X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Biopsja endometrium CD 138
Odpowiedz

Biopsja endometrium CD 138

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paullaa90 Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w Poznaniu, Kalisz lub Wrocław wykonać biopsję endometrium CD 138 ? Jaki koszt? Jakiego lekarza dokładnie polecacie? Jak wygląda badanie ? Ile czeka się na wynik?

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paullaa90 wrote:
    Gdzie w Poznaniu, Kalisz lub Wrocław wykonać biopsję endometrium CD 138 ? Jaki koszt? Jakiego lekarza dokładnie polecacie? Jak wygląda badanie ? Ile czeka się na wynik?
    Coraz więcej klinik i lekarzy oferuje biopsje, możesz w szpitalu, możesz w Medart w Poznaniu. Generalnie działasz na własną rękę czy z jakimś lekarzem? Najlepiej jak wysyłać biobsje to do dr Guzika do Krosna, robi najlepiej chyba cały panel i można wysłać swój wycinek. Nie chcę pisać co i jak dokładnie, ale generalnie ja miałam dwie biopsje ale trzy badania, w sensie jeden wycinek był badany przez dwóch niezależnych specjalistow:)

• Paullaa90 Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlecił mi to dr Radosław Maksym ( przyjmuje w Coda w Łodzi raz w miesiącu, ale w Łodzi tego nie robi) tylko w Warszawie gdzie jest na stałe i tam też pracuje w klinice codziennie ( tam może wykonać mi to badanie). Jestem z Kalisza i nie wiem na czym polega to badanie? Czy muszę być z kimś czy dam radę sama się ogarnąć po badaniu? Jak wygląda samo badanie? Mam jechać najlepiej do Warszawy? Jak proponujesz?

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paullaa90 wrote:
    Zlecił mi to dr Radosław Maksym ( przyjmuje w Coda w Łodzi raz w miesiącu, ale w Łodzi tego nie robi) tylko w Warszawie gdzie jest na stałe i tam też pracuje w klinice codziennie ( tam może wykonać mi to badanie). Jestem z Kalisza i nie wiem na czym polega to badanie? Czy muszę być z kimś czy dam radę sama się ogarnąć po badaniu? Jak wygląda samo badanie? Mam jechać najlepiej do Warszawy? Jak proponujesz?
    Dasz radę:) jedz do Warszawy do tego lekarza, podejrzewam że Oni do Krosna właśnie wysyłają. Sama ogarnij, nie bierz męża czy partnera. Warto zrobić to badanie, w Krośnie też daja zalecenia czy immoglobuliny czy coś jest potrzebne. Badanie dla lekarzy proste jak drut, a kobieta nie ma czego się obawiać, zero traumatyzacji:)

• Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paullaa90 wrote:

Również polecam abyś trzymała się swojego lekarza .Najlepiej robią w Krośnie. Każdy lekarz ma tam jakiś swój tok działania. Osobiście nie polecam leczenia przewlekłego stanu zapalnego w Medart ze względu na nadużywanie antybiotyków. Statystycznie pacjentki przez przynajmniej pół roku są na ciągłej antybiotykoterapii co ma wpływ na cały organizm w tym jego mocne osłabienie.

2017. 39 tc Gaja 💔👼
    2 procedury ivf
    2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
    2024. 3 ivf
    Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.

12.07.2024 Dipherelina
    29.07.2024 start stymulacja
    8.08 2024 punkcja
    6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
    5❄️
    26.08.224 endometrium scan
    19.09.2024 star przygotowanie do transferu

400mg Quensyl od pół roku
    100 mg Clexana.
    25.09.2024 transfer 5.1.1
    2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
    4.19.2024 bhcg 181
    07.10.2924 bhcg 601
    14.10.2024 wizyta ✔️
    28.10.2024 wizyta ♥️
    Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
    30.10.2024 wizyta ♥️
    Czekamy na dziewczynkę 🐻
  • moonlight Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paullaa90 wrote:

Na pewno invimed wykonuje to badanie. Mają placówki w Poznaniu i we Wrocławiu

Invimed Warszawa/dr K.

Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
    Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️

uwo93e3kwp8g3jx1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ