Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaLenka wrote:Witam. Jestem tu od niedawna. Dzisiaj miałam kriotransfer i mam do Was pytanko aby się upewnić. Zalecone mam zastrzyki accofil począwszy od drugiego dnia po kriotransferze... czyli pierwszy zastrzyk w środę? Dobrze liczę?
Tak, środa to Twój 2dptkir AA, oboje HLA C1 C2
👨👩👧👧❤❤ -
MagdaLenka wrote:Witam. W poniedzialek uderzam na krio do Wawy. Mialam mieć podany accofil domacicznie,ale niestety w klinice w której się lecze niema takiej opcji.2 dni Po krio mam robić zastrzyk I tak do 9tc. Czy 9 tygodni mam liczyć np od zrobienia bety która wskaże ciążę? Niby to takie proste Ale nie czaje ;( helppalyna
-
nick nieaktualnypalyna wrote:Dziewczyny w którym dniu odstawialyscie accofil po udanym transferze ? W 7 tygodniu czy później ?
Ja biorę codziennie 1/3 dawki .
Życzę udanej ciąży i szczęśliwego rozwiązania. -
Czy któraś z Was zna się na odczycie wyników KIR? U mnie z nieobecnych to 2DL5(gr2) 2DS3 i 2DS4norm. Cała reszta jest napisane że obecne i nie wiem co o tym sądzić....
Ponadto przeciwciał blokujących mam aż 32% a to chyba dobrze nie swiadczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 17:13
-
nick nieaktualny
-
Emi82 wrote:Chodzisz do dr Paśnika, prawda? powiedz prosze o jakie badania pyta? czy te typowe jak białko s, czy hormony też go interesują? jutro idę, nie wiem co przygotować a teczka pęka w szwach
-
czarnaamamba wrote:Hej, i jak po wizycie?? Na mam jutro i też nie wiem o co pyta .. Daj znać proszę
pyta o rodzinne skłonności do chorób: jakich? pyta o przebieg leczenia. o brane leki, dawki, o badania w kierunku trombofilii, kariotypy, zespołu antyfosfolipidowego, KIRy, NK, limfocyty. ogólnie kazał porobic badania i wtedy sie zgłosić.Emi82
1 mrozaczek 2.2.2;
MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
3 transfer z tevagrastimem
2 transfer
1 transfer .
3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -
endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
3 laparoskopie,
AMH około 1
ANA pozytywny
KIR brak 3DP1 haplo Bx.
Maż OK
Starania: 2014 -
Wisienka39* wrote:Palyna a za którym razem udało Ci się zajść z accofilem . Ja we wrześniu podchodzę do 2 crio właśnie z tym lekiem po raz pierwszy. Nie ukrywam że wiąże z nim ogromne nadzieję bo to mój ostatni siłacz.
Życzę udanej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.
Dla mnie Accofil inne leki był jedynym ratunkiem i jak widać pomógł , także trzymam kciuki za Ciebie!
Wisienka39* lubi tę wiadomość
palyna -
nick nieaktualnypalyna wrote:Mi udało się przy drugim podejściu.
Dla mnie Accofil inne leki był jedynym ratunkiem i jak widać pomógł , także trzymam kciuki za Ciebie!
A jakie leki miałaś jeszcze rozpisane? Ja oprócz accofilu domacicznie prze crio i zastrzyków od dnia transferu mam heparyne ,encorton i acard. -
Wisienka39* wrote:A jakie leki miałaś jeszcze rozpisane? Ja oprócz accofilu domacicznie prze crio i zastrzyków od dnia transferu mam heparyne ,encorton i acard.
Dodatkowo progesteron + estrofem - ale to juz induwidualnie Ci ustala po transferzeWisienka39* lubi tę wiadomość
palyna -
palyna wrote:Biorę heparynę , acard, encorton , przed transferem 5 dni accofil domaciczny wlew , od 10 dnia w cyklu z transferem encorton , pozniej od drugie dnia po transferze 1/3 dawka lekow codziennie + cała reszta wymieniona na początku.
Dodatkowo progesteron + estrofem - ale to juz induwidualnie Ci ustala po transferzeAdzia -
Cześć,
dostałam dzisiaj długowyczekiwane wyniki KIR. Czy jest ktoś kto jest w stanie je odszyfrować?
Haplotyp KIR: Bx
Nie wykryto genów KIR: 2DL4del, 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS4(del-22bp), 2DS5, 3DP1var
Czytałam na tym formu że ważnym jest gen 2DS1. Jesteście w stanie powiedzieć mi coś o tych wynikach na podstawie waszych doświadczeń? -
Nath wrote:Cześć,
dostałam dzisiaj długowyczekiwane wyniki KIR. Czy jest ktoś kto jest w stanie je odszyfrować?
Haplotyp KIR: Bx
Nie wykryto genów KIR: 2DL4del, 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS4(del-22bp), 2DS5, 3DP1var
Czytałam na tym formu że ważnym jest gen 2DS1. Jesteście w stanie powiedzieć mi coś o tych wynikach na podstawie waszych doświadczeń?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
palyna wrote:Biorę heparynę , acard, encorton , przed transferem 5 dni accofil domaciczny wlew , od 10 dnia w cyklu z transferem encorton , pozniej od drugie dnia po transferze 1/3 dawka lekow codziennie + cała reszta wymieniona na początku.
Dodatkowo progesteron + estrofem - ale to juz induwidualnie Ci ustala po transferze -
nick nieaktualnyNath a ja bym powiedziala ze jest niezle ale bez rewelacji. Nie masz tego naj (2ds1) ale z top 3 masz tylko 3ds1 bo 2ds5 tez nie masz. I z tych pomocnicznych masz 2ds2 i 2ds3. Ja uwazam ze to da rade, no chyba ze by dlugo nie dawalo to dopiero trzeba cos myslec:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:15
-
odebrałam wyniki KIRów. Wyszedł mi haplotyp AA
brakujące geny: 2DL2, 2DL5(grupa 1), 2DL5 (grupa2 ), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4norm, 2DL4del, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
Jest bardzo źle?? Możecie coś doradzić? Będę wdzięczna!
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonika tak,pod wzgledem wyniku badania kir jest najgorzej. Musisz sie skonsultowac u immunologa i do dzialan dolaczyc accofil, nie masz zadnego kira implantacyjnego i typ aa. Ale uszy do gory-masz diagnoze. I dzieki lekarzom masz duza szanse na sukces po wlaczeniu leczenia.