X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie niedrożność jajników
Odpowiedz

Badanie niedrożność jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy to badanie bardzo was bolało? Jak się czulyscie ? I czy dostaliście zwolnienie ? Czy wszystko dobrze i można zejść z fotela ? Dziś dostałam informację na ten temat i że mam zażyć tabletki przeciwbólowe itp i że jest to trochę inwazyjne badanie i się trochę wystraszyłam..

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 wrote:
    Hej dziewczyny, czy to badanie bardzo was bolało? Jak się czulyscie ? I czy dostaliście zwolnienie ? Czy wszystko dobrze i można zejść z fotela ? Dziś dostałam informację na ten temat i że mam zażyć tabletki przeciwbólowe itp i że jest to trochę inwazyjne badanie i się trochę wystraszyłam..

Drożność jajników? Chyba chodzi o drożność jajowodów? Boli jak mocniejsza miesiączka ale trwa kilka minut, może ok. 10. Po badaniu trzeba chwile poleżeć i można iść do domu. Mnie brzuch bolał do wieczora, następny dzien już ok. Miałam l4 na dwa dni. Ja tez miałam godzinę przed wziąć leki przeciwbólowe.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ