Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
Odpowiedz

Badanie KIR na problem z implantacją zarodka

Oceń ten wątek:
  • kmala Autorytet
    Postów: 372 120

    Wysłany: 9 września 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenka wrote:
    Witam. Jestem tu od niedawna. Dzisiaj miałam kriotransfer i mam do Was pytanko aby się upewnić. Zalecone mam zastrzyki accofil począwszy od drugiego dnia po kriotransferze... czyli pierwszy zastrzyk w środę? Dobrze liczę?

    Tak, środa to Twój 2dpt :)

    kir AA, oboje HLA C1 C2
    allo mlr 39%


    Nasza Kochana córeczka jest już z Nami <3
  • MagdaLenka Debiutantka
    Postów: 9 1

    Wysłany: 9 września 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmala wrote:
    Tak, środa to Twój 2dpt :)
    Dzięki:*

  • palyna Autorytet
    Postów: 968 551

    Wysłany: 9 września 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym dniu odstawialyscie accofil po udanym transferze ? W 7 tygodniu czy później ?
    Ja biorę codziennie 1/3 dawki .

    palyna
  • palyna Autorytet
    Postów: 968 551

    Wysłany: 9 września 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenka wrote:
    Witam. W poniedzialek uderzam na krio do Wawy. Mialam mieć podany accofil domacicznie,ale niestety w klinice w której się lecze niema takiej opcji.2 dni Po krio mam robić zastrzyk I tak do 9tc. Czy 9 tygodni mam liczyć np od zrobienia bety która wskaże ciążę? Niby to takie proste Ale nie czaje ;( help
    Do 9 tygodnia ciąży według usg

    palyna
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 10 września 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny w którym dniu odstawialyscie accofil po udanym transferze ? W 7 tygodniu czy później ?
    Ja biorę codziennie 1/3 dawki .
    Palyna a za którym razem udało Ci się zajść z accofilem . Ja we wrześniu podchodzę do 2 crio właśnie z tym lekiem po raz pierwszy. Nie ukrywam że wiąże z nim ogromne nadzieję bo to mój ostatni siłacz.

    Życzę udanej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 705 173

    Wysłany: 10 września 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was zna się na odczycie wyników KIR? U mnie z nieobecnych to 2DL5(gr2) 2DS3 i 2DS4norm. Cała reszta jest napisane że obecne i nie wiem co o tym sądzić....

    Ponadto przeciwciał blokujących mam aż 32% a to chyba dobrze nie swiadczy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 17:13

    Starania od 2016r
    Przebyte histeroskopie i laparoskopia IUI :-((((
    Endometrioza st. 1
  • Amilka Autorytet
    Postów: 782 797

    Wysłany: 10 września 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz,kiry piekne:)

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • czarnaamamba Nowa
    Postów: 4 2

    Wysłany: 10 września 2019, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi82 wrote:
    Chodzisz do dr Paśnika, prawda? powiedz prosze o jakie badania pyta? czy te typowe jak białko s, czy hormony też go interesują? jutro idę, nie wiem co przygotować a teczka pęka w szwach
    Hej, i jak po wizycie?? Na mam jutro i też nie wiem o co pyta .. Daj znać proszę :)

  • Emi82 Autorytet
    Postów: 606 162

    Wysłany: 11 września 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaamamba wrote:
    Hej, i jak po wizycie?? Na mam jutro i też nie wiem o co pyta .. Daj znać proszę :)

    pyta o rodzinne skłonności do chorób: jakich? pyta o przebieg leczenia. o brane leki, dawki, o badania w kierunku trombofilii, kariotypy, zespołu antyfosfolipidowego, KIRy, NK, limfocyty. ogólnie kazał porobic badania i wtedy sie zgłosić.

    Emi82
    1 mrozaczek 2.2.2;
    MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
    3 transfer z tevagrastimem :(
    2 transfer :(
    1 transfer :(.
    3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
    2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -:(
    endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
    3 laparoskopie,
    AMH około 1
    ANA pozytywny
    KIR brak 3DP1 haplo Bx.
    Maż OK
    Starania: 2014
  • palyna Autorytet
    Postów: 968 551

    Wysłany: 11 września 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Palyna a za którym razem udało Ci się zajść z accofilem . Ja we wrześniu podchodzę do 2 crio właśnie z tym lekiem po raz pierwszy. Nie ukrywam że wiąże z nim ogromne nadzieję bo to mój ostatni siłacz.

    Życzę udanej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.
    Mi udało się przy drugim podejściu.
    Dla mnie Accofil inne leki był jedynym ratunkiem i jak widać pomógł , także trzymam kciuki za Ciebie!

    Wisienka39* lubi tę wiadomość

    palyna
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 11 września 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Mi udało się przy drugim podejściu.
    Dla mnie Accofil inne leki był jedynym ratunkiem i jak widać pomógł , także trzymam kciuki za Ciebie!

    A jakie leki miałaś jeszcze rozpisane? Ja oprócz accofilu domacicznie prze crio i zastrzyków od dnia transferu mam heparyne ,encorton i acard.

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • palyna Autorytet
    Postów: 968 551

    Wysłany: 11 września 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    A jakie leki miałaś jeszcze rozpisane? Ja oprócz accofilu domacicznie prze crio i zastrzyków od dnia transferu mam heparyne ,encorton i acard.
    Biorę heparynę , acard, encorton , przed transferem 5 dni accofil domaciczny wlew , od 10 dnia w cyklu z transferem encorton , pozniej od drugie dnia po transferze 1/3 dawka lekow codziennie + cała reszta wymieniona na początku.
    Dodatkowo progesteron + estrofem - ale to juz induwidualnie Ci ustala po transferze

    Wisienka39* lubi tę wiadomość

    palyna
  • Agataa29 Koleżanka
    Postów: 159 18

    Wysłany: 12 września 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Biorę heparynę , acard, encorton , przed transferem 5 dni accofil domaciczny wlew , od 10 dnia w cyklu z transferem encorton , pozniej od drugie dnia po transferze 1/3 dawka lekow codziennie + cała reszta wymieniona na początku.
    Dodatkowo progesteron + estrofem - ale to juz induwidualnie Ci ustala po transferze
    Powiedz Kochana jaki u Ciebie kir i u męża hla?

    Adzia
  • Nath Znajoma
    Postów: 23 2

    Wysłany: 12 września 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    dostałam dzisiaj długowyczekiwane wyniki KIR. Czy jest ktoś kto jest w stanie je odszyfrować?
    Haplotyp KIR: Bx
    Nie wykryto genów KIR: 2DL4del, 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS4(del-22bp), 2DS5, 3DP1var

    Czytałam na tym formu że ważnym jest gen 2DS1. Jesteście w stanie powiedzieć mi coś o tych wynikach na podstawie waszych doświadczeń?

  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1315 1096

    Wysłany: 12 września 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nath wrote:
    Cześć,
    dostałam dzisiaj długowyczekiwane wyniki KIR. Czy jest ktoś kto jest w stanie je odszyfrować?
    Haplotyp KIR: Bx
    Nie wykryto genów KIR: 2DL4del, 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS4(del-22bp), 2DS5, 3DP1var

    Czytałam na tym formu że ważnym jest gen 2DS1. Jesteście w stanie powiedzieć mi coś o tych wynikach na podstawie waszych doświadczeń?
    Jest ok bo masz inne kiry implementacyjne niż 2DS1.

    34 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • joanna83 Ekspertka
    Postów: 172 52

    Wysłany: 13 września 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Biorę heparynę , acard, encorton , przed transferem 5 dni accofil domaciczny wlew , od 10 dnia w cyklu z transferem encorton , pozniej od drugie dnia po transferze 1/3 dawka lekow codziennie + cała reszta wymieniona na początku.
    Dodatkowo progesteron + estrofem - ale to juz induwidualnie Ci ustala po transferze
    PALYNA jak ty z tym accofilem. Ja też mam. Odstawilas już?

  • Amilka Autorytet
    Postów: 782 797

    Wysłany: 13 września 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nath a ja bym powiedziala ze jest niezle ale bez rewelacji. Nie masz tego naj (2ds1) ale z top 3 masz tylko 3ds1 bo 2ds5 tez nie masz. I z tych pomocnicznych masz 2ds2 i 2ds3. Ja uwazam ze to da rade, no chyba ze by dlugo nie dawalo to dopiero trzeba cos myslec:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:15

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6747 9024

    Wysłany: 13 września 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki KIRów. Wyszedł mi haplotyp AA :(

    brakujące geny: 2DL2, 2DL5(grupa 1), 2DL5 (grupa2 ), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4norm, 2DL4del, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm

    Jest bardzo źle?? Możecie coś doradzić? Będę wdzięczna!

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Amilka Autorytet
    Postów: 782 797

    Wysłany: 13 września 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak,pod wzgledem wyniku badania kir jest najgorzej. Musisz sie skonsultowac u immunologa i do dzialan dolaczyc accofil, nie masz zadnego kira implantacyjnego i typ aa. Ale uszy do gory-masz diagnoze. I dzieki lekarzom masz duza szanse na sukces po wlaczeniu leczenia.

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • palyna Autorytet
    Postów: 968 551

    Wysłany: 13 września 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna83 wrote:
    PALYNA jak ty z tym accofilem. Ja też mam. Odstawilas już?
    Ja jeszcze nie , czekam aż wg usg dzieciątko będzie mialo wmiary na 7 tydzien

    palyna
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.