X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną biopsja (CD56 i 138) - histeroskopia
Odpowiedz

biopsja (CD56 i 138) - histeroskopia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie bardzo wiem gdzie napisać, dlatego dodaję pytanie na tym wątku (starania z pomocą medyczną).

Dostałam wyniki histeroskopii diagnostycznej z biopsją. Możecie spojrzeć na wyniki ?
    CD 138 - ujemne
    CD 56 (Natural Killers) - 1%
    Łagodny rozrost bez atypii endometrium ang. BEH.

badanie było robione około 2 dni przed owulacją w 9dc

Nie bardzo kumam o co chodzi z tymi NK. Niby przed owulacją powinno ich być mało i raz czat gpt pisze ze 1% jest ok, raz że za mało. Inni piszą ze powinno być ich więcej (ale to w fazie lutealnej). Ja miałam to badanie robione w 9dc (jakoś 1/2 dni przed owulacją, która wyjątkowo szybko przyszła i ten cykl był dziwny - pierwszy po odstawieniu letrozolu branego 5 miesięcy. Nawet FSH wyszło mi bardzooo niskie w 3dc = 2,74. A zazwyczaj było ok - około 5. Nie wiem czy żałować, że akurat w takim dziwnym cyklu zdecydowałam się robić tą histeroskopię :( ?

✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
    ✨️12.09.25 IV wizyta ivf - podgląd🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Nie potrafie sie odniesc do wartosci, bo u mnie byly zupelnie inne jednostki.
    Natomiast z wiedzy, ktora ja mam wynika, ze biopsje pod immunologie robi sie jednak w 2 fazie cyklu ( 21-25 dc czy tez 7-11 dpo)- czyli w fazie potencjalnej implantacji.
    Super, ze nie masz zapalenia endometrium. Nk mozesz zawsze powtorzyc z krwi, wprawdzie te w krwi moga sie roznic od macicznych, ale krew tez da Ci jakis obraz. Wtedy dobrze zrobic badanie o nazwie aktywnosc nk. Powtorke biopsji bym odpuscila dla samych nk, czasem lekarze nie chca jej powtarzac nawet dla potwierdzenia wyleczenia zapalenia endometrium z powodu ryzyka infekcji.

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦳🧔🏻‍♂️ 42 🧒🏼 4 🐕 12

👼🏻👼🏻💔💔

preg.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle - jak miło Cię widzieć ! :) Co tam u Was ? Pamietam Cię z miesięcznych ;)

✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
    ✨️12.09.25 IV wizyta ivf - podgląd🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku, dodam Cie do przyjaciolek to poplotkujemy 😉

👩🏻‍🦳🧔🏻‍♂️ 42 🧒🏼 4 🐕 12

👼🏻👼🏻💔💔

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ