11 i raz ok 13, nigdy nie było nikogo przede mną. Najlepiej zadzwoń się zapytać do laboratorium bo z tego co pamiętam jak robiłam subpopulacje limfocytów, Allo-MLR i cytokiny to to robią od wtorku do czwartku, ale chyba nie koniecznie rano. Szkoda tracić czas na stanie w kolejce od samego rana jak można to ogarnąć później bez kolejki -
Kaarola wrote:Hej wszystkim!
Jestem tu nowa i to mój pierwszy post Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie u dr Ch. Pan doktor zdiagnozował u nas problem ze strony męża. Wyniki seminogramu pogarszają mu się z badania na badanie mimo suplementów i zmiany diety. W tym momencie mąż ma morfologię 0% (ale mamy się tym niesugerować), bardzo niski ruch postępowy i żywotność. Zalecenie jest takie żeby zbadać jeszcze gonadotropiny i jak one będą w porządku to dr Ch. sugeruje IVF. Do tego dodał, że skoro za kilka miesięcy skończę 35 lat to radzi poczekać do tego czasu bo nie będzie już limitu na zarodki.
Czy orientujecie się kiedy muszę mieć skończone 35 lat? przed punkcją? przed transferem? bo nie wiem na kiedy się do niego umówić na kolejną wizytę. Dr powiedział, że wystarczy w drugiej połowie cyklu przed procedurą a ja nie dopytałam o ten wiek.Rudzik1 lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Hercia ja ostatnio byłam 3 razy w prokocimiu raz ok 11 i raz ok 13, nigdy nie było nikogo przede mną. Najlepiej zadzwoń się zapytać do laboratorium bo z tego co pamiętam jak robiłam subpopulacje limfocytów, Allo-MLR i cytokiny to to robią od wtorku do czwartku, ale chyba nie koniecznie rano. Szkoda tracić czas na stanie w kolejce od samego rana jak można to ogarnąć później bez kolejki
-
Hercia35 wrote:Ja nie wiem jak to jest, tu problemem sa chyba te komorki NK, bo na to badanie trzeba miec termin i w ogole umawialam sie na nie pod innym numerem wewnetrzym więc moze robia je w innym miejscu? No i robią to tylko dwa razy w miesiącu. Babka kazala byc rano i właśnie czekać w tej kolejce gdzies kolo apteki (to jest kolejka do rejestracji?) Więc juz sama nie wiem 🤔 tez mi sie nie usmiecha sterczec tam tyle czasu.
Aha, ja musiałam robić inne badanie komórek NK. Jak wejdziesz do szpitala drzwiami od strony parkingu, to skręć w lewo i w rogu po lewej stronie jest takie przeszklone pomieszczenie, tam właśnie jest rejestracja działu usług płatnych.Hercia35 lubi tę wiadomość
-
Okebu wrote:Dziewczyny, ja się załamię
Znowu coś Od dłuższego czasu bolą mnie plecy. Zrobiłam badanie ogólne moczu i wyszły bakterie + wysokie pH + Azotyny - czyli zakażenie bakteryjne.
Do lekarza ogólnego już dzisiaj się nie dostanę. W domu mam Furaginę, spróbuję się podleczyć, ale jak pokażę doktorowi wyniki to znowu każe mi przełożyć stymulację
Ja już tego nie ogarniam.Starania od 2017
M: bardzo słabe nasienie
Ż: TSH podwyższone - euthyrox 75
Artvimed - Kraków
Krótki protokół - Puregon 125, później 150.
2 czerwiec - pierwszy dzień stymulacji
12 czerwiec punkcja
9 pobranych komórek
6 kumulusów
5 zapłodnionych
4 zygoty
17 czerwiec transfer 5 dniowego kropka 5.1.1.
1 ❄️
24 czerwca 7dpt- beta 68
26 czerwiec 9dpt- beta 218
28 czerwiec 11dpt- beta 629 -
Znowu coś Od dłuższego czasu bolą mnie plecy. Zrobiłam badanie ogólne moczu i wyszły bakterie + wysokie pH + Azotyny - czyli zakażenie bakteryjne.
Do lekarza ogólnego już dzisiaj się nie dostanę. W domu mam Furaginę, spróbuję się podleczyć, ale jak pokażę doktorowi wyniki to znowu każe mi przełożyć stymulację
Ja już tego nie ogarniam.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja już tego nie ogarniam.Okebu lubi tę wiadomość
-
Okebu jeśli bolą Cię plecy to warto zrobić usg nerek. Mnie powiedziała lekarka, że w moczu i nerkach musi być wszystko ok, bo inaczej utrudnia to zajście w ciążę. Tak że zbadaj to na spokojnie bo lepiej podejść do transferu zdrowym i bez problemów. Dziewczęta, pewnie to pytanie padło już wiele razy, ale wątek jest długi. Ile mniej wiecej kosztowała was cala procedura? Z badaniami, lekami, transferem itd.?
Okebu lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:Okebu jeśli bolą Cię plecy to warto zrobić usg nerek. Mnie powiedziała lekarka, że w moczu i nerkach musi być wszystko ok, bo inaczej utrudnia to zajście w ciążę. Tak że zbadaj to na spokojnie bo lepiej podejść do transferu zdrowym i bez problemów. Dziewczęta, pewnie to pytanie padło już wiele razy, ale wątek jest długi. Ile mniej wiecej kosztowała was cala procedura? Z badaniami, lekami, transferem itd.?
-
Oo to drożej niż myślałam. Tak, bede miala refundowane. Histero mam w szpitalu wiec pewnie wyjdzie ok. 12 tys. Słyszałam o sukcesach z embrioglue więc na pewno warto. Dzieki.
Marzena lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymilka29 wrote:hej. Trzymajcie kciuki za mój piatkowy podgląd (pierwszy podczas tej stymulacji). Powiem Wam, że ten gonapeptyl (7 zastrzyków ) i menopur (3 zastrzyki) działają na mnie źle, boli mnie od nich głowa, zwłaszcza po włączeniu od 2dc menopuru ;/ tez tak miałyscie? natomiast nie mam tak wzdetego brzucha jak po gonalu ....no chyba, ze to jest zbyt wczesnie na takie osądy. Pozdrawiam ciepło!
Milka29 i jak?
Ja jeszcze czekam w kolejce .... -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Oo to drożej niż myślałam. Tak, bede miala refundowane. Histero mam w szpitalu wiec pewnie wyjdzie ok. 12 tys. Słyszałam o sukcesach z embrioglue więc na pewno warto. Dzieki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 18:21
-
zwierciadło wrote:Milka29 i jak?
Ja jeszcze czekam w kolejce ....
Witam zwierciadło no dziś był ruch ładny, a ja przyjechałam juz na 15.20 (bo tak sie bałam korków). byłaś sama czy z męzem obok pokoju dr Ch.? Ja wyszłam chyba po 17 jakoś. Po usg wyszło 12 komorek na lewym i 3 na prawym, miały 12-14 mm, podglad w pon., a punkcja raczej w srode, endo. 9. Strasznie się boje powtorki historii,ze wszystko ma ładny poczatek , a po załodnieniu bd złe podziały... no i boje się zbyt wysokiego poziomu hormonów, a mam wrazenie ze dr jest wyczulony na tym punkcie i jak bd co transferowac to mnie nie puści na świezy transfer. w ogole to np jakbym miala punkcje w srode, kiedy mogłabym liczyc na transfer, jak sie to liczy te dni, ze srodą + 5 dni czyli 1. sroda, 2 czwartek , 3.piatek, 4 sobota 5. niedziela- i tu punkcja? ? (o ile bd te komórki dojrzałe i bd zarodki dobre).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 19:08