X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badania Endometrium 🍉
Odpowiedz

Badania Endometrium 🍉

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Jeśli chodzi o biopsję i sprawdzenie zapalenia nie wiem czy ma znaczenie czy bierzesz estrofem czy nie... Bo tak czy tak jeśli jest to i tak wyjdzie... Jestem od kilku miesięcy na wątkach miesięcznych i pierwsze słyszę żeby ktoś brał estrofem do biopsji. Ja miałam transfer świeży w marcu, biopsję miałam w maju. Nic nie brałam do tego czasu. Dopiero zaczęłam brać od 21.08 jak przygotowywałam się do transferu na cyklu sztucznym. Tak że zaskoczyłaś mnie 🤔
    Właśnie chodzi mi o badanie receptywności/ immunorceptywności. Jesli w planach podejscie na cyklu sztucznym, to chyba sie bada endometrium również na cyklu sztucznym , żeby stan endometrium i wyznaczenie okna do implantacji były przeprowadzone w identycznych warunkach, na tych samych lekach co do transferu...

Właśnie tak to zrozumialam z wypowiedzi niezaleznego lekarza. Dlatego ciekawi mnie opinia innych . A jak jest w innych klinikach?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, teraz znajoma z Bociana dala mi znać że tam w ogóle nie robią immunoreceptywnosci i receptywnosci endometrium i jakoś sobie radzą na rynku.... i to calkiem skutecznie. Sugeruje trochę, że to typowo komercyjne badanie służące w większości zarabianiu klinik na desperacji pacjentek 🫤 Ja już sama nie wiem co o tym wsztstkim myśleć. Jakie macie zdanie?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Honorka Autorytet

Wysłany: 15 października, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    Kurczę, teraz znajoma z Bociana dala mi znać że tam w ogóle nie robią immunoreceptywnosci i receptywnosci endometrium i jakoś sobie radzą na rynku.... i to calkiem skutecznie. Sugeruje trochę, że to typowo komercyjne badanie służące w większości zarabianiu klinik na desperacji pacjentek 🫤 Ja już sama nie wiem co o tym wsztstkim myśleć. Jakie macie zdanie?

Ja jestem w gyncentrum i tutaj po prostu od 2dc bierze się estrofem i ok 18 dni później ma się transfer, przynajmniej na cyklu sztucznym. Nie wiem czy badają w ten sposób, nikt nic nie mówił o tym 🤷

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    wg immuno cytokiny i NK są ok
    07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
    KIR BX wszystkie implantacyjne są
    TSH 3,57-->1,88
    08.09.25 transfer 🤞✊
    5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
    27.09 ślub 🎂
    21dpt USG💍
    24dpt beta 12986,6 prog 39
    32dpt beta 44046,20 prog 43,44
    CUDZIE TRWAJ!
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może ktos z innych klinik sie odezwie i sie podzieli jak tam jest u nich?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, opiszcie proszę kto robil tes ERA i jak wyglądało przygotowanie do badania ( leki/ dzień cyklu)?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ