Badanie nasienia, gdzie ?
-
NOWAA122 wrote:Odpowie ktoś?
Nie wiem jak w Kielcach.
Ale ogólnie wygląda to tak, że wypełnia sie dokumenty odnośnie abstynencji seksulanej( ile dni minęło). Później mąż idzie do pomieszczenia dla panów oddaje nasienie do plastikowego pojemnika. I zostawia sie zazwyczaj w tym pomieszczeniu jest wyznaczone miejsce do odstawienia pojemnika. Coś jeszcze byś chciała wiedzieć?Starania od 09.2022r
Ja 👩 25l
✅️ kariotyp
❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
✅️ drożność jajowodów
✅️ monitoringi owulacji
✅️ regularne cykle
Mąż 👦 28l
❌️ obniżone parametry nasienia
Ruchliwość, morfologia 0%
✅️ kariotyp
13.09.24r punkcja
25.11.24r transfer 4BA ❄️
06.12.24r ❌️🤰
13.01.25r włączenie leków do 2 transferu
03.02.25r transfer 2/EB
14.02.25r 😐⏸️✖️
Została ❄️ 4BB -
Karolka55 wrote:Nie wiem jak w Kielcach.
Ale ogólnie wygląda to tak, że wypełnia sie dokumenty odnośnie abstynencji seksulanej( ile dni minęło). Później mąż idzie do pomieszczenia dla panów oddaje nasienie do plastikowego pojemnika. I zostawia sie zazwyczaj w tym pomieszczeniu jest wyznaczone miejsce do odstawienia pojemnika. Coś jeszcze byś chciała wiedzieć?
Czy warunki są "komfortowe "? -
Myślę, ze na tyle aby w spokoju wykonać badanie. Jest toaleta, kanapa. Higiena to podstawa czyste ręce aby nie wyszły nie potrzebne bakterie.Starania od 09.2022r
Ja 👩 25l
✅️ kariotyp
❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
✅️ drożność jajowodów
✅️ monitoringi owulacji
✅️ regularne cykle
Mąż 👦 28l
❌️ obniżone parametry nasienia
Ruchliwość, morfologia 0%
✅️ kariotyp
13.09.24r punkcja
25.11.24r transfer 4BA ❄️
06.12.24r ❌️🤰
13.01.25r włączenie leków do 2 transferu
03.02.25r transfer 2/EB
14.02.25r 😐⏸️✖️
Została ❄️ 4BB -
Karolka55 wrote:Myślę, ze na tyle aby w spokoju wykonać badanie. Jest toaleta, kanapa. Higiena to podstawa czyste ręce aby nie wyszły nie potrzebne bakterie.
A czy nasienie można oddać najpierw przez zblokowanie je naciągnięciem skórki a później wypuszczenie do pojemnika ? -
NOWAA122 wrote:Mąż idzie na badanie nasienia
Jaka klinika polecacie ?
KIELCE
Jak wygląda badanie? Czy jest jakiś pokój? Jak to się odbywa
Jesteśmy zieloni
W Kielcach z tego co wiem to można oddać nasienie w Diagnostyce na Jagiellońskiej, Gamecie w Podzamczu i Omedze w Galerii Echo. W dwóch ostatnich trzeba się umawiać wcześniej na badanie, nie wiem jak w Diagnostyce. W omedze można się umówić tak że próbkę się oddaje do pojemniczka w domu i można przywieźć ale chyba trzeba w ciągu 30 minut max.starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔. -
NOWAA122 wrote:Mąż idzie na badanie nasienia
Jaka klinika polecacie ?
KIELCE
Jak wygląda badanie? Czy jest jakiś pokój? Jak to się odbywa
Jesteśmy zieloni
Hej,
Maż robil w Gamecie na Podzamczu, robil to przy okazji kwalifikacji do IFV. Jest osobny pokoik i jakos poszlo, warunki pewnie malo komfortowe ale w koncu my tez musimy przechodzic rozne malo przyjemne badania😛 -
MK32 wrote:Hej,
Maż robil w Gamecie na Podzamczu, robil to przy okazji kwalifikacji do IFV. Jest osobny pokoik i jakos poszlo, warunki pewnie malo komfortowe ale w koncu my tez musimy przechodzic rozne malo przyjemne badania😛
Dziękuję za odpowiedź !
Gdzie zostawia się nasienie po oddaniu ?
Co znajduje się w pokoju ? Czy mąż był sam? -
To bardzo zależy od kliniki i miejsca. W niektórych są osobne pokoje, w innych łazienka w korytarzu, a do innych się przywozi. Zazwyczaj może wybrać czy być sam nie wiem czy z partnerką. Wybierz miejsce i dopytaj jak w danej klinice jest.
Jeśli by dowoził z domu to trzeba szybko i sperma nie może zmarznąć. Mój gin mówił by np. mąż owinął czymś kubeczek i schował na klatę pod bluzkę, na to kurtka i dopiero do auta szybko.
Ale mąż wolał już na miejscu w łazience w przychodni.37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
2️⃣ IUI marzec
Wyniki ok. -
NOWAA122 wrote:Dziękuję za odpowiedź !
Co znajduje się w pokoju ? Czy mąż był sam?
Mój akurat też w Gamecie oddawał. W pokoju jest kanapa, umywalka, stolik i hasło do WiFi. Są podwójne drzwi, w sensie wchodzi sie do środka i jeszcze dalej do kolejnego pokoju. Nasienie oddaje się do pojemniczka, zostawia na okienku - trzeba zadzwonić dzwonkiem żeby ktoś odebrał ale można zadzwonić i wyjść.starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔. -
NOWAA122 wrote:Dziękuję za odpowiedź !
Co znajduje się w pokoju ? Czy mąż był sam?
Nooo sam byl ale przyznam sie szczerze ze nie pytalam o takie szczegóły 🤣 mowil ze byl jakis plakat z kobita ale nie wiem czy sobie zartowal czy serio🤣 -