X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Biopsja endometrium
Odpowiedz

Biopsja endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,

Czy któraś z was miała może wykonywana biopsje endometrium barwienia na CD138 + NK?
    Bardzo proszę dajcie znać czy cokolwiek to wniosło do dalszej diagnostyki , z góry dziękuje :)

palyna
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to jest barwienie CD 138. Ja miałam biopsję przy okazji histero, właśnie z badaniem komórek NK. Wniosło to tyle, że okazało się, że komórki nk z krwi różnią się od tych macicznych i te maciczne miałam w normie, w związku z czym zdecydowałam się na transfer bez intralipidu. Jeśli wyjdą za wysokie, powinno się podać intralipid.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • CulturalJelly35 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa. O forum powiedział mi mąż (wcześniej sprawdzałam tylko Reddit) i widzę, że jest tu mnóstwo informacji.

Jestem już po 2 nieudanych transferach i mnóstwie badań (mam nadzieję, że widać w stopce). Obecnie przygotowuję się do 3 transferu (pewnie za 12-13 dni). Dostałam kilka dni temu wyniki badań biopsji endometrium i chciałam się was poradzić. Oczywiście 'przerozmawiałam' już te wyniki z moją dr i ona ma zamiar obstawić mnie lekami do 3 transferu, jednak nie widzi problemu z BCL6, które często jest markerem endometriozy, przynajmniej w USA (test ReceptivaDx).

Wklejam poniżej wyniki i będę wdzięczna za rady, doświadczenia.

Receptywność w 5 dniu Progesteronu - OK
    BCL6 - nabłonek cew endometrialnych - w 100% komórek; podścielisko endometrium - 80% komórek
    CD56 (komórki NK) 66.5 (zakres referencyjny 10-80). W 7 dniu progesteronu komórki NK rosną do 128
    CD138 - 6 komórek/10DPW (biorę teraz 2 antybiotyki)

Czy któraś z was miała podobne wyniki, jaki zastosowano protokół?

Z góry dziękuję!

'88 - Ja, '87 - On ✔️

2022:
    01.22 - rozpoczęcie starań
    11.22 - rozpoczęcie IVF, 6 zarodków AA
    FETI - poronienie 6tc

2023:
    1.23 - FET II - 2 zarodki ❌️
    2.23 - wysokie NK z biopsji, CD138 - antybiotyk
    3.23 - FET III❌️
    4.23 - Histeroskopia i biopsja endometrium (wykryto mikropolipy i stan zapalny wciąż jest) leczenie antybiotykami
    6.23 - FET IV, hcg 0 ❌️, laparoskopia endometriozy (1 st), stan zapalny wyleczony. Sterydy
    7.23 - ciąża naturalna, poronienie zatrzymane 8tc

2024:
    IVF2 - 6 zdrowych zarodków AA, po PGT
    FET1 - puste jajo 6c
    FET2 - ciąża jajowodowa
    06.24 - Czyżby immunologia to byl ten trop? TAK!

Ciąża naturalna 1 cykl po szczepieniach LIT i Tacrolimusie. 27 tydzień już!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ