badania progesteronu
-
WIADOMOŚĆ
-
to bardzo dobry wynik
miałam robione badania progesteronu w 5 dniu po owulacji i wynosił 8ng/ml, w 7 dniu po 10 ng/ml i w 9 dniu 10,2 ng/ml i mam zalecona luteinę"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
zależy który to był dzień po owulacji bo może owulacje u ciebie występuje później a ilu dniowe masz cykle bo jeśli 22 dc jest mniej więcej 7 dni przed spodzieaną miesiączka to znaczy że do owulacji nie doszło"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
według mnie powtórz progesteron 25 dnia cyklu i będziesz wiedziała czy wzrośnie, gdy robiłam profil progesteronu to badałam go 5 dpo (po zaniku śluzu płodnego) co dwa dni czyli 7 i 9 dpo."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
Dziewczyny robiłam w tym miesiącu badania progesteronu. Miał być 3,5,7 dpo. Więc zrobiłam, ale potem w 3 dniu okazało się, że ovu przesunął mi dzień ovu i to nie był 3 a 1 dzień po owulacji.
wyniki to: 1dpo 4,16
3dpo 10,89
5 dpo 14,82
zrobię jeszcze w 7 dniu ( w ten piątek ) i zobaczymy ale nie wiem czy to dobry wynik?? lekarz dopiero za 2 tyg:/
Z góry dziękuję Wam za odpowiedź -
nick nieaktualny
-
Maaadziaaa87 ja mialam ponad 18, okres przyszedł normalnie, więc nie ma co się napalać ( ja tak poniekąd zrobilam i pozniej to niemile rozczarowanie) ale życzę Ci jak najlepiej:)
Luska podobno jeśli jest powyżej 10 tzn ( albo suma 3 kolejnych badań w odstępie jednego albo 2 dni daje wynik ponad 20)tzn, że owulka była.
Dżona trochę mało, ale najlepiej skonsultować z lekarzem. -
nick nieaktualnyja 7 dpo miałam 19,99 nie nakręcam się na ciążę głównie zrobiłam to badanie by mieć pewność,że mam owulację. No i lekarz patrząc na wynik nie robiąc jeszcze usg od razu mnie uspokoił,że owulacja łądna była potem tylko potwierdził to usg
Ag... lubi tę wiadomość