Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną biopsja (CD56 i 138) - histeroskopia
Odpowiedz

biopsja (CD56 i 138) - histeroskopia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie bardzo wiem gdzie napisać, dlatego dodaję pytanie na tym wątku (starania z pomocą medyczną).

Dostałam wyniki histeroskopii diagnostycznej z biopsją. Możecie spojrzeć na wyniki ?
    CD 138 - ujemne
    CD 56 (Natural Killers) - 1%
    Łagodny rozrost bez atypii endometrium ang. BEH.

badanie było robione około 2 dni przed owulacją w 9dc

Nie bardzo kumam o co chodzi z tymi NK. Niby przed owulacją powinno ich być mało i raz czat gpt pisze ze 1% jest ok, raz że za mało. Inni piszą ze powinno być ich więcej (ale to w fazie lutealnej). Ja miałam to badanie robione w 9dc (jakoś 1/2 dni przed owulacją, która wyjątkowo szybko przyszła i ten cykl był dziwny - pierwszy po odstawieniu letrozolu branego 5 miesięcy. Nawet FSH wyszło mi bardzooo niskie w 3dc = 2,74. A zazwyczaj było ok - około 5. Nie wiem czy żałować, że akurat w takim dziwnym cyklu zdecydowałam się robić tą histeroskopię :( ?

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Nie potrafie sie odniesc do wartosci, bo u mnie byly zupelnie inne jednostki.
    Natomiast z wiedzy, ktora ja mam wynika, ze biopsje pod immunologie robi sie jednak w 2 fazie cyklu ( 21-25 dc czy tez 7-11 dpo)- czyli w fazie potencjalnej implantacji.
    Super, ze nie masz zapalenia endometrium. Nk mozesz zawsze powtorzyc z krwi, wprawdzie te w krwi moga sie roznic od macicznych, ale krew tez da Ci jakis obraz. Wtedy dobrze zrobic badanie o nazwie aktywnosc nk. Powtorke biopsji bym odpuscila dla samych nk, czasem lekarze nie chca jej powtarzac nawet dla potwierdzenia wyleczenia zapalenia endometrium z powodu ryzyka infekcji.

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2025, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle - jak miło Cię widzieć ! :) Co tam u Was ? Pamietam Cię z miesięcznych ;)

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2025, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku, dodam Cie do przyjaciolek to poplotkujemy 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ