Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się z pomocą medyczną Badania hormonalne
Odpowiedz

Badania hormonalne

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet
    Postów: 674 852

    Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Mam takie pytanie do Was.
    Jakie badania powinno się zrobić by sprawdzić czy z hormonami jest wszystko ok?
    Lekarz kazał zrobić prolaktynę. Chciałabym za jednym zamachem zrobić inne. Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.

    34bw9jcgrkz3yjz6.png

    f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Manieczka86 Ekspertka
    Postów: 237 98

    Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że te na początek wystarczą. Ale jeśli nie masz jakiś konkretnych objawów to nie mam sensu badać hormonów.
    http://parenting.pl/portal/badanie-hormonow-plciowych

    Pozdrawiam cieplutko :)

    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • kiniaczek84 Autorytet
    Postów: 1307 290

    Wysłany: 31 stycznia 2014, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na pierwszy ogień poszła prolaktyna i TSH(hormony tarczycy)

    9f7j3e5e8v9541eg.png
  • my dream Autorytet
    Postów: 507 445

    Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mam miesiąc badań, mam za sobą już badanie nasienia, jedno badanie fsh i lh, ale trzeba powtórzyć. Robiłam już amh czekam na wynik

    mhsvh371pdpt408y.png
  • Rybeńka Autorytet
    Postów: 1364 1690

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane czy mogę prosić o interpretację wyników? Wyniki robione w 3dc.
    FSH - 5.38.
    F. Pęcherzykowa 3,5 - 12,5
    LH - 8.08.
    F. Pęcherzykowa 2,4 - 12,6
    Stosunek LH do FSH wynosi - 1,5

    Czy któraś z Was możne je zinterpretować?

    <3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r. godz. 9.15 - 3090gram i 56cm <3

    ckaiebkmtw072m9h.png

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1293

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5 i więcej często przy PCOS. Masz owulki?

  • Rybeńka Autorytet
    Postów: 1364 1690

    Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej mam, nigdy nie robiłam monitoringu cyklu, ale na wykresach zauważam wzrost temperatury w 2 fazie cyklu. A cykle mam pomiędzy 29 - 31

    <3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r. godz. 9.15 - 3090gram i 56cm <3

    ckaiebkmtw072m9h.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej potrzebuje pomocy!:)
    mam do wykonania badanie
    anty tpo
    tsh
    ft4
    ft3
    fsh
    estradiol
    lh
    progesteron
    testosteron
    prolaktyna



    W jakich dniach mam je wykonać?


    bo moj plan to:
    3dc:
    fsh
    lh
    estradiol
    tsh
    ft3
    ft4
    atyTPO


    21dc:
    prolaktyna
    progesteron
    testosteron

    czy moze byc tak?

    i jeszcze jedno pytanie bo w cyklu z badaniami bede na stymulacji clo+duphaston+estrogen

    czy to nie zaburzy wynikow?

    Wiadomość wyedytowana przez autora 6 kwietnia 2014, 16:47

  • Chanela Autorytet
    Postów: 1946 1498

    Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz kazał wszystko zrobić 2-3 d.c.

    201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1293

    Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wg mnie ok :)
    Dupek nie zaburzy progesteronu

  • Natka88 Autorytet
    Postów: 2600 6054

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem Dziewczyny, pierwszy raz mam pewne wątpliwości co dokompetancji swojego ginekologa. Dostalam skierowanie do szpitala na badania hormonow (wszystkich) i tarczycy. Trzydniowe 'wczasy', na ktore mam sie zglosic 8dc. Czy to nie zapozno na czesc z tych badaj i za wczesnie na pozostałe? Bo teraz nie wiem czy je robić w szpitalu czy prywatnie tak jak nalezy...

    Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ilonek Autorytet
    Postów: 671 373

    Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hej Kochane czy mogę prosić o interpretację wyników? Wyniki robione w 3dc.
    FSH - 5.38.
    F. Pęcherzykowa 3,5 - 12,5
    LH - 8.08.
    F. Pęcherzykowa 2,4 - 12,6
    Stosunek LH do FSH wynosi - 1,5

    Czy któraś z Was możne je zinterpretować?
    hmmm wiem ze stosunek LH do FSH powinien wynsic do 1,1 wiem bo też niedawno robiłam tak mi powiedział mój gin...jeżeli jest cos na pograniczu lub więcej mozna domniemac o PCO

    63b363a823.png
  • ilonek Autorytet
    Postów: 671 373

    Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hej potrzebuje pomocy!:)
    mam do wykonania badanie
    anty tpo
    tsh
    ft4
    ft3
    fsh
    estradiol
    lh
    progesteron
    testosteron
    prolaktyna



    W jakich dniach mam je wykonać?


    bo moj plan to:
    3dc:
    fsh
    lh
    estradiol
    tsh
    ft3
    ft4
    atyTPO


    21dc:
    prolaktyna
    progesteron
    testosteron

    czy moze byc tak?

    i jeszcze jedno pytanie bo w cyklu z badaniami bede na stymulacji clo+duphaston+estrogen

    czy to nie zaburzy wynikow?



    Aniu witaj w klubie ja własnie wczoraj robiłam te same badania co Ty dodatkowo jeszcze androstendion, APTT....w lab za wszystko zapłaciłam 220 zł acha i jeszcze robiłam pomiar cukru z obciązeniem glukoza

    63b363a823.png
  • Januszkowa Autorytet
    Postów: 1664 1888

    Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Dzisiaj odebralam wyniki bad. horm. Wizyte u lekarza gin.-endo. mam dopiero 15 maja. Chcialabym juz cos wiedziec.
    Moje wyniki sa nastepujace-
    prolaktyna- 16,89 (norma 4,79-23,30)
    DHEA-SO4 221,70
    Testosteron-24,88 (norma 8,40-48,10)
    SHBG- 67,35 (norma 32,40-128,00)
    17-hydroksyprogesteron- 3,07 (faza folikularna 0,2-1,3, faza lutealna 1,0-4,5, faza po menopauzie 0,2-0,9)

    Dziewczyny pomocy

    16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • ilonek Autorytet
    Postów: 671 373

    Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Witam! Dzisiaj odebralam wyniki bad. horm. Wizyte u lekarza gin.-endo. mam dopiero 15 maja. Chcialabym juz cos wiedziec.
    Moje wyniki sa nastepujace-
    prolaktyna- 16,89 (norma 4,79-23,30)
    DHEA-SO4 221,70
    Testosteron-24,88 (norma 8,40-48,10)
    SHBG- 67,35 (norma 32,40-128,00)
    17-hydroksyprogesteron- 3,07 (faza folikularna 0,2-1,3, faza lutealna 1,0-4,5, faza po menopauzie 0,2-0,9)

    Dziewczyny pomocy
    Hej :)Przeglądając Twoje wyniki są one w porządku...prolaktyna jesteś w normie testosteron tez SHBG także hydroksyprogesteron tez w porządku(faza lutealna 1,0-4,5 )takze miescisz sie w przedziale :)DHEA także masz w normie :)A miałas jakies wskazania ze na DHEA SO4 miałas skierowanie?

    63b363a823.png
  • Januszkowa Autorytet
    Postów: 1664 1888

    Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam skierowania, robilam prywatnie badania. Bylam wczesniej u lekarza ginekologa-endokrynologa, ktory wypisal mi jakie mam zrobic bad. Moje problemy to tradzik i problemy ze zajsciem w ciaze. (5miesiecy) moze to niedlugo, ale chcialam szybko sie przebadac.

    Dziekuje bardzo za interpretacje wynikow;)

    ilonek lubi tę wiadomość

    16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy - czy może zwiększać szanse na zajście w ciążę?

Kwas foliowy jest bardzo ważnym elementem w czasie starania o dziecko i na wczesnym etapie ciąży. Odpowiednie stężenie folianów w organizmie nie tylko zapewnia ochronę dla rozwijającego się dziecka w pierwszych tygodniach ciąży, ale również... zwiększa płodność zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn! Jak to się dzieje? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? Na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i tym samym zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)