X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie niedrożność jajników
Odpowiedz

Badanie niedrożność jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy to badanie bardzo was bolało? Jak się czulyscie ? I czy dostaliście zwolnienie ? Czy wszystko dobrze i można zejść z fotela ? Dziś dostałam informację na ten temat i że mam zażyć tabletki przeciwbólowe itp i że jest to trochę inwazyjne badanie i się trochę wystraszyłam..

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 wrote:
    Hej dziewczyny, czy to badanie bardzo was bolało? Jak się czulyscie ? I czy dostaliście zwolnienie ? Czy wszystko dobrze i można zejść z fotela ? Dziś dostałam informację na ten temat i że mam zażyć tabletki przeciwbólowe itp i że jest to trochę inwazyjne badanie i się trochę wystraszyłam..

Drożność jajników? Chyba chodzi o drożność jajowodów? Boli jak mocniejsza miesiączka ale trwa kilka minut, może ok. 10. Po badaniu trzeba chwile poleżeć i można iść do domu. Mnie brzuch bolał do wieczora, następny dzien już ok. Miałam l4 na dwa dni. Ja tez miałam godzinę przed wziąć leki przeciwbólowe.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ