X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badania Endometrium 🍉
Odpowiedz

Badania Endometrium 🍉

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Jeśli chodzi o biopsję i sprawdzenie zapalenia nie wiem czy ma znaczenie czy bierzesz estrofem czy nie... Bo tak czy tak jeśli jest to i tak wyjdzie... Jestem od kilku miesięcy na wątkach miesięcznych i pierwsze słyszę żeby ktoś brał estrofem do biopsji. Ja miałam transfer świeży w marcu, biopsję miałam w maju. Nic nie brałam do tego czasu. Dopiero zaczęłam brać od 21.08 jak przygotowywałam się do transferu na cyklu sztucznym. Tak że zaskoczyłaś mnie 🤔
    Właśnie chodzi mi o badanie receptywności/ immunorceptywności. Jesli w planach podejscie na cyklu sztucznym, to chyba sie bada endometrium również na cyklu sztucznym , żeby stan endometrium i wyznaczenie okna do implantacji były przeprowadzone w identycznych warunkach, na tych samych lekach co do transferu...

Właśnie tak to zrozumialam z wypowiedzi niezaleznego lekarza. Dlatego ciekawi mnie opinia innych . A jak jest w innych klinikach?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, teraz znajoma z Bociana dala mi znać że tam w ogóle nie robią immunoreceptywnosci i receptywnosci endometrium i jakoś sobie radzą na rynku.... i to calkiem skutecznie. Sugeruje trochę, że to typowo komercyjne badanie służące w większości zarabianiu klinik na desperacji pacjentek 🫤 Ja już sama nie wiem co o tym wsztstkim myśleć. Jakie macie zdanie?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Honorka Autorytet

Wysłany: 15 października, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    Kurczę, teraz znajoma z Bociana dala mi znać że tam w ogóle nie robią immunoreceptywnosci i receptywnosci endometrium i jakoś sobie radzą na rynku.... i to calkiem skutecznie. Sugeruje trochę, że to typowo komercyjne badanie służące w większości zarabianiu klinik na desperacji pacjentek 🫤 Ja już sama nie wiem co o tym wsztstkim myśleć. Jakie macie zdanie?

Ja jestem w gyncentrum i tutaj po prostu od 2dc bierze się estrofem i ok 18 dni później ma się transfer, przynajmniej na cyklu sztucznym. Nie wiem czy badają w ten sposób, nikt nic nie mówił o tym 🤷

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    wg immuno cytokiny i NK są ok
    07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
    KIR BX wszystkie implantacyjne są
    TSH 3,57-->1,88
    08.09.25 transfer 🤞✊
    5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
    27.09 ślub 🎂
    21dpt USG💍
    24dpt beta 12986,6 prog 39
    32dpt beta 44046,20 prog 43,44
    42dpt/8+5/8+0 1,58cm ❤️
    11+0 4,43cm człowieka
    12+5 6,93cm I prenatalne

CUDZIE TRWAJ!

preg.png
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może ktos z innych klinik sie odezwie i sie podzieli jak tam jest u nich?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, opiszcie proszę kto robil tes ERA i jak wyglądało przygotowanie do badania ( leki/ dzień cyklu)?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ