X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bardzo wysoki progesteron
Odpowiedz

Bardzo wysoki progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Dziś po raz pierwszy ujrzałam dwie kreski i już się martwię..
    Otóż dziś mam 12dpo, brałam clo, ovitrelle, miałam 3 pecherzyki dwa po 23mm i jeden 19mm.
    Beta dziś 71, za to progesteron >600ng/mL. Nigdy nie spotkałam się z takimi wartosciami :/
    Rozmawiałam z biologistką w laboratorium, która mi powiedziała że mam burze hormonów po stymulacji..
    Czy któraś z Was spotkała się z takim wynikiem ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli WIELKIE GRATULACJE!!! Niestety nie spotkałam się z takim wynikiem więc Ci nie pomogę,chociaż słyszałam że wysoki progesteron może świadczyć o ciąży mnogiej. W poniedziałek zrób jeszcze raz betę i proga. Wierzę że będzie dobrze, nie martw się na zapas.

Evli lubi tę wiadomość

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Evli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ci Jola :)

Jola79 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ