X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badania na Medicover/Luxmed
Odpowiedz

Badania na Medicover/Luxmed

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nick89 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Korzystam z pakietu na leczenie, nawet w opcji rozszerzonej. Do ginekologa chodzę prywatnie, bo wybór dostępnych na medicover w moim mieście jest straszny, miałam raz przyjemność i już nie pójde. Czy macie jakiś sposób aby chociaż część badań zlecanych przez prywatnego lekarza wykonywać przez pakiet? Czy dwutorowo chodzić i tu i tu i "wymuszać" badania? Co miesiąc płace ponad 100zł za pakiet a dodatkowo płacę w laboratorium za badania. To samo z monitoringiem. Czy poza znajomościami jest jakiś sposób?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, że podstawowe badania typu morfologia, krzywa cukrową mialam w ciąży w Medicover w pakiecie za darmo bez skierowania, pozostałe mogłabym mieć w pakiecie za darmo na podstawie skierowania dowolnego lekarza - również z zewnątrz, warto dowiedzieć się co konkretnie zawiera Twój pakiet.

Przed ciąża niestety musialam mieć skierowanie z Medicover, ale moje doświadczenie jest takie, że lekarze na czacie bez problemu daja skierowanie na badanie jak się to uzasadni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 22:13

• Agnieszka18 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam o tym z lekarzem z Medicover w Gdańsku. To działa tak, że to lekarz ma badania do zapisania, nie my je w pakiecie. On ma nad sobą osobę, która weryfikuje czy badania zalecone zgadzają się z procedurami z wizyty.

Medicover ma w regulaminie wylaczenia-nie można wykonywać badań związanych z niepłodnością, bo mają swoje klinikę invimed i tam kierują.

Od 2011 do 2013- 5 poronień

2014 - córka

Starania o drugie dziecko od 2021
    XI 2021 - ovitrelle
    I 2022 - CLO + ovitrelle, strata w 7w4d
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Enel Medzie honorują skierowania od lekarzy zewnętrznych. To, co miałam w pakiecie - po prostu robili. Tylko trzeba ich pilnować, mi raz zlecili bezsensowne badanie za 200 zł bo wydawało im się, że nie mam go w pakiecie, a to po prostu na recepcji się nie znali i źle wpisali do kompa.
    (Swoją drogą tak to jest, jak rejestracją na badania zajmują się ludzie bez wykształcenia medycznego, recepcjoniści a nie pielęgniarki - pobierające krew.)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ