Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badania na Medicover/Luxmed
Odpowiedz

Badania na Medicover/Luxmed

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nick89 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Korzystam z pakietu na leczenie, nawet w opcji rozszerzonej. Do ginekologa chodzę prywatnie, bo wybór dostępnych na medicover w moim mieście jest straszny, miałam raz przyjemność i już nie pójde. Czy macie jakiś sposób aby chociaż część badań zlecanych przez prywatnego lekarza wykonywać przez pakiet? Czy dwutorowo chodzić i tu i tu i "wymuszać" badania? Co miesiąc płace ponad 100zł za pakiet a dodatkowo płacę w laboratorium za badania. To samo z monitoringiem. Czy poza znajomościami jest jakiś sposób?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, że podstawowe badania typu morfologia, krzywa cukrową mialam w ciąży w Medicover w pakiecie za darmo bez skierowania, pozostałe mogłabym mieć w pakiecie za darmo na podstawie skierowania dowolnego lekarza - również z zewnątrz, warto dowiedzieć się co konkretnie zawiera Twój pakiet.

Przed ciąża niestety musialam mieć skierowanie z Medicover, ale moje doświadczenie jest takie, że lekarze na czacie bez problemu daja skierowanie na badanie jak się to uzasadni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 22:13

• Agnieszka18 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam o tym z lekarzem z Medicover w Gdańsku. To działa tak, że to lekarz ma badania do zapisania, nie my je w pakiecie. On ma nad sobą osobę, która weryfikuje czy badania zalecone zgadzają się z procedurami z wizyty.

Medicover ma w regulaminie wylaczenia-nie można wykonywać badań związanych z niepłodnością, bo mają swoje klinikę invimed i tam kierują.

Od 2011 do 2013- 5 poronień

2014 - córka

Starania o drugie dziecko od 2021
    XI 2021 - ovitrelle
    I 2022 - CLO + ovitrelle, strata w 7w4d
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Enel Medzie honorują skierowania od lekarzy zewnętrznych. To, co miałam w pakiecie - po prostu robili. Tylko trzeba ich pilnować, mi raz zlecili bezsensowne badanie za 200 zł bo wydawało im się, że nie mam go w pakiecie, a to po prostu na recepcji się nie znali i źle wpisali do kompa.
    (Swoją drogą tak to jest, jak rejestracją na badania zajmują się ludzie bez wykształcenia medycznego, recepcjoniści a nie pielęgniarki - pobierające krew.)

• Niecierpliwa_ Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy udaje Wam się dostawać skierowania na badania hormonalne w medi / centrum Damiana? Te kilka tyg które byłam w ciąży nie było większych problemów ale przed i teraz to jest jakaś ściana. A jak jeszcze słyszą że dłużej się leczę (nie mówię o tym sama siebie ale parę razy drążyli) to już w ogóle. Tsh to mam wrażenie jakiś maks możliwości i doprowadza mnie to do szału, bo wiele z tych badań mam w pakiecie.
    Może macie jakiś sposób co im mówić, żeby łatwiej coś dostać?

🙎‍♀️ 36 👨34
    ⌛️ starania od 8.2024

IUI 8.2025 ❌

IUI 2.2026 (lametta +ovi) ✅
    4.2026 💔 (9 tydz)
  • Karolaka90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się poddałam z medicover, dla mnie ta placówka to dno dna. Podstawowych badań nie chcą przepisać bo nie widzą potrzeby już nie wspomnę ile się mówi o profilaktyce. Przerzuciłam się na alab i ich promki bo już mi szkoda nerwów było

Start IVF grudzień 2025

Stymulacja luty ❄️ ❄️❄️

Luty 2026 I transfer ❌
    Marzec 2026 II transfer ✅

30.03 -> 7dpt 27.57
    1.04 -> 9dpt. 72.52
    3.04 -> 11dpt. 161.1
    7.04 -> 15dpt. 416.3
    9.04 -> 17dpt. 707.3
    11.04 -> 19dpt. 1349

21.04 -> mamy serduszko ❤️

Prolutex - luteina - cyclogest - estrofem - duphaston - acard
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaka90 wrote:
    Ja się poddałam z medicover, dla mnie ta placówka to dno dna. Podstawowych badań nie chcą przepisać bo nie widzą potrzeby już nie wspomnę ile się mówi o profilaktyce. Przerzuciłam się na alab i ich promki bo już mi szkoda nerwów było

Ja mam podobne doświadczenia z medicover :/

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

preg.png

Wysłany: 10 kwietnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, pamiętam że z 8-10 lat temu jak z innego powodu chodziłam do Endo to nie było problemów z badaniami, niezależnie u kogo. A teraz ściana. Chyba w takim razie też prywatnie to wszystko porobię

🙎‍♀️ 36 👨34
    ⌛️ starania od 8.2024

IUI 8.2025 ❌

4.2026 💔 (9 tydz)
  • Karolaka90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Kurczę, pamiętam że z 8-10 lat temu jak z innego powodu chodziłam do Endo to nie było problemów z badaniami, niezależnie u kogo. A teraz ściana. Chyba w takim razie też prywatnie to wszystko porobię
    Ja jak nie jest na już poluje na alab w weekendy szczególnie mają dobre promki

Niecierpliwa_ lubi tę wiadomość

Start IVF grudzień 2025

Stymulacja luty ❄️ ❄️❄️

Luty 2026 I transfer ❌
    Marzec 2026 II transfer ✅

30.03 -> 7dpt 27.57
    1.04 -> 9dpt. 72.52
    3.04 -> 11dpt. 161.1
    7.04 -> 15dpt. 416.3
    9.04 -> 17dpt. 707.3
    11.04 -> 19dpt. 1349

21.04 -> mamy serduszko ❤️

Prolutex - luteina - cyclogest - estrofem - duphaston - acard
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaka90 wrote:
    Ja mam luxmed . Czesc badan udawalo mi sie wydembic ale tez maja problemy wiecznie. Przed umowieniem czytalam opinie o lekarzu i tez wymyslalam troche objawow i wtedy dostawalam

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm
    ♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)
    ♡ 19+2 tc baby girl 🩷🩷🩷
    ♡ 20+5 tc 🐹418g
    preg.png

Czekamy na Marcelinke 🩷

Wysłany: 11 kwietnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu partnerowi lekarz z Medi ostatnio powiedział, żeby nawet nie mówił że gdzieś indziej się leczy i chce skierowania, bo wtedy na pewno nie dostanie xd
    Chociaż ja w Damianie w tamtym roku akurat dzięki temu dostałam jakimś cudem - że powiedziałam jaki konkretnie muszę mieć do IUI i wszystkie dostałam.

🙎‍♀️ 36 👨34
    ⌛️ starania od 8.2024

IUI 8.2025 ❌

4.2026 💔 (9 tydz)
  • agelee Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało w Luxmed:
    - B12
    - żelazo
    - ferrytyna
    - kwas foliowy
    - USG piersi oczywiście
    - 3x posiew na bakterie i grzyby (mówiłam, że do histeroskopii na nfz i dali)
    - morfologia chyba 5 razy, mocz, trójglicerydy, cholesterol
    - badania konieczne przed znieczuleniem ogólnym (APTT itp)
    - Hormony: FSH, LH, Prolaktyna, Testosteron, Progesteron, TSH, FT3, FT4
    - USG tarczycy
    - jeden cykl monitoringu (dr Piotr Waciński Warszawa)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ