Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kit wrote:Dziewczyny czy jezeli mam genotyp aa i powiedzmy badanie hla wyjdzie zle to w ogole nawet acofil nie pomoze czy jak to jest?
Kit lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaBK wrote:Nasz immunolog zwrócił tylko uwagę na genotyp. Przy HLA tylko spojrzał. Podstawą jest chyba, że jeśli masz AA lub Bx to zostanie przepisany accofil. A do typowania HLA nie przywiązywał uwagi.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
Mam pytanie pierwszy raz mam transfer z accofilem i mam pytanie 5 dni przed crio miałam wlew i teraz 2 dni po mam zrobić pierwszy zastrzyk . Moje pytanie czy lepiej cały zastrzyk zrobić raz na 3 dni czy lepiej codziennie 1/3 dawki jak to wyglądało u Was ? -
inka222 wrote:Cześć Dziewczyny,
Mam pytanie pierwszy raz mam transfer z accofilem i mam pytanie 5 dni przed crio miałam wlew i teraz 2 dni po mam zrobić pierwszy zastrzyk . Moje pytanie czy lepiej cały zastrzyk zrobić raz na 3 dni czy lepiej codziennie 1/3 dawki jak to wyglądało u Was ?
Ja brałam co 3 dni cały zastrzyk. Jeśli chodzi o 1/3 co dziennie to jest problem. W jaki sposób sobie to rozdzielić. Poza tym trzeba mieć nowe igły aby po każdym zastrzyku zmienić. Nam personel medyczny polecił brać cały zastrzyk. Druga sprawa jest taka, jakie będą objawy po zastrzyku (jeśli będą). Ja brałam zastrzyki pod wieczór aby przespać noc. Chodź wyczytałam, że niektóre brały rano. -
Hej dziewczyny
Mam pytanko do dziewczyn stosujących accofil, może któraś miała podobnie...
Jestem po transferze, kir AA, mialam zalecenie accofil 1/3 dawki codziennie... w niedziele 2.11 pierwsza dawka, w środę po trzech dawkach leukocyty już ponad 45tys. P. odpisał że kolejna dawka po 4 dniach od ostatniego... oczywiście się stosuje tylko się zastanawiam czy też mialyscie taki duży odstęp jak stosujecie 1/3dawki...?? -
AgaBK wrote:My chodziliśmy do dr. Sydora ( w sumie 3 wizyty )moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Amilka wrote:Miala ktoras z Was tylko wlew z accofilu, bez zastrzykow pozniej:> wlasnie sie dowiedzialam ze tak bede miala :>
Ten wlew jest po punkcji ale przed transferem tak:>moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Jakie miałaś zalecenia od sydora? Mi on nie kazał HLA badać, lekarz z kliniki mi zlecił.
Po pierwszej wizycie zlecił badania immunologiczne - które wyszły wszystkie w normie
Po drugiej wizycie zlecił inne badania - które wyszły wszystkie w normie
I po trzeciej wizycie i kolejnych badaniach - wyszedł KIR AA i zlecił Accofil do transferu i się udało
Po dwóch wizytach dr. nie potrafił nas zakwalifikować do żadnej grupy i przepisać żadnych leków, dopiero trzecia zaowocowała.Meggie1 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mialam pierwszy zastrzyk z acoffilu, w nocy obudziłam się z potworym bólem w miejscu gdzie kończy się mostek.Nie wiem czy to wątroba, żołądek, czy splot słoneczny? Poczytałam dziś, że splot reguluje działanie narządów płciowych i trochę się tym wystraszyłam. Ktoś miał taki objaw?moja historia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Wczoraj mialam pierwszy zastrzyk z acoffilu, w nocy obudziłam się z potworym bólem w miejscu gdzie kończy się mostek.Nie wiem czy to wątroba, żołądek, czy splot słoneczny? Poczytałam dziś, że splot reguluje działanie narządów płciowych i trochę się tym wystraszyłam. Ktoś miał taki objaw?
evkill lubi tę wiadomość
-
Kit wrote:Dziewczyny a przy hashimoto mozna miec szczepienia limfocytami?
Hej, opinie są różne, bo nieraz dziewczyny pisały, że nie można, ale ja mam hashimoto i jeśli immunosupresja nie przyniesie u mnie efektu to lekarz powiedział, że trzeba będzie rozważyć szczepienia. Jeśli dojdzie do tego, że faktycznie będę musiała przemyśleć te szczepienia to na pewno go o to zapytam.
Starania od września 2015
3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
zespół antyfosfolipidowy
mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
hashimoto (leczone obecnie ok)
HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
01.2023 Start Reprofit Ostrava
18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
9+1 - 2,58 cm ❤️
10+0 - 3,39 cm ❤️ -
Dziewczyny czy są tu takie którym udało się ivf lub adopcja zarodka przy kirze AA?
Dajcie nadzieję proszęEndometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków
-
gwiazdeczka88 wrote:Dziewczyny czy są tu takie którym udało się ivf lub adopcja zarodka przy kirze AA?
Dajcie nadzieję proszęKIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Znam parę przypadków. Mam nadzieję, że będę kolejnym nie nakręcaj się i uwierz w to, że z odpowiednim zestawem leków się uda. Ja głęboko wierzę w mój sukces mimo, że mam kir AA a mąż HLA-C c2.
U nas kir AA, oboje hla-c C1C2, 6 transferów nie udanych, ale też słabe zarodki nigdy blastki. Mam też endometrioze a mąż słabe plemniki. Ostatnie 3 transfery na naszych zarodkach były z accofilem ale zakładam że to nie wina kirow tylko właśnie słabych zarodkow.Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków
-
gwiazdeczka88 wrote:Dzięki
U nas kir AA, oboje hla-c C1C2, 6 transferów nie udanych, ale też słabe zarodki nigdy blastki. Mam też endometrioze a mąż słabe plemniki. Ostatnie 3 transfery na naszych zarodkach były z accofilem ale zakładam że to nie wina kirow tylko właśnie słabych zarodkow.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero