X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍁Badania🍁
Odpowiedz

🍁Badania🍁

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki 👋👋 Jestem raczej z tych czytających niż piszących i chętnie poznam wasze opinie na temat badań. Które według was warto zrobić, a które to zwykła strata pieniędzy? Jeśli ktoś chce się podzielić swoimi doświadczeniami to będę wdzięczna 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, To zależy na jakim etapie leczenia jesteś. Jeśli to początek to ja radzę zacząć od badań nasienia partnera. Potem kolejno u Ciebie: Monitoring owulacji, hormony (TSH, FT3, FT4, Estradiol, testosteron, polaktyna, proesteron), drożność jajowodów (z biocenoza pochwy+ chlamydia), AMH, USG w kierunku endometriozy - sonovaginografia, histeroskopia no i laparoskopia jeśli będą wskazania.

Uważam, że to takie podstawy: potem można pomyśleć o kariotypach, mutacjach genetycznych i całej dodatkowej genetyce i immonologii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyba wrote:
    Hej, To zależy na jakim etapie leczenia jesteś. Jeśli to początek to ja radzę zacząć od badań nasienia partnera. Potem kolejno u Ciebie: Monitoring owulacji, hormony (TSH, FT3, FT4, Estradiol, testosteron, polaktyna, proesteron), drożność jajowodów (z biocenoza pochwy+ chlamydia), AMH, USG w kierunku endometriozy - sonovaginografia, histeroskopia no i laparoskopia jeśli będą wskazania.

Uważam, że to takie podstawy: potem można pomyśleć o kariotypach, mutacjach genetycznych i całej dodatkowej genetyce i immonologii.

Ja raczej z tych czytających niż piszących, ale zauważyłam że brakuje takiego wątku więc go założyłam 🥰🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ