Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
Odpowiedz

Badanie KIR na problem z implantacją zarodka

Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet
    Postów: 995 555

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co mam zrobić - dziś 15dc - staramy się naturalnie , zalecenia od Pasnika 1dzien po transferze 1/3 dawki accofilu codziennie . Robiłam testy ovu - wychodzą i nie wiem czy dziś wieczorem zrobić zastrzyk (bo może wczoraj była owulacja) czy poczekać do jutra ? Co radzicie ?

    palyna
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie czy badanie Kirow ma sens jeżeli nigdy nie było się w ciąży ? Jestem po nieudanym crio. Mam problemy również immunologiczne.Mamy ostatniego mrozaka i chce się lepiej przygotować. Nie badałam tylko ich. Co radzicie? i pytanie czy mąż tez musi się badać czy tylko wystarczy że ja?

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Bu Autorytet
    Postów: 869 543

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka wydaje mi się, że ma sens, w końcu u mnie wyszło, że nie mam tych najważniejszych implantacyjnych i pewnie z tym jest problem...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 10:22

    Wisienka39* lubi tę wiadomość

    31 lat, leczenie od 06.2014
    06.2016 HSG - jajowody drożne
    Nasienie ok, tyłozgięcie, paciorkowiec
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik leukocytów po kolejnej dawce: 28.33.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • sylwia211987 Autorytet
    Postów: 1665 628

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Wynik leukocytów po kolejnej dawce: 28.33.
    No to dobrze, ja wynik z dziś 35. Kiedy planujesz betę???😊
    A jak się czujesz po zastrzykach?? Ja nie ciekawie

    Sylwia211987
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Dziewczyny pytanie czy badanie Kirow ma sens jeżeli nigdy nie było się w ciąży ? Jestem po nieudanym crio. Mam problemy również immunologiczne.Mamy ostatniego mrozaka i chce się lepiej przygotować. Nie badałam tylko ich. Co radzicie? i pytanie czy mąż tez musi się badać czy tylko wystarczy że ja?

    Wydaje mi się że ma sens, byłam w takiej samej sytuacji, ani razu nie byłam w ciąży i właśnie w kirach wyszedł problem genotyp aa plus brak kirow odpowiedzialnych za implantacje. Zlecone badania miałam tylko ja mąż nic nie robił.

  • njut Autorytet
    Postów: 4862 2358

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    No to dobrze, ja wynik z dziś 35. Kiedy planujesz betę???😊
    A jak się czujesz po zastrzykach?? Ja nie ciekawie
    sylwia a jakie masz objawy?

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    No to dobrze, ja wynik z dziś 35. Kiedy planujesz betę???😊
    A jak się czujesz po zastrzykach?? Ja nie ciekawie
    Czwartek lub piątek. Nie mam żadnych objawów

    sylwia211987 lubi tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • sylwia211987 Autorytet
    Postów: 1665 628

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    sylwia a jakie masz objawy?
    Najczęściej w sumie prawie po każdym zastrzyku (zastrzyk robię o 15) rano budzę się z tępym bólem głowy...i dochodzi ból kręgosłupa... Takie kręcenie aż muszę sobie czasami oddychnąć😁. Doszło kręcenie w kolanach...i ogólne poczucie rozbicia dzisiaj ciężko mi było skoncentrować się za kierownicą...następnym razem nie wsiadam po zastrzyku na drugi dzień w dalszą trasę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 18:10

    Sylwia211987
  • njut Autorytet
    Postów: 4862 2358

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Najczęściej w sumie prawie po każdym zastrzyku (zastrzyk robię o 15) rano budzę się z tępym bólem głowy...i dochodzi ból kręgosłupa... Takie kręcenie aż muszę sobie czasami oddychnąć😁. Doszło kręcenie w kolanach...i ogólne poczucie rozbicia ciężko mi się skoncentrować dzisiaj było za kierownicą...następnym razem nie wsiadam po zastrzyku na drugi dzień w dalszą trasę.
    Byłam ciekawa bo u mnie po 2 fiolach brak objawów, WBC na stałym poziomie ok 20. Jak zaczynam 3 fiolkę to dochodzą mi duszności.

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • sylwia211987 Autorytet
    Postów: 1665 628

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też nie ciekawie, ja przy pierwszej procedurze z accofilem miałam też te skutki ale teraz są silniejsze , wczoraj np kręgosłup zaczął mnie boleć tak jak przy zapaleniu korzonków, gdybym nie wiedziała że to od accofilu to pewnie wzięłabym tabletke, a tak wiedziałam że to minie.

    Sylwia211987
  • palyna Autorytet
    Postów: 995 555

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś robiła bete ?
    Podzielcie sie dobrym słowem ze accofil pomaga bo jakas załamka mnie dopada ...

    palyna
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny któraś robiła bete ?
    Podzielcie sie dobrym słowem ze accofil pomaga bo jakas załamka mnie dopada ...
    Ja będę robiła w czwartek betę.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • viki_31 Autorytet
    Postów: 267 332

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny któraś robiła bete ?
    Podzielcie sie dobrym słowem ze accofil pomaga bo jakas załamka mnie dopada ...
    mi beta na acoffilu rośnie...ale nie pociesze zbyt bo rośnie bardzo wolno wiec pewnie nici z tego jedyne pocieszenie ze zarodek walczy.

    starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • sylwia211987 Autorytet
    Postów: 1665 628

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę jutro rano☺ to będzie 8dpt także powinno coś być albo i nie być...dam znać

    didik34, njut, viki_31 lubią tę wiadomość

    Sylwia211987
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2421 2726

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tu czekam na dobre wieści !!!
    Viki jak wolno rośnie ? Ile razy robiłaś betę?

    hchykrntuqgv9zjy.png
    mhsv3e5en0cnlhck.png

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA

  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny ja tu czekam na dobre wieści !!!
    Viki jak wolno rośnie ? Ile razy robiłaś betę?
    Jak tam u Ciebie? Beta rośnie? Jakieś objawy ciążowe Cie dopadły?

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • palyna Autorytet
    Postów: 995 555

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak mocno za was trzymam kciuki!!!
    Za siebie tez, nie ukrywam:)
    Powiedzcie czy was tez tak strasznie jajniki bolaly przy accofilu jakies 2-4 dni po owulacji ?
    Ja biore codziennie 1/3 dawki i tak mnie strasznie bola ze nie daje rady...już nie wspomnę o bólu wszystkich kości ... no ale tego to się spodziewałam ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 20:13

    palyna
  • sylwia211987 Autorytet
    Postów: 1665 628

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Nawet nie wiecie jak mocno za was trzymam kciuki!!!
    Za siebie tez, nie ukrywam:)
    Powiedzcie czy was tez tak strasznie jajniki bolaly przy accofilu jakies 2-4 dni po owulacji ?
    Ja biore codziennie 1/3 dawki i tak mnie strasznie bola ze nie daje rady...już nie wspomnę o bólu wszystkich kości ... no ale tego to się spodziewałam ...
    O jej kobieto nawet nie wiesz jak się cieszę że ciebie też kości bolą(w sensie ze wiesz nie jestem sama w tych bokach.)🤣🤣🤣🤣🤣 bo już myślałam że jakiś dziwoląg ze mnie albo nie tak reaguje😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 20:51

    Sylwia211987
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2421 2726

    Wysłany: 11 czerwca 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Jak tam u Ciebie? Beta rośnie? Jakieś objawy ciążowe Cie dopadły?
    Ja betę badałam do końca 6 tc, potem już tylko usg , bo beta nie przyrasta tak jak na początku. Nie mam żadnych objawów ciążowych . Jedynie piersi mi urosły i pojawiły się żyłki 🙈
    Dużo leżę i odpoczywam, bo mam krwiaka.
    Gdyby nie stres związany z oczekiwaniem na każde usg, to byłoby super🤗

    Palyna, mnie jajniki bolą do dziś ! To nie z accofilu. To raczej z hormonów 😊

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    hchykrntuqgv9zjy.png
    mhsv3e5en0cnlhck.png

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego