X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie Veracity czy Nifty?
Odpowiedz

Badanie Veracity czy Nifty?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • @ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszukałam forum i o ile Niftach jest sporo to o Veracity nic, a mam pytanie, być może coś doradzicie.

Mam 41 lat i jestem w drugiej, naturalnej ciąży (pierwsza była z IVF). Po pierwszych prenatalnych lekarz z Invimedu zasugerował nam, żebyśmy przemyśleli sobie zrobienie albo Nifty albo Veracity, ze względu na nasz wiek (mąż ma 43 lata). Nasze kariotypy są ok.
    Któraś z Was robiła Veracity? Może macie jakieś doświadczenia i opiszecie?

Wiem tyle, że Vera jest dokładniejsze, ale wykrywa mniej chorób a Nifty mniej dokładne, ale mogą wykryć więcej. Tyle teorią. A jak w praktyce?

Ja 39 lat
    On 41 lat

luty 2021 - IUI - nieudana
    kwiecień 2021 - IUI - nieudana
    kariotyp - oboje prawidłowy

Marzec 22:
    - Punkcja - 11 pobranych/8 dojrzałych/7 zapłodnionych
    - 5 blastek - witryfikacja:
    * 5 dniowe - 4AB, 4BB
    * 6 dniowe - 4BA, 4BB, 4BB

Kwiecień 2022
    IMSI 5 dniowa blastka AB
    13dpt<0.100

Czerwiec 2022
    - transfer 23.06.2022
    8dpt - 59,5; 11dpt-535; 13dpt-358; 15dpt-964; 18dpt-3187; 25dpt-33 753
    - 28 dpt - jest serduszko :)

29.08.2022 I prenatalne
    24.10.2022 II prenatalne - będzie dziewuszka :)
    09.01.2023 III prenatalne
    06.03.2023 CC - córcia :) 57 cm 3640 g
  • Bećka Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

A nie myśleliście o veragene, też wykrywa sporo chorób, dodatkowo 100 monogenowych. Gdyby mi nie zależało na czasie ja bym wzięła te (akurat przed świętami mieli przerwe, to czas oczekiwania by się przeciągnął), ale wzięłam nifty pro u swojego lekarza i miałam po tygodniu wyniki na wizytę idealnie.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ