🍁Badania🍁
-
nick nieaktualnyCześć Kobietki 👋👋 Jestem raczej z tych czytających niż piszących i chętnie poznam wasze opinie na temat badań. Które według was warto zrobić, a które to zwykła strata pieniędzy? Jeśli ktoś chce się podzielić swoimi doświadczeniami to będę wdzięczna 🥰
-
nick nieaktualnyHej, To zależy na jakim etapie leczenia jesteś. Jeśli to początek to ja radzę zacząć od badań nasienia partnera. Potem kolejno u Ciebie: Monitoring owulacji, hormony (TSH, FT3, FT4, Estradiol, testosteron, polaktyna, proesteron), drożność jajowodów (z biocenoza pochwy+ chlamydia), AMH, USG w kierunku endometriozy - sonovaginografia, histeroskopia no i laparoskopia jeśli będą wskazania.
Uważam, że to takie podstawy: potem można pomyśleć o kariotypach, mutacjach genetycznych i całej dodatkowej genetyce i immonologii. -
nick nieaktualnyKatarzyba wrote:Hej, To zależy na jakim etapie leczenia jesteś. Jeśli to początek to ja radzę zacząć od badań nasienia partnera. Potem kolejno u Ciebie: Monitoring owulacji, hormony (TSH, FT3, FT4, Estradiol, testosteron, polaktyna, proesteron), drożność jajowodów (z biocenoza pochwy+ chlamydia), AMH, USG w kierunku endometriozy - sonovaginografia, histeroskopia no i laparoskopia jeśli będą wskazania.
Uważam, że to takie podstawy: potem można pomyśleć o kariotypach, mutacjach genetycznych i całej dodatkowej genetyce i immonologii.
Ja raczej z tych czytających niż piszących, ale zauważyłam że brakuje takiego wątku więc go założyłam 🥰🥰 -